GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka banka i Feelsgood surađuju na projektima s društvenim učinkom

Zagrebačka banka i Feelsgood surađuju na projektima s društvenim učinkom
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2022 / 17:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka banka i Feelsgood Capital Partners sklopili su u utorak ugovor o poslovnoj suradnji kojim se planira suradnja na projektima koji mogu ostvariti mjerljiv i namjeravan društveni učinak, priopćili su potpisnici.

Ugovor će se realizirati u sklopu redovnog poslovanja Feelsgood fonda za investiranje s društvenim učinkom i programa Bankarstvo s društvenim utjecajem, Zagrebačke banke.

Zagrebačka banka putem tog programa potiče i financira poduzetnike i projekte koji ostvaruju pozitivan društveni utjecaj.

Suradnjom Zagrebačke banke i Feelsgooda, prvog hrvatskog social impact fonda, ostvarit će se značajni sinergijski učinak u području financiranja projekata s društvenim utjecajem, osnaživanju financijske pismenosti i zajedničkoj promociji investiranja s utjecajem, bez kojeg nema napretka za tvrtke, rekao je član Uprave Zagrebačke banke Slaven Rukavina.

Član uprave Feelsgood Capital Partnersa Petar-Pierre Matek izjavio je da je Feelsgood je prvi i vodeći ulagač s društvenim učinkom u Hrvatskoj.

Zagrebačka banka i Feelsgood Capital Partners sudjeluju u neformalnoj radnoj skupini za uspostavu Global Steering Group for Impact Investment - GSG Nacionalnog savjetodavnog odbora u Republici Hrvatskoj.

Svrha uspostave odbora je pozicioniraje Republike Hrvatske na globalnom tržištu investiranja s pozitivnim društvenim učinkom.

Kao prvu zajedničku aktivnost Zagrebačka banka i Feelsgood Capital Partners financijski su poduprli hrvatsko izdanje knjige Učinak, Sir Ronalda Cohena.

Cohen predsjeda Globalnom upravljačkom skupinom za ulaganja s učinkom – Global Steering Group for Impact Investment (GSG) i organizacijom Portland Trust. Suosnivač je tvrtke Social Finance u UK-u, SAD-u i Izraelu, te tvrtki Bridges Fund Management i Big Society Capital. Predsjedao je Radnom skupinom za ulaganja s društvenim učinkom skupine G8 (2013. – 2015.), radnom skupinom za društvena ulaganja Ujedinjenoga Kraljevstva (2000. – 2010.) i britanskim povjerenstvom za nepotraženu imovinu (2005. – 2007.). Dobitnik je nagrade Rockefellerove zaklade za inovativnost u društvenom financiranju.

Tagovi: Zagrebačka banka, Feelsgood Capital Partners, društveno odgovorni projekti
PROČITAJ I OVO
OTP banka Srbija lansirala novu i tehnološki unapređenu m-bank aplikaciju
APLIKACIJE
OTP banka Srbija lansirala novu i tehnološki unapređenu m-bank aplikaciju
BEOGRAD – OTP banka Srbija lansirala je potpuno novu i tehnološki unapređenu m-bank aplikaciju. Aplikacija donosi visok nivo performansi i bezbednosti, unapređene i nove funkcionalnosti, a posebno se izdvaja moderan, intuitivan i pregledan dizajn koji će korisnicima pružiti jedinstven nivo korisničkog iskustva.
NBS: Povećana kreditna aktivnost u drugom kvartalu, posebno privrede
KREDITIRANJE
NBS: Povećana kreditna aktivnost u drugom kvartalu, posebno privrede
BEOGRAD – Kreditna aktivnost na međugodišnjem nivou u Srbiji u drugom kvartalu ove godine je nastavila da beleži rast i u junu bila je veća za 13,1 odsto, pri čemu je rast kredita privredi iznosio 15,8 odsto, a stanovništvu 9,8 odsto.
Slovenske banke u prvom polugodištu smanjile dobit 15,4%
PAD
Slovenske banke u prvom polugodištu smanjile dobit 15,4%
LJUBLJANA - Banke u Sloveniji su u prvom polugodištu ove godine ostvarile 212,5 milijuna eura dobiti prije oporezivanja.
OTP ostvario rekordnu dobit u prvom polugodištu
REKORDI
OTP ostvario rekordnu dobit u prvom polugodištu
BUDIMPEŠTA - OTP grupa zaključila je prvo polugodište 2022. godine s konsolidiranom dobiti nakon oporezivanja od 251 milijarde forinti (162 milijarde forinti u drugom kvartalu).
Rast kredita ubrzao u lipnju
KREDITIRANJE
Rast kredita ubrzao u lipnju

ANALIZA - Ukupni plasmani monetarnih institucija domaćim sektorima (osim središnje države) porasli su za 1,8 mlrd. kuna ili 0,7% u odnosu na kraju svibnja (na osnovi transakcija) dosegnuvši 259,2 mlrd. kuna.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE