GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Farčić: Naravno da se Kovačević planira vratiti u Janaf

Farčić: Naravno da se Kovačević planira vratiti u Janaf
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2020 / 21:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Gost Dnevnika N1 Televizije bio je Ivo Farčić, odvjetnik Dragana Kovačevića, sada bivšeg šefa uprave Janafa i USKOK-ovog osumnjičenika za primanje 1,9 milijuna kuna mita.

"Kada mene netko pita kako se Dragan Kovačević osjeća, odgovaram da se ne osjeća dobro i ne smatra da tamo pripada, a i ja mislim da mu tamo nije mjesto", odgovorio je Ivo Farčić na pitanje o tome kako je Kovačeviću u istražnom zatvoru. 

"Ono što pratimo u medijima nije ono što mi smatramo objektivnom istinom, u medijima se uglavnom iznosi stav USKOK-a, a o stvarima koje su izvan postupka često se prekoračuje i stav državnog odvjetništva i često imamo teško narušavanje presumpcije nevinosti", rekao je.

Komentirao je i curenje informacija iz istrage.

"Ja ne mogu reći da je glavni izvor curenja informacija upravo DORH, ne bih uperio kritiku ni na jednu službu, ali već u samom startu su tijela gonjenja izrazila zabrinutost da cure informacije pa tvrde da je moj branjenik saznao da se nešto protiv njega vodi, sama država je rekla da curi iz države."

Nastavlja da nitko od branitelja nije imao spis u ruci, govori se da podaci cure od onih koji imaju, a to nisu obrana i osumnjičeni.

"Naša obrana će biti na sudu, sada imamo jednu fazu koju bih nazvao orkestriranim medijskim narušavanjem digniteta osumnjičenika, pokušaj da se njegova moralnost naruši i to na neki način utječe i na rezultat kod suda. Nije nam drago da se takve stvari pričaju, da se u pojedinim medijima piše da se to dogodilo u klubu gdje je dobio novac, mi to osporavamo, čak i USKOK ne tvrdi da je dobio novac nego da postoji osnovana sumnja, to je neprofesionalno kada se tako piše u medijima", kaže.

Ističe kako će obrana biti da se Kovačević ne osjeća krivim.

Ne zna postoje li razlozi da se istraga proširi, to je do USKOK-a. Na pitanje o Kovačevićevoj imovini odgovara:

"Ovaj nesrazmjer imovine javnost ga možda vidi, ja ga, a trenutno znam nešto više od prosječne javnosti, ja ga ne vidim, vidim da ima vlasništvo tri stana i veliko kreditno zaduženje.

"Njegova uspješnost se sastoji u tome da servisira kredite, znam za barem 400.000 eura kreditnog zaduženja i smatram da njegova imovina nije veća od toga. Druga je stvar što su se u nekim medijima pojavile vijesti da imovina društava u kojem ima udjele imaju stanove i da oni pripadaju njemu, to je nedopustivo jer bi netko tko je u vlasništvu građevinske firme i ima 150 stanova, to jednostavno nije istina. Tvrtke imaju stanove, možda investiraju, nisam upoznat s time, što nije njegova imovina nego imovina tvrtke", kaže.

Na pitanje je li mu imovina blokirana kaže da nije primio takvo rješenje, ali ga smatra mogućim.

"Kada su ljudima blokirali imovinu nisu blokirali onu koja je kreditno zadužena, ta blokada imovine mora biti takva da odgovara mogućoj imovinskoj šteti, postoji sudska praksa kada je ljudima blokirana imovina veća od iznosa koji im je stavljen na teret da je Vrhovni sud to blokirao", kaže Farčić.

Komentirao je i detalje oko kluba o kojima mediji pišu.

"Ono čemu služi ta priča oko kluba je namjeravana moralna diskreditacija, to je klub koji je počeo kao udruga, zavičajni klub Slavonaca u kojem su se sastajali Slavonci, bio je zatvoren za javnost, nikada se u njemu ništa nije naplaćivalo, nema ničega ilegalnog, a baražna medijska priopćenja pokušavaju ga prikazati kao neku mističnu organizaciju", kaže Kovačevićev odvjetnik.

Tvrdi da ako je privatni klub i privatno vlasništvo i točilo se piće koje se nije naplaćivalo, ne zna zašto bi se izdavali računi.

"Bio je tamo i stroj za brojanje novca, pitao sam o tome pa su mi rekli da su se tamo sastajali, a nitko nikada nije ništa naplaćivao pa su mu iz šale kupili neispravan stroj za brojenje novca", tvrdi odvjetnik.

Na pitanje hoće li Dragan Kovačević iskoristiti pravo na otpremninu nakon smjene s čelne pozicije Janafa, Farčić pojašnjava da bi po ugovoru trebao dobiti drugo radno mjesto, a sve drugo će vidjeti.

"Pokušao sam u petak stupiti u kontakt s osobama iz Janafa nisam uspio, pokušat ću ponovno u ponedjeljak", govori.

Na pitanje namjerava li se vratiti u Janaf, kaže da Kovačević smatra kako nije bilo razloga za smjenu, ali razumije smjenu.

"Naravno da se namjerava vratiti, sve smo osporili, namjeravamo ići dalje, bilo bi nam drago da ostane u Janafu i da se obustavi postupak", rekao je.

Tagovi: Ivo Farčić, Dragan Kovačević, Janaf, Jadranski naftovod, afera Janaf, Slovenska 9
PROČITAJ I OVO
Zorana Mihajlović udaljila Bajatovića sa sastanka
SUKOBI
Zorana Mihajlović udaljila Bajatovića sa sastanka
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade i ministarka energetike Zorana Mihajlović sastala se danas sa direktorima javnih preduzeća iz njenog resora, a saopštenje njenog kabineta sadržalo je i jednu dosad neviđenu napomenu: ministarka je sa sastanka "udaljila" Dušana Bajatovića, direktora Srbijagasa.
Lansiran uređaj za pripremu elektrane koja bi proizvodila energiju Sunca
FUTURISTIČKI
Lansiran uređaj za pripremu elektrane koja bi proizvodila energiju Sunca
ZAGREB - Britanski znanstvenici lansirali su novi fuzijski uređaj koji će poslužiti kao test fuzijskoj elektrani koja bi trebala proizvesti energiju Sunca, a u pripremi su sudjelovali i znanstvenici s Ruđera.
Elektroprivreda BiH otkupljuje projekte obnovljivih izvora energije
PROJEKTI
Elektroprivreda BiH otkupljuje projekte obnovljivih izvora energije
SARAJEVO - Elektorpivreda BiH ima namjeru otkupiti projekte obnovljivih izvora energije koji su u pogonu ili u završnoj fazi razvoja/izgradnje.
Cijene nafte iznad 37 dolara, trgovci nervozni zbog širenja koronavirusa
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 37 dolara, trgovci nervozni zbog širenja koronavirusa

LONDON - Cijene nafte zadržale su se u petak iznad 37 dolara u nervoznoj trgovini na međunarodnim tržištima zbog širenja zaraze koronavirusom u Europi i SAD-u koje potpiruje zabrinutost za potrošnju goriva.

Gubitak Ine u prvih devet mjeseci 1,05 milijardi kuna
LOŠA GODINA
Gubitak Ine u prvih devet mjeseci 1,05 milijardi kuna
ZAGREB -  Inini prihodi od ugovora s kupcima u prvih devet mjeseci pali za 32 posto, na 11,2 milijarde kuna, a prihodi iz osnovne djelatnosti za 33 posto, na 11,5 milijardi kuna, u odnosu na isto lanjsko razdoblje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE