GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HROTE dobio novog direktora

HROTE dobio novog direktora
IMENOVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2023 / 14:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Skupština Hrvatskog operatora tržišta energije (HROTE) na sjednici u utorak je na prijedlog Vlade imenovala Darjana Budimira za direktora HROTE-a na rok od najduže šest mjeseci, do provedbe javnog natječaja, izvijestio je HROTE.

Dosadašnji direktor Boris Abramović ostaje zaposlen u HROTE-u do kraja godine i odlaska u mirovinu.

“Dosadašnjem direktoru Borisu Abramoviću, koji je društvo vodio osam godina zahvaljujemo na doprinosu u očuvanju stabilnosti sustava poticanja obnovljivih izvora energije, razvoju tržišta električne energije i tržišta plina. Boris Abramović ostaje zaposlen u društvu do kraja godine i odlaska u mirovinu”, kaže se u priopćenju.

Za novog direktora Darjana Budimira kaže se uz ostalo da je od početka 2020. godine nakon višegodišnjeg obnašanja rukovoditeljskih funkcija u energetskom sektoru distribucije plina i opskrbe plinom, obnašao funkciju zamjenika direktora HROTE-a zaduženog za sustav poticanja obnovljivih izvora energije, tržište električne energije, kao i sigurnost opskrbe plina i razvoj tržišta plina.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, nakon čega je položio i pravosudni ispit. Poslijediplomand je na Poslijediplomskom specijalističkom studiju Ekonomija energetskog sektora MBA na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Autor je i koautor brojnih stručnih članaka o obnovljivim izvorima energije, zelenoj tranziciji i energetskim projektima.

Vlada je prošli tjedan Nadzornom odboru HROTE-a predložila imenovanje Darjana Budimira za direktora toga društva, do imenovanja direktora putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Imenovanje Darjana Budimira na čelo HROTE-a umjesto Borisa Abramovića oporba je dočekala oštrim kritikama i ocjenom da mu se Vlada osvećuje jer je razotkrio događanja u aferi ‘plin za cent’ te kao upozorenje drugima koji bi otvoreno govorili o aferama.

Abramović je bio prvi koji je upozoravao na nepravilnosti u poslovanju HEP-a, što je dovelo do izbijanja te afere.

Premijer Andrej Plenković je pak izjavio da je Vlada smijenila Abramovića jer je pri kraju svoga radnog vijeka te mu je istekao mandat.

“Istekao mu je mandat. Stavili smo jednoga drugoga čovjeka privremeno, ići će natječaj, doći će neko drugi, a čovjek je, koliko sam ja razumio, pred kraj svog radnog vijeka”, rekao je Plenković.

Tagovi: HROTE, Darjan budimir, Boris Abramović
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte porasle prema 81 dolaru
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 81 dolaru
LONDON - Cijene nafte porasle su utorak na međunarodnim tržištima prema 81 dolar pod utjecajem špekulacija da bi vodeći proizvođači mogli dodatno smanjiti opskrbu u 2024. godini i poremećaja u proizvodnji u Kazahstanu zbog oluje.
RWE najavljuje 55 milijardi eura ulaganja
INVESTICIJE
RWE najavljuje 55 milijardi eura ulaganja
ESSEN - Njemački dobavljač energije RWE najavio je 55 milijardi eura ulaganja u poslovanje širom svijeta u razdoblju od 2024. do 2030. godine.
Siemens Energy preuzeo hrvatsku tvrtku Pro Integris
AKVIZICIJE
Siemens Energy preuzeo hrvatsku tvrtku Pro Integris
ZAGREB - Simeens Energy preuzeo je hrvatsku tvrtku Pto Integris, doznaje Seenews.
Blago poskupljenje nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Blago poskupljenje nafte
LONDON - Nafta je danas malo poskupila. Cijene su, kako prenosi njemačka novinska agencija dpa, uvelike diktirane zabrinutošću zbog usporavanja globalnog gospodarstva i neizvjesnošću oko buduće politike naftnog kartela Opec+.
Hakeri od HSE-a traže milijunsku otkupninu
CYBER SIGURNOST
Hakeri od HSE-a traže milijunsku otkupninu
LJUBLJANA - Situacija u Holdingu Slovenske elektrarne (HSE) je ozbiljna, javlja TV Slovenija (TVS). Hakeri od HSE-a, neslužbeno doznaju, traže milijunsku otkupninu. Zaposlenici HSE-a danas bi trebali ostati kod kuće, a Dravske elektrarne Maribor (DEM) trebale bi raditi ručno. HSE je opovrgnuo informacije o traženju otkupnine za STA.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE