GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Naknade poduprle prihode UniCredita u 2021.

Naknade poduprle prihode UniCredita u 2021.
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2022 / 15:32
Autor: SEEbiz
MILANO - Talijanski UniCredit izvijestio je u petak o većim prihodima u 2021., budući da je skok prihoda od naknada nadoknadio slabije prihode od kamata.

Prihodi UniCredita u prošloj su godini dosegnuli gotovo 18 milijardi eura i bili su veći za 4,8 posto u odnosu na godinu ranije, pokazalo je u petak poslovno izvješće vlasnice Zagrebačke banke.

Rast se pripisuje većim neto prihodima od naknada i provizija, koji su u prošloj godini uvećani 12,1 posto, na 6,69 milijardi eura. Neto kamatni prihodi smanjeni su pak četiri posto, na 9,06 milijardi eura.

Temeljna neto dobit lani je dosegnula 3,9 milijardi eura, objavio je UniCredit. U godini ranije iznosila je 1,26 milijardi eura.

Troškovi restrukturiranja i druge naknade povezane s prodajom imovine koja ne pripada osnovnoj djelatnosti u okviru Orcelova plana za razdoblje od 2022. do 2024. predstavljenog 9. prosinca, rezultirale su gubitkom od 1,44 milijarde eura u četvrtom kvartalu 2021. godine.

UniCredit je potvrdio da će podijeliti 3,75 milijardi eura dioničarima temeljem poslovnih rezultata za 2021. godinu, pri čemu će za dividende ukupno isplatiti 1,17 milijardi eura dok će za otkup dionica izdvojit 2,58 milijardi eura.

Bivši šef investicijskog bankarstva u UBS-u Orcel preuzeo je čelnu poziciju u UniCreditu u travnju prošle godine a očekuje da će planovima raspodjele kapitala poduprijeti jačanje dionica, čija je cijena nešto niža nego kod banaka istoga ranga.

Također u petak UniCredit je objavio da je pristao obnoviti sporazume o partnerstvu u osiguranju s njemačkim osiguravateljem Allianzom u Njemačkoj, Italiji i zemljama središnje i istočne Europe.

Prema tome sporazumu, UniCredit će putem Allianza moći distribuirati svoje proizvode.

Dva partnera obnovila su svoje sporazume u Italiji do 2027., uz mogućnost UniCredita za "stratešku fleksibilnost" od 2024.

Tagovi: UniCredit, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Talijanske tvrtke u Hrvatskoj: iskorištavamo li sve prilike?
DOGAĐAJI
Talijanske tvrtke u Hrvatskoj: iskorištavamo li sve prilike?
ZAGREB – Talijansko-hrvatski poslovni forum održan je u Rimu, 24. svibnja 2022., povodom petog Koordinacijskog odbora ministara vanjskih poslova Vlade Republike Hrvatske i Vlade Talijanske Republike.
Većina generacije Z neočekivano preferira klasično bankarstvo i kupnju
ISTRAŽIVANJE
Većina generacije Z neočekivano preferira klasično bankarstvo i kupnju
ZAGREB - Čak 86 posto pripadnika generacije Z, mladih rođenih između 1997. i 2012., kredit bi ugovaralo posjetom poslovnici, a većina ih preferira i fizičku kupnju u trgovini, neki su od rezultata istraživanja predstavljenog u srijedu na konferenciji Digital Touchpoint.
EBRD planira prikupljanje dodatnih sredstava za Ukrajinu
PLANOVI
EBRD planira prikupljanje dodatnih sredstava za Ukrajinu
DAVOS - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) planira prikupljanje dodatnih sredstva za obnovu Ukrajine nakon ruske invazije, nakon što je obećala da će potrošiti milijardu eura u toj zemlji u 2022. godini.
Uvođenje eura: Za banke je to izazov, ali i dugoročno koristan potez
BANKARI
Uvođenje eura: Za banke je to izazov, ali i dugoročno koristan potez
RIJEKA – Kune koje će do zadnjeg dana ove godine biti deponirane u bankama, 1. siječnja 2023. »probudit« će se kao euri, rekao je Damir Odak, bivši viceguverner HNB-a i moderator okruglog stola »Očekivani utjecaj uvođenja eura na poslovanje banaka« koji se održao na nedavnoj konferenciji »Financijsko tržište« u Opatiji.
Dimonove izjave podigle dionice JPMorgana i ostalih banaka
TRŽIŠTE
Dimonove izjave podigle dionice JPMorgana i ostalih banaka
NEW YORK - Izjave prvog čovjeka JPMorgana Jamieja Dimona često imaju itekakvog odjeka na tržištu. Tako je bilo i danas.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE