GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hamović reorganizira matičnu grupaciju u Londonu

Hamović reorganizira matičnu grupaciju u Londonu
EFT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2023 / 10:07
Autor: SEEbiz
LONDON - Vuk Hamović, koji stoji iza moćne EFT grupacije, proveo je reorganizaciju u matičnom društvu u Ujedinjem Kraljevstvu u Londonu, slijedom koje su njegove kompanije u BiH dobile nove nominalne vlasnike, izvještavva Indikator.ba.

Donesena je odluka o promjeni naziva društva EFT International Investment Holding Limited u Stanari Investment Limited te je sad ovo društvo vlasnik kompanija EFT Rudnik i termoelektrana Stanari d.o.o. Stanari , Energy Financing Team SE Bileća d.o.o. Bileća i EFT HE Ulog d.o.o. Kalinovik.

Takođe je usvojena odluka o smanjenju kapitala kojom se temeljni kapital društva smanjuje sa 347.300,00 eura na 65.060,00 eura poništenjem i gašenjem 28.224 izdanih redovnih dionica od po 10 EUR, od kojih je svaka u potpunosti isplaćena te se iznos kojim se temeljni kapital tako smanjuje upisuje u rezervu. Takođe, 285 redovnih dionica po 10 eura registriranih na ime EFT Holdings AG preoblikovano je u 285 dionica po 10 eura, dok je 6.221 redovnih dionica od po 10 eura reklasifikovano u 12.442 redovnih dionica po 5 eura u kapitalu društva i 285 dionica po 10 eura u 570 dionica po 5 eura.

Reorganizacija društva EFT Investment Limited provodi se s ciljem odvajanja tvrtke u vlasništvo novog holdinga neovisnog o EFT grupi. Konačni kontrolor je sin Vuka Hamovića Miloš Hamović, preko LB Holdinga (fondacija registrirana u Lichtensteinu) u kojoj ima 100% udjela.

Kao rezultat promjene vlasnika, Vlada Republike Srpske je nedavno izmjenila akt od dodjeli koncesije preduzeću Energy Financing Team SE Bileća za izgradnju Hidroelektrane Bileća.

Energy Financing Team najveći je izvoznik električne energije iz BiH, a osim Rudnika i termoelektrane Stanari, koji su u pogonu, radi na projektima solarne elektrane u Bileći i Hidroelektrana Ulog na rijeci Neretvi.

Tagovi: eft, hamović, vuk hamović
PROČITAJ I OVO
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
PLIN
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
ZAGREB - Hrvatska energetska regulatorna agencija u petak je objavila da je poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom, jer je analiza ponuda "ukazala na rizik od mogućeg značajnog povećanja tržišne koncentracije u segmentu javne usluge opskrbe plinom, kao i mogućih povezanih problema u sigurnosti opskrbe plinom".
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
OBVEZNICE
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
LJUBLJANA - Kompanija Gen-I izdala je danas obveznice vrijedne 50 milijuna eura. Riječ je o petogodišnjim zelenim obveznicama s oznakom GE03 i godišnjom kamatom od 5,20 posto.
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
LONDON - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima prema 90 dolara budući da su ulagače ohrabrile optimistične poruke američke ministrice financija o gospodarskom rastu i inflaciji.
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
PAD
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
NEW YORK - Američki naftni div Exxonmobil u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio dobit od 8,2 milijarde dolara, što je 28 posto manje nego u istom razdoblju lani.
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
BLAGI RAST
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 5,7 milijardi dolara (5,3 milijarde eura), što je tri posto više nego godinu ranije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE