GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kostić želi preuzeti još 17% Addiko banke

Kostić želi preuzeti još 17% Addiko banke
POVEĆANJE UDJELA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2024 / 08:20
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miodrag Kostić preko svoje tvrtke Agri Europe Cyprus želi povećati svoj udio u Addiko Bank AG.

Kostić, koji je ranije preko svoje tvrtke Infinity Management Limited stekao 10 posto udjela u ovoj banci, želi kupiti do 3,3 milijuna dodatnih dionica, odnosno 17 posto udjela.

Kostić će putem javne ponude za preuzimanje dionica platiti cijenu od 17,50 eura. Posljednja cijena po kojoj se trgovalo dionicama Addiko banke prije ove objave bila je 16 eura. Ukupno bi privatne prodaje i ponude trebale doseći do 5,26 milijuna dionica – dakle do 26,99 posto udjela.

Za sklapanje ovog posla morat će se pričekati regulatorno odobrenje austrijske Uprave za financijsko tržište (FMA) i Europske središnje banke (ECB), kao i regulatorno odobrenje banaka u Srbiji, Crnoj Gori, Federaciji Bosne i Hercegovine, Republici Srpskoj , Hrvatska i Slovenija i ostali uobičajeni uvjeti zaključenja transakcije.

Romeo Collina iz Uprave Agri Europe komentirao je: Grupa je posljednjih godina uspješno rasla i proširila se u nekoliko zemalja, zauzimajući vodeću poziciju u jugoistočnoj Europi. Addiko Bank za nas predstavlja financijsku instituciju sa zanimljivim poslovnim modelom i geografskom diversifikacijom, a obje savršeno odgovaraju našoj namjeri, našoj predanosti povećanju naše prisutnosti na Balkanu, regiji za koju vjerujemo da ima visok ekonomski rast i potencijal stvaranja vrijednosti.

Kostićev financijski holding uključuje kreditne institucije i financijske institucije koje posluju u jugoistočnoj Europi - Gorenjska banka, AIK banka, Eurobank Direktna, M&V Investments i GB Leasing ("Grupa").

Grupacija i njezine podružnice imaju ukupnu bilancu od oko 8,8 milijardi eura, neto krediti iznose oko 5,1 milijardu eura, depoziti oko 6,7 milijardi eura, a temeljni kapital oko 1,2 milijarde eura.

Tagovi: kostić, addiko, mk group, Agri Europe Cyprus
PROČITAJ I OVO
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
KREDITIRANJE
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju veljače 2024., na osnovi stanja, 43,1 mlrd. eura.
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
SKOK
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) u prvom tromjesečju 2024. ostvarila je dobit nakon oporezivanja od 135 milijuna eura, što je za 27 milijuna eura ili 25 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u petak.
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
SNAŽAN RAST
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
LJUBLJANA - Banke u Sloveniji su u prva dva mjeseca ove godine ostvarile gotovo 160 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je 2,3 puta više nego u istom razdoblju lani. Neto dobit porasla je gotovo 2,6 puta, na 138,6 milijuna eura, podaci su Banke Slovenije.
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE