GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mediobanca odustala od preuzimanja indonezijskog BFI FInancea

Mediobanca odustala od preuzimanja indonezijskog BFI FInancea
ODUSTAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2020 / 08:28
Autor: Siniša Malus
MILANO - Mediobanca je odustala od planiranog preuzimanja udjela u indonezijskom operateru potrošačkih kredita BFI Finance jer je COVID-19 ovaj posao učinio "nerealnim", objavila je u petak talijanska financijska grupacija.

Mediobanca je u kolovozu 2018. najavila sporazum s investicijskom skupinom pod nazivom Trinugraha Consortium, koja uključuje američku tvrtku privatnog kapitala TPG Capital, da kupi 19,9% udjela u BFI Finance putem svoje jedinice za potrošački kredit Compass.

Završetak ugovora očekivao se iste godine, ali su pravni problemi odgodili zaključenje posla. Trinugraha je rekao da su pitanja riješena krajem 2019. godine, ali od tada je koronavirusna kriza pogodila mnoge zemlje.

"Zdravstvena opasnost povezana s COVID-19 postupno se mijenjala ... financije sporazuma", kaže Mediobanca u izjavi, dodajući kako je sporazum postao "nerealan".

"U svjetlu tih razmatranja, Compass i Trinugraha Konzorcij međusobno su se složili da raskinu sporazum potpisan u kolovozu 2018.", dodaje se.

Foto: Reuters

Tagovi: Mediobanca, BFI FInance, Trinugraha Consortium,TPG Capital, Compass
PROČITAJ I OVO
Oročeni depoziti u godini skočili 37,4%
SNAŽAN RAST
Oročeni depoziti u godini skočili 37,4%
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, na osnovi stanja, ukupni depoziti (isključujući središnju državu) iznosili su na kraju ožujka 56,1 mlrd. eura.
Macron otvoren za ideju spajanja velikih europskih banaka
IDEJE
Macron otvoren za ideju spajanja velikih europskih banaka
PARIZ - Predsjednik Emmanuel Macron rekao je da bi bio otvoren za preuzimanje velike francuske banke od strane rivala iz Europske unije kako bi potaknuo dublju financijsku integraciju koju vidi kao ključnu za budući prosperitet bloka.
Savjet HNB-a: Blago smanjena izloženost financijskog sustava rizicima
RIZICI
Savjet HNB-a: Blago smanjena izloženost financijskog sustava rizicima
ZAGREB - Snažna gospodarska ekspanzija poduprla je dohotke stanovništva i poslovne rezultate poduzeća, što je povoljno djelovalo i na stabilnost domaćeg financijskog sustava, poručili su u ponedjeljak sa sjednice Savjeta Hrvatske narodne banke (HNB), dodavši da najvažniji izvori rizika za financijsku stabilnost proizlaze iz moguće snažnije eskalacije geopolitičkih napetosti.
Brodnjak: NLB zainteresiran za kupnju banke u Hrvatskoj
INTERES
Brodnjak: NLB zainteresiran za kupnju banke u Hrvatskoj
LJUBLJANA - Predsjednik Uprave NLB-a Blaž Brodnjak u intervjuu za Bloomberg Adriju govorio je o planovima banke do 2030. godine, nadi ulaska na hrvatsko tržište, kao i potencijalima za razvoj kreditiranja stanovništva, gospodarstva i velikih infrastrukturnih projekata u većini zemalja Adria regije za koju kaže da se ubrzano razvija, a zbog rasta plaća raste i kupovna moć stanovništva.
Mađari žele ulagati i u bankarski sektor u BiH
AMBICIJE
Mađari žele ulagati i u bankarski sektor u BiH
SARAJEVO - Novi vlasnici Fabrike cementa Lukavac najavili su moguća ulaganja u oblasti poljoprivrede, hotelijerstva i bankarskog sektora u Bosni i Hercegovini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE