GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UniCredit je glavni partner projekta Finance 4 Social Change

UniCredit je glavni partner projekta Finance 4 Social Change
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2020 / 17:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Grupa UniCredit, čija je Zagrebačka banka članica, glavni je partner projekta Finance 4 Social Change (F4SC), koji se financira u okviru EU-ovog Programa transnacionalne suradnje za Dunav.

Cilj projekta je otkrivanje, potpora i nagrađivanje društvenih poduzetnika kroz dobro strukturiran proces selekcije u kojem sudjeluje oko 250 sudionika. Platforma je to koja UniCreditovom programu Bankarstva s društvenim utjecajem omogućuje da pruži izravnu potporu društvenom poduzetništvu kao pokretaču društvenog razvoja i napretka u različitim zemljama u kojima Banka posluje. Među njima su uz Hrvatsku, i Austrija, Bugarska, Njemačka, Mađarska, Rumunjska, Srbija i Slovačka.

Projekt je zamišljen tako da pruži potporu gospodarstvu i poduzetnicima koji potiču pozitivne promjene u dunavskoj regiji kroz pomno osmišljene aktivnosti koje omogućavaju razvoj društvenih inovacija te pripremaju društvena poduzeća za ulaganja.

Predstavnici UniCredita, uključujući i predstavnike Zabe, tako će sudjelovati na radionicama izrade poslovnih planova s društvenim utjecajem, koje predstavljaju ključni dio projekta F4SC, te pomoći sudionicima natjecanja mentorstvom i stručnim savjetima. Osim toga, sudjelovati će u žiriju koji će odabrati četiri pobjednička projekta na finalnim predstavljanjima 2021.

Roberta Marracino, voditeljica odjela ESG Strategy & Impact Banking u Grupi UniCredit prokomentirala je:

„Okoliš, društvo i upravljanje ključni su dio UniCreditova DNK-a i poslovne strategije Banke. To uključuje snažnu predanost društvenim pitanjima. U tom području imamo sve veću ambiciju da doprinesemo pokretanju promjena tako što ćemo poduzetnicima i inicijativama sa znatnim pozitivnim društvenim utjecajem pružiti konkretnu potporu. Projekt Finance for Social Change jedan je takav primjer koji nam pomaže da damo svoj doprinos te da ponudimo opipljivu i značajnu potporu različitim zajednicama u kojima poslujemo.”

Sudjelovanjem u F4SC i Zagrebačka banka nastavlja svoje djelovanje započeto kroz inicijativu Bankarstvo s društvenim utjecajem koju je pokrenula 2019.

„Zagrebačka banka posebnu pozornost pridaje financijskoj edukaciji građana i poduzetnika s ciljem što veće uključenosti i razumijevanja financijskih procesa i proizvoda u svrhu osvješćivanja odgovornog financijskog ponašanja, ali i održivog planiranja investicija i projekata. Osim toga, poduzetnicima koji ostvaruju pozitivan društveni utjecaj omogućujemo i povoljnije financiranja projekata, a olakšavamo pristup financiranju i raznim startupima kao i tvrtkama u vlasništvu ugroženih skupina za koje smo razvili ponudu mikro kredita“, poručio je Vedran Lučić, član tima Bankarstvo s društvenim utjecajem u Zagrebačkoj banci.

Bankarstvo s društvenim utjecajem pokrenuto je u Italiji krajem 2017. Tijekom 2019. uvedeno je na još 10 tržišta Grupe: Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Njemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Rumunjskoj, Srbiji i Mađarskoj. Program je od svojeg pokretanja pružio potporu preko 4000 korisnika putem mikrokredita i financiranja s društvenim utjecajem, kao i putem organizacije raznih programa financijske edukacije za oko 50 000 mladih i ugroženih pojedinaca.

Osim toga, UniCredit je 2020. potvrdio nastavak svoje snažne društvene predanosti osiguravši preko 6,4 milijardi EUR europskim malim i srednjim poduzećima kako bi im pomogao u ublažavanju posljedica nezapamćene krize uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19. Usto je putem Zaklade UniCredit na raznim tržištima Grupe osigurao znatne donacije za potporu bolnicama i raznim neprofitnim organizacijama koje se nalaze na prvim crtama borbe protiv pandemije.

Tagovi: UniCredit, Finance 4 Social Change, Roberta Marracino, Zagrebačka banka, Vedran Lučić
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
SKOK
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) u prvom tromjesečju 2024. ostvarila je dobit nakon oporezivanja od 135 milijuna eura, što je za 27 milijuna eura ili 25 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u petak.
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
SNAŽAN RAST
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
LJUBLJANA - Banke u Sloveniji su u prva dva mjeseca ove godine ostvarile gotovo 160 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je 2,3 puta više nego u istom razdoblju lani. Neto dobit porasla je gotovo 2,6 puta, na 138,6 milijuna eura, podaci su Banke Slovenije.
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
BANKARI
Lucić: Kibernetička sigurnost postala prevladavajući rizik u poslovanju banaka
OPATIJA - Na 27. znanstveno-stručnoj konferenciji Financijsko tržište, koja se 25. i 26. travnja održava u Opatiji, održao se okrugli stol na kojemu su sudjelovali čelni ljudi najvećih hrvatskih banaka.
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
SOLIDNO
Dobit Barclaysa pala, ali nadmašila očekivanja
LONDON - Barclays je u četvrtak izvijestio o neto dobiti u prvom tromjesečju koja se može pripisati dioničarima od 1,55 milijardi funti (1,93 milijarde dolara), nadmašivši očekivanja i vrativši britanskom zajmodavcu na dobit usred velike strateške promjene.
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
UZLET
SID banka: Neto dobit u 2023. skočila 90%
LJUBLJANA - SID banka lani je ostvarila 15,6 milijuna eura čiste dobiti, što je nešto manje od 90 posto više nego godinu prije. Krediti nebankarskom sektoru porasli su za približno tri posto, na 1,43 milijarde eura, objavila je Državna banka za izvoz i razvoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE