GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sberbank ide u rebranding, obećava dvostruko veće investicije

Sberbank ide u rebranding, obećava dvostruko veće investicije
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2021 / 20:42
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Najveća ruska banka izbacila je riječ "banka" iz svog imena i obećava udvostručenje ulaganja u narednih nekoliko godina na 4 milijarde dolara za više akvizicija i ulaganja.

Vodeća ruska maloprodajna banka preimenovala se u samo "Sber", izbacivši riječ "banka" iz svog imena, ali promjena zapravo nije nastupila. Uprava sada pojačava svoj napor za rebrendiranjem i obećala je udvostručiti ulaganja u izgradnju svog novog ekosistema "banka plus sve ostalo" u naredne tri godine.

Prvi zamjenik izvršnog direktora Sbera Lev Khasis razgovarao je s novinarima u sklopu događaja posvećenog rebrandiranju SBER-ovog nedavno stečenog tržišta goods.ru kao SberMegaMarket, i ušao u neke detalje o planovima banke, izvještava bnintellinews.

Povezivanje robe goods.ru viđeno je kao važan dodatak Sberovom digitalnom ekoistemu nakon što je potpisao memorandum o namjerama o zajedničkom razvoju tržišta, koji kontrolira glavni prodavatelj elektronike M.Video-Eldorado.

Sber se također pokušao povezati s Yandexom, najvećom i najcjenjenijom europskom online kompanijom, ali razgovori su okončani bez dogovora u lipnju prošle godine.

Očekuje se da će ulaganja Sbera u projekte nebankarskog ekosustava porasti sa 150 milijardi rubalja (2 milijarde dolara) u 20. godini na 300-350 milijardi rubalja (4 milijarde dolara), prema Khasisu.

Veliki dio stvaranja SberMegaMarket-a koji bi trebao udovoljiti svim potrebama i željama potrošača bit će povezan s postojećim Sber-ovim poduzećem za dostavu namirnica, SberMarketom, kao i integriran sa SberLogistics-om.

Zauzvrat, očekuje se da će SberMarket ove godine postati neprikosnoveni lider na ruskom tržištu dostave namirnica u sve konkurentnijem poslu, a trenutno ga vodi X5 Retail Group.

Gotovo svi vodeći lanci supermarketa u Rusiji imaju ambiciozne planove da svoje poslovanje stave online i nove korisnike u maloprodaji i e-namirnicama - najbrže rastućem dijelu ruskog cvjetajućeg sektora e-trgovine - koji su usredotočeni na velike popuste, a podsektor čine još konkurentnijim.

Tagovi: Sberbank, Sber, Yandex, X5 Retail Group, Lev Khasis, SberMegaMarket
PROČITAJ I OVO
Snažan skok dobiti NLB-a u prvom kvartalu
UZLET
Snažan skok dobiti NLB-a u prvom kvartalu
LJUBLJANA - U prva tri mjeseca ove godine NLB je ostvarila neto dobit od 64,6 milijuna eura, što je 3,5 puta više u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine.
Malezija tuži Deutsche Bank, JP Morgan i Coutts za krađu milijardi iz državnog fonda
TUŽBA
Malezija tuži Deutsche Bank, JP Morgan i Coutts za krađu milijardi iz državnog fonda
KUALA LUMPUR - Ugašeni malezijski stabilizacijski fond 1MDB podnio je tužbu protiv Deutsche Banka, J.P. Morgana i Couttsa, tražeći povrat nekoliko milijardi dolara ukradenih u korupcionaškom skandalu, priopćilo je malezijsko ministarstvo financija.
Koliko su hrvatske banke spremne za zelenu tranziciju?
SPREMNOST
Koliko su hrvatske banke spremne za zelenu tranziciju?
ZAGREB - Promjena klime je i na najvišoj političkoj razini prepoznata kao jedan o ključnih problema današnjice. Zašto onda banke u Hrvatskoj i dalje zanemaruju potrebu transformacije poslovanja prema ekološki održivoj ekonomiji?
HSBC testira: Petak poslijepodne bez Zooma
TEST
HSBC testira: Petak poslijepodne bez Zooma
LONDON - Britanski bankarski div HSBC planira da petkom poslijepodne prolazi bez online sastanaka na Zoomu.
Bankari čine sve ne bi li dužnike u švicarcima spriječli u tužbama
SLUČAJ FRANAK
Bankari čine sve ne bi li dužnike u švicarcima spriječli u tužbama
ZAGREB - Agencija za zaštitu prava na pristup osobnim podacima izdaje rješenja kojima nalaže bankama da građanima omoguće pristup traženoj dokumentaciji, ali banke odbijaju postupiti po tim rješenjima i pokreću upravne sporove protiv rješenja Agencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE