GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kostić želi preuzeti još 17% Addiko banke

Kostić želi preuzeti još 17% Addiko banke
POVEĆANJE UDJELA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2024 / 08:20
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miodrag Kostić preko svoje tvrtke Agri Europe Cyprus želi povećati svoj udio u Addiko Bank AG.

Kostić, koji je ranije preko svoje tvrtke Infinity Management Limited stekao 10 posto udjela u ovoj banci, želi kupiti do 3,3 milijuna dodatnih dionica, odnosno 17 posto udjela.

Kostić će putem javne ponude za preuzimanje dionica platiti cijenu od 17,50 eura. Posljednja cijena po kojoj se trgovalo dionicama Addiko banke prije ove objave bila je 16 eura. Ukupno bi privatne prodaje i ponude trebale doseći do 5,26 milijuna dionica – dakle do 26,99 posto udjela.

Za sklapanje ovog posla morat će se pričekati regulatorno odobrenje austrijske Uprave za financijsko tržište (FMA) i Europske središnje banke (ECB), kao i regulatorno odobrenje banaka u Srbiji, Crnoj Gori, Federaciji Bosne i Hercegovine, Republici Srpskoj , Hrvatska i Slovenija i ostali uobičajeni uvjeti zaključenja transakcije.

Romeo Collina iz Uprave Agri Europe komentirao je: Grupa je posljednjih godina uspješno rasla i proširila se u nekoliko zemalja, zauzimajući vodeću poziciju u jugoistočnoj Europi. Addiko Bank za nas predstavlja financijsku instituciju sa zanimljivim poslovnim modelom i geografskom diversifikacijom, a obje savršeno odgovaraju našoj namjeri, našoj predanosti povećanju naše prisutnosti na Balkanu, regiji za koju vjerujemo da ima visok ekonomski rast i potencijal stvaranja vrijednosti.

Kostićev financijski holding uključuje kreditne institucije i financijske institucije koje posluju u jugoistočnoj Europi - Gorenjska banka, AIK banka, Eurobank Direktna, M&V Investments i GB Leasing ("Grupa").

Grupacija i njezine podružnice imaju ukupnu bilancu od oko 8,8 milijardi eura, neto krediti iznose oko 5,1 milijardu eura, depoziti oko 6,7 milijardi eura, a temeljni kapital oko 1,2 milijarde eura.

Tagovi: kostić, addiko, mk group, Agri Europe Cyprus
PROČITAJ I OVO
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
KREDITI
HPB kredit - Nove kamate za ostvarenje životnih planova
Gotovinski nenamjenski kredit HPB-a uz fiksne kamate od 4,95 % godišnje (EKS 5,96 %) osmišljen je za financiranje svih važnih životnih potreba i želja.
Radnici njemačke Postbank glasaju o štrajku usred spora oko plaća
ŠTRAJK
Radnici njemačke Postbank glasaju o štrajku usred spora oko plaća
BERLIN - Sindikalni čelnici zatražili su od radnika njemačke Postbanke da odobre štrajkove na neodređeno vrijeme protiv banke nakon što posljednji krug pregovora o kolektivnom pregovaranju nije postigao dogovor o zahtjevima za sigurnost plaća i posla.
U Njemačkoj sve manje bankomata; evo gdje građani podižu novac
TRENDOVI
U Njemačkoj sve manje bankomata; evo gdje građani podižu novac
BERLIN - Podizanje gotovine za kupnju postaje sve popularnije među potrošačima u Njemačkoj. Ukupni obujam gotovinskih plaćanja lani je porastao za dobrih 20 posto na 12,31 milijardu eura.
Raiffeisen u strahu od Amerikanaca povukao oglase za radna mjesta u Rusiji
KUKAVIČKI
Raiffeisen u strahu od Amerikanaca povukao oglase za radna mjesta u Rusiji
BEČ - Austrijska Raiffeisen banka priopćila je u utorak da zamjenjuje oglase za posao koji sadrže "obmanjujuće riječi" koje impliciraju da banka širi svoje poslovanje u Rusiji.
Bank of America: Dobit pala zbog isplate kamata klijentima
PAD
Bank of America: Dobit pala zbog isplate kamata klijentima
NEW YORK - Dobit Bank of America pala je u utorak jer je zajmodavac zaradio manje od plaćanja kamata klijentima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE