GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UniCredit banka proglašena najboljom bankom u srednjoj i istočnoj Europi

UniCredit banka proglašena najboljom bankom u srednjoj i istočnoj Europi
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2023 / 06:56
Autor: SEEbiz
MILANO - UniCredit banka proglašena najboljom bankom u srednjoj i istočnoj Europi UniCredit) objavila je danas da je proglašena najboljom bankom u srednjoj i istočnoj Europi (CEE) na Euromoney Awards for Excellence.

Kako se navodi, grupa je osvojila ukupno devet nagrada, osim pet osvojenih 2022. godine, te je zadržala krunu najbolje banke u Italiji. UniCredit banka također je osvojila nagrade za najbolju banku u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Hrvatskoj.

U obrazloženju je navedeno da je tijekom prošle godine veliki dio konkurencije bio u procesu raznih akvizicija, pa je potencijal Unikredita za organski rast u SIE postao jasniji, jer je broj klijenata snažno porastao, posebno u Rumunjskoj i Srbija.

U tim zemljama, kako se navodi, najviše raste njezin tržišni udio, kao iu segmentu cross-selling proizvoda poput osiguranja i upravljanja imovinom.

Tom uspjehu, kako je istaknuto, uvelike je pridonio Unikreditov razvoj digitalnog bankarstva, u sferi hipoteka, potrošačkih kredita i tekućih računa u Češkoj i Slovačkoj.

Ovaj se uspjeh temelji, kao što je navedeno, na povijesno snažnoj prisutnosti banke u regiji CEE, gdje je osvojila nagrade za najbolju banku za transakcijske usluge u četiri od posljednjih pet godina, kao i za najbolju banku za upravljanje imovinom.

Osvrćući se na ovogodišnji uspjeh, predsjednik Uprave banke Andrea Orcel rekao je kako su nagrade potvrda transformacije koja je prvenstveno potaknuta predanošću i predanošću ljudi.

Ujedno, to je odraz naše bliske suradnje s klijentima, kojima zahvaljujem na kontinuiranom povjerenju, rekao je Orcel.

Gianfranco Bisangi i Teodora Petkova, koji su do prošlog tjedna bili direktor za srednju Europu i direktor za istočnu Europu, rekli su da su se u "Unikredit Unlock strategiji" zemlje CEE uvijek smatrale područjima rasta.

"Rezultati koje postižemo iz kvartala u kvartal potvrđuju da smo na dobrom putu. Ono što nas izdvaja na tržištu je stalna usmjerenost na pojednostavljenje i digitalizaciju, kao i na ugradnju održivosti u sve što radimo", rekli su Bisanji i Petkova.

Dodali su kako je "ključna snaga banke tim predanih kolega, fokusiran na jačanje rasta od 6,3 milijuna i povećanje baze individualnih i korporativnih klijenata u regiji".

Bizanji je imenovan direktoricom Grupnih operacija, a Petkova direktoricom za zemlje srednje i istočne Europe.

twitter gumb za dijeljenje WhatsApp gumb za dijeljenje podijeli ovaj gumb za dijeljenje facebook gumb za dijeljenje gumb za dijeljenje putem e-pošte gumb za dijeljenje na viberu

Tagovi: UniCredit, Anrea Orcel
PROČITAJ I OVO
NLB predlaže 5,5 eura dividende
DIVIDENDA
NLB predlaže 5,5 eura dividende
LJUBLJANA - Nadzorni i upravni odbor NLB-a predložio je raspodjelu dobiti Glavnoj skupštini dioničara koja će se održati 17. lipnja 2024. godine.
HSBC nadmašio očekivanja u prvom tromjesečju; izvršni direktor Noel Quinn odlazi u mirovinu
DOBRE BROJKE
HSBC nadmašio očekivanja u prvom tromjesečju; izvršni direktor Noel Quinn odlazi u mirovinu
LONDON - HSBC je u utorak nadmašio tržišna očekivanja u izvješću o zaradi za prvo tromjesečje i najavio iznenadni odlazak glavnog izvršnog direktora grupe Noela Quinna.
Zapadne banke lani su Rusiji platile više od 800 milijuna eura poreza, najviše Raiffeisen
ENORMNO
Zapadne banke lani su Rusiji platile više od 800 milijuna eura poreza, najviše Raiffeisen
MOSKVA - Najveće zapadne banke koje i dalje, unatoč svim ograničenjima, posluju u Rusiji prošle su godine Kremlju platile više od 800 milijuna eura poreza što je četiri puta više u odnosu na godine prije invazije na Ukrajinu.
Deutsche Bank očekuje da će sudski sporovi u vezi Postbanka pogoditi dobit u ostatku godine
POSLJEDICE
Deutsche Bank očekuje da će sudski sporovi u vezi Postbanka pogoditi dobit u ostatku godine
FRANKFURT - Njemački zajmodavac Deutsche Bank očekuje da će tekući sudski spor u vezi s njegovom akvizicijom maloprodajne poštanske banke Postbank utjecati na profitabilnost u drugom tromjesečju i cijeloj godini.
HPB: Neto dobit u prvom kvartalu skočila 33%
SKOK
HPB: Neto dobit u prvom kvartalu skočila 33%
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka je i u 2024. nastavila s pozitivnim trendovima, što se prvenstveno reflektira u neto dobiti od 24 milijuna eura, odnosno, 33 posto više nego u istom tromjesečju 2023. godine, odnosno, za 58 posto bolje od prethodnog tromjesečja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE