GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HROTE dobio novog direktora

HROTE dobio novog direktora
IMENOVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2023 / 14:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Skupština Hrvatskog operatora tržišta energije (HROTE) na sjednici u utorak je na prijedlog Vlade imenovala Darjana Budimira za direktora HROTE-a na rok od najduže šest mjeseci, do provedbe javnog natječaja, izvijestio je HROTE.

Dosadašnji direktor Boris Abramović ostaje zaposlen u HROTE-u do kraja godine i odlaska u mirovinu.

“Dosadašnjem direktoru Borisu Abramoviću, koji je društvo vodio osam godina zahvaljujemo na doprinosu u očuvanju stabilnosti sustava poticanja obnovljivih izvora energije, razvoju tržišta električne energije i tržišta plina. Boris Abramović ostaje zaposlen u društvu do kraja godine i odlaska u mirovinu”, kaže se u priopćenju.

Za novog direktora Darjana Budimira kaže se uz ostalo da je od početka 2020. godine nakon višegodišnjeg obnašanja rukovoditeljskih funkcija u energetskom sektoru distribucije plina i opskrbe plinom, obnašao funkciju zamjenika direktora HROTE-a zaduženog za sustav poticanja obnovljivih izvora energije, tržište električne energije, kao i sigurnost opskrbe plina i razvoj tržišta plina.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, nakon čega je položio i pravosudni ispit. Poslijediplomand je na Poslijediplomskom specijalističkom studiju Ekonomija energetskog sektora MBA na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Autor je i koautor brojnih stručnih članaka o obnovljivim izvorima energije, zelenoj tranziciji i energetskim projektima.

Vlada je prošli tjedan Nadzornom odboru HROTE-a predložila imenovanje Darjana Budimira za direktora toga društva, do imenovanja direktora putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Imenovanje Darjana Budimira na čelo HROTE-a umjesto Borisa Abramovića oporba je dočekala oštrim kritikama i ocjenom da mu se Vlada osvećuje jer je razotkrio događanja u aferi ‘plin za cent’ te kao upozorenje drugima koji bi otvoreno govorili o aferama.

Abramović je bio prvi koji je upozoravao na nepravilnosti u poslovanju HEP-a, što je dovelo do izbijanja te afere.

Premijer Andrej Plenković je pak izjavio da je Vlada smijenila Abramovića jer je pri kraju svoga radnog vijeka te mu je istekao mandat.

“Istekao mu je mandat. Stavili smo jednoga drugoga čovjeka privremeno, ići će natječaj, doći će neko drugi, a čovjek je, koliko sam ja razumio, pred kraj svog radnog vijeka”, rekao je Plenković.

Tagovi: HROTE, Darjan budimir, Boris Abramović
PROČITAJ I OVO
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
PLIN
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
ZAGREB - Hrvatska energetska regulatorna agencija u petak je objavila da je poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom, jer je analiza ponuda "ukazala na rizik od mogućeg značajnog povećanja tržišne koncentracije u segmentu javne usluge opskrbe plinom, kao i mogućih povezanih problema u sigurnosti opskrbe plinom".
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
OBVEZNICE
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
LJUBLJANA - Kompanija Gen-I izdala je danas obveznice vrijedne 50 milijuna eura. Riječ je o petogodišnjim zelenim obveznicama s oznakom GE03 i godišnjom kamatom od 5,20 posto.
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
LONDON - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima prema 90 dolara budući da su ulagače ohrabrile optimistične poruke američke ministrice financija o gospodarskom rastu i inflaciji.
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
PAD
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
NEW YORK - Američki naftni div Exxonmobil u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio dobit od 8,2 milijarde dolara, što je 28 posto manje nego u istom razdoblju lani.
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
BLAGI RAST
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 5,7 milijardi dolara (5,3 milijarde eura), što je tri posto više nego godinu ranije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE