GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

E.ON Hrvatska osnažio upravljački tim

E.ON Hrvatska osnažio upravljački tim
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2023 / 11:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - E.ON Hrvatska osnažio je svoj upravljački tim, imenovavši tri nova direktora - direktora za strategiju i održivost, direktoricu za ljudske potencijale i organizacijsku kulturu te direktora nabave i upravljanja nekretninama, koji će svojim znanjem i iskustvom nastaviti ostvarivanje strateških ciljeva ove energetske kompanije.

Frederic Delannoy pridružio se timu E.ON Hrvatska kao direktor strategije i održivosti te voditelj ureda Uprave. Posjeduje dvije magistarske diplome strojarstva i elektrotehnike sa smjerom Energetski sustavi, a svoje akademsko obrazovanje nadopunio je i magisterijem poslovne administracije na INSEAD-u. Stekao je važno iskustvo radeći kao voditelj operacija u EDF – Electricite de France, odgovoran za tim veći od 25 stručnjaka koji upravljaju greenfield elektranom od 600 MW, te kao strateški konzultant u Strategy& radeći u širokom rasponu industrija. Koristeći svoje bogato iskustvo u industriji energetike i savjetovanja, Delannoy se brzo prilagodio i preuzeo nove odgovornosti kao voditelj ključnih projekta u internoj savjetničkoj kući E.ON grupe sa sjedištem u Essenu, Njemačka, a vodio je i strateške interne konzultantske projekte i za E.ON Hrvatska u ulozi savjetnika.

Na poziciji direktorice ljudskih potencijala i organizacijske kulture u E.ON-u Hrvatska u listopadu se pridružila i Nela Bučević. Bučević je diplomirala pravo te je završila master iz ekonomije i eMBA te ubrzo nakon započela svoju karijeru u ljudskim resursima renomiranih kompanija poput A1 telekoma, UNIQA osiguranja, Inditexa, METRO Cash&Carry i Coca-Cola Hellenic Adria upravljajući ljudskim resursima, ali ostalim područjima poput komunikacija, korporativnih poslova te radnog prava na rukovodećim pozicijama. Prije pridruživanja timu E.ON Hrvatska upravljala je ljudskim resursima i komunikacijom za internacionalnu kompaniju FOREO, s pozicije Direktorice globalnih ljudskih resursa i korporativnih komunikacija.

Poziciju direktora nabave i upravljanja nekretninama preuzeo je Luka Mikac. Mikac uz akademsko znanje iz područja organizacije i menadžmenta stečeno na Sveučilištu u Zagrebu donosi i iskustvo iz nabavnih organizacija renomiranih korporacija poput Lidla, Jaguar Land Rovera, KING ICT-a i na kraju Croatia osiguranja. Mikac će s već postojećim timom nabave i upravljanja nekretninama u E.ON-u Hrvatska doprinijeti uspješnosti kompanije u energetskoj tranziciji.

„Iznimno sam ponosan na pridruživanje troje novih kolega na ključnim pozicijama gdje će nastaviti doprinositi našim strateškim područjima, s još snažnijim fokusom na ostvarenje ciljeva koje smo si zadali kao odgovorna i strateški usmjerena kompanija na rast i razvoj. U novim kolegama sam prepoznao stručnost, profesionalnost i ambiciju da budu dio pokretača promjena na hrvatskom i slovenskom tržištu, vrijednosti su to koje dijeli cijeli E.ON Hrvatska tim. Imamo velike planove za daljnje investicije i razvoj ovih tržišta i zato nam trebaju još hrabriji potezi gdje vjerujem da će Nela sa svojim HR timom omogućiti našim zaposlenicima sve što im je potrebno da se još snažnije usredotoče i donesu stvarne promjene za naše kupce, tržište i društvo u cjelini“, izjavio je Andreas Rörig, predsjednik Uprave E.ON-a Hrvatska.

Ashkan Hosseini, član Uprave i izvršni financijski direktor se nadovezao: „Pridružujem se dobrodošlici kolegama i veselim se razvoju novih ideja i rješenja kojima će i Fredericov tim doprinijeti našem održivom poslovanju i usklađenosti s taksonomijom. Održivost je postala imperativ svake odgovorne kompanije i mi kao ključan igrač u energetskom sektoru našu ulogu u zelenoj tranziciji shvaćamo vrlo ozbiljno što dokazujemo našim ulaganjima u projekte obnovljivih izvora energije. Za realizaciju ovih ključnih projekata od iznimne je važnosti strateški usmjerena nabava gdje će nam Lukino iskustvo i vodstvo sigurno donijeti značajne koristi.“

E.ON Hrvatska počeo je poslovati na hrvatskom tržištu 2020. godine kao holding kompanija grupacije E.ON Hrvatska, koja je dio snažne paneuropske grupacije E.ON SE sa sjedištem u Essenu u Njemačkoj. U Europi grupa posluje na 15 različitih tržišta, zapošljava više od 72.000 stručnjaka i opskrbljuje više od 51 milijun kupaca u dva glavna područja poslovanja: energetske mreže i korisnička rješenja. Grupacija E.ON jedan je od najvećih europskih operatora elektroenergetskih mreža i energetske infrastrukture te pružatelj inovativnih korisničkih rješenja.

Na hrvatskom tržištu E.ON sudjeluje u energetskom miksu kroz opskrbu električnom energijom i plinom kućanstava i poslovnih kupaca, kao i kroz distribuciju plina. Uz to, E.ON Hrvatska je vodeća kompanija na tržištu u području projektiranja i izgradnje energetskih infrastrukturnih rješenja na obnovljive izvore energije čime potvrđuje svoju misiju postati platforma za zelenu energetsku tranziciju regije.

Tagovi: E.ON Hrvatska, nELA bUČEVIĆ, Luka Mikac
PROČITAJ I OVO
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
PLIN
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
ZAGREB - Hrvatska energetska regulatorna agencija u petak je objavila da je poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom, jer je analiza ponuda "ukazala na rizik od mogućeg značajnog povećanja tržišne koncentracije u segmentu javne usluge opskrbe plinom, kao i mogućih povezanih problema u sigurnosti opskrbe plinom".
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
OBVEZNICE
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
LJUBLJANA - Kompanija Gen-I izdala je danas obveznice vrijedne 50 milijuna eura. Riječ je o petogodišnjim zelenim obveznicama s oznakom GE03 i godišnjom kamatom od 5,20 posto.
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
LONDON - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima prema 90 dolara budući da su ulagače ohrabrile optimistične poruke američke ministrice financija o gospodarskom rastu i inflaciji.
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
PAD
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
NEW YORK - Američki naftni div Exxonmobil u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio dobit od 8,2 milijarde dolara, što je 28 posto manje nego u istom razdoblju lani.
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
BLAGI RAST
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 5,7 milijardi dolara (5,3 milijarde eura), što je tri posto više nego godinu ranije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE