GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Moodys srezao rejting manjih američkih banaka

Moodys srezao rejting manjih američkih banaka
REJTING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2023 / 07:57
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Moodys je u ponedjeljak snizio kreditni rejting nekoliko malih i srednjih američkih banaka i rekao da bi mogao smanjiti rejting nekih od najvećih zajmodavaca u zemlji, upozoravajući da će kreditna snaga sektora vjerojatno biti testirana rizicima financiranja i slabijom profitabilnošću.

Moody's je smanjio rejting 10 banaka za jedan stupanj i stavio šest bankarskih divova, uključujući Bank of New York Mellon, US Bancorp, State Street i Truist Financial, na reviziju radi potencijalnog sniženja.

"Rezultati mnogih banaka u drugom tromjesečju pokazali su rastuće pritiske na profitabilnost koji će smanjiti njihovu sposobnost generiranja internog kapitala", navodi Moody's u bilješci.

"Ovo dolazi u trenutku kada je blaga recesija u SAD-u na pomolu početkom 2024. i čini se da će se kvaliteta imovine smanjiti, s posebnim rizicima u portfelju komercijalnih nekretnina (CRE) nekih banaka."

Moody's je rekao da su povećane izloženosti CRE ključni rizik zbog visokih kamata, pada potražnje za uredima kao rezultat rada na daljinu i smanjenja dostupnosti CRE kredita.

Agencija je također promijenila svoje izglede u negativne za jedanaest velikih zajmodavaca, uključujući Capital One, Citizens Financial i Fifth Third Bancorp.

Kolaps Silicon Valley Bank i Signature Bank ranije ove godine izazvao je krizu povjerenja u američkom bankarskom sektoru, što je dovelo do odljeva depozita u nizu regionalnih banaka unatoč tome što su vlasti pokrenule hitne mjere za jačanje povjerenja.

Ipak, Moody's je upozorio da su banke sa značajnim nerealiziranim gubicima koji se ne odražavaju u njihovim omjerima regulatornog kapitala osjetljive na gubitak povjerenja u trenutnom okruženju visokih stopa.

Sveobuhvatno izvješće dolazi u kontekstu pooštravanja monetarnih uvjeta nakon najbržeg povećanja kamatnih stopa od strane Federalnih rezervi u desetljećima usporava potražnju i zaduživanje.

Više stope također su povećale izgled recesije i izvršile pritisak na sektore kao što su nekretnine da se prilagode stvarnosti nakon pandemije.

Tagovi: Moodys, kreditni rejting, Bank of New York Mellon, US Bancorp, State Stree, Truist Financial
PROČITAJ I OVO
NLB će testirati polje za izdavanje obveznica
TESTIRANJE
NLB će testirati polje za izdavanje obveznica
LJUBLJANA - NLB namjerava izdati šestogodišnje obveznice namijenjene ispunjavanju minimalnog kapitalnog zahtjeva i kvalificiranih obveza u iznosu od 500 milijuna eura.
Liani Keserić potvrđen novi mandat na čelu Raiffeisen banke
KARIJERE
Liani Keserić potvrđen novi mandat na čelu Raiffeisen banke
ZAGREB - Nakon dva mandata na čelu Raiffeisen banke, Liani Keserić ovog je mjeseca potvrđen novi mandat na funkciji predsjednice Uprave jedne od vodećih banaka u Hrvatskoj, priopćili su iz te banke.
Obveznice Gorenjske banke uvrštene na Ljubljansku burzu
TRŽIŠTE KAPITALA
Obveznice Gorenjske banke uvrštene na Ljubljansku burzu
LJUBLJANA - Gorenjska banka danas je svoje četverogodišnje obveznice uvrstila u trgovanje na organiziranom tržištu Ljubljanske burze. Uvrštenje dužničkih vrijednosnih papira u banku i na burzu smatra se važnim elementom za razvoj banke i tržišta kapitala u Sloveniji.
Jamie Dimon: Mirovina je bliža nego ikada
UPOZORENJE
Jamie Dimon: Mirovina je bliža nego ikada
NEW YORK - Dani Jamieja Dimona kao izvršnog direktora JPMorgan Chasea su odbrojani - iako nije jasno koliko.
Interes NLB-a, Kostića i Macure podiže tržišnu vrijednost Addika
RAST
Interes NLB-a, Kostića i Macure podiže tržišnu vrijednost Addika
ZAGREB - Tko god postane vlasnik Addiko banke, morat će se suočiti s mogućnosti da će ga preuzimanje koštati i više nego je prvotno planirano.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE