GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Vanđelić je godinama bio predsjednik NO Ine i suglasan s odlukama

Plenković: Vanđelić je godinama bio predsjednik NO Ine i suglasan s odlukama
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2022 / 19:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u vezi s jučerašnjom izjavom bivšeg šefa Fonda za obnovu i člana Nadzornog odbora Ine Damira Vanđelića da je Vlada pogodovala MOL-u kako je on, kao bivši predsjednik NO Ine, dobivao 25.000 kuna i sve godine na toj funkciji bio suglasan sa svim odlukama.

Vanđelić je jučer gostujući na N1, odgovarajući na pitanje jesu li Milanovićeva i Plenkovićeva Vlada oštetile Inu i pogodovale MOL-u među ostalim, rekao da su donosile takve odluke koje, "kad ih danas pogledate, zaista nisu baš u najboljem interesu Ine, a Ina je hrvatska kompanija u kojoj RH ima 44 posto, plus mirovinci – 49,18 posto".


"Sad najedanput više nije tamo u Nadzornom odboru i sad je netko nešto kriv. Treba malo svoju odgovornost propitkivati", rekao je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković nakon zajedničke sjednice Predsjedništva HDZ-a i Predsjedništva HDZ-a BiH te nakon toga zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

U vezi s jučerašnjim ubojstvom žene u Rijeci i nedavnim u Splitu, Plenković je rekao da će postrožiti Kazneni zakon, ali da je to nažalost fenomen u društvu koji se ciklički događa više puta "i da postrožite zakone, kako ćemo izbjeći ovo", upitao se.

"Nitko nema lijeka u svijetu za kretene", rekao je odgovarajući na pitanje hoće li postrožiti Kazneni zakon nakon ubojstva žena .

"Za to ne postoji lijek. To je, na žalost, fenomen u društvu koji se ovdje ciklički događa više puta. Nažalost, imamo ljude koji imaju velikih problema sami sa sobom i onda su počinitelji najgorih mogućih kaznenih djela, teških oblika ubojstava koja su svakome normalnome nevjerojatna i izvan svih domašaja racionalnih promišljanja", rekao je Plenković.

Podsjetio je i da su Kazneni zakon toliko postrožili u odnosu na ranije ali, ako treba, postrožit će ga i još. "Ali i da postrožite zakone, kako ćemo izbjeći ovo", upitao se.

Plenković je, na novinarski upit je li Hrvoje Zekanović njegov mogući koalicijski partner, odgovorio da - ako netko u Hrvatskom saboru želi podržati Vladu ili parlamentarnu većinu, to ta osoba ili stranka mora odlučiti sam, samoinicijativno te svojevoljno javno reći. Poručio je i ako Zekanović hoće podržavati ovu vladu, neka to sam kaže.

Upitan o situaciju u IDS-u nakon što je istarski župan i donedavni predsjednik IDS-a Boris Miletić istupio iz stranke, odgovorio je da rijetko komentira situacije u drugim strankama i "kako su to stvari između njih."

"Što se sada ovih trenutaka tamo zbiva, kuha, što, kako i zašto - zaista ne znam", rekao je.

Plenković je izvijestio da su na sastanku vrha stranke, među inim, razgovarali o aktivnostima pred ovotjedno zasjedanje Hrvatskog sabora, sjednicu Vlade, situaciju s pandemijom koronavirusa te o paketu mjera koji će Vlada donijeti zbog rasta cijene goriva te zaštite standarda građana u ublažavanje udara rasta cijena na njihove kućne budžete.

Tagovi: Damir Vanđelić, Andrej Plenković, kompanija Ina
PROČITAJ I OVO
Nafta poskupjela, SAD bi mogla smanjiti strateške rezerve
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta poskupjela, SAD bi mogla smanjiti strateške rezerve
LONDON - Cijene nafte danas su porasle na međunarodnim tržištima.
Shell nadmašio procjenu dobiti u prvom kvartalu unatoč nižim cijenama plina
DOBRE BROJKE
Shell nadmašio procjenu dobiti u prvom kvartalu unatoč nižim cijenama plina
LONDON - Britanski naftni div Shell u četvrtak je izvijestio o dobiti u prvom tromjesečju većoj od očekivane, potaknutoj višim rafinerijskim maržama i snažnim trgovanjem naftom.
Grčki divovi ulažu u solare i u Hrvatskoj
INVESTICIJE
Grčki divovi ulažu u solare i u Hrvatskoj
ZAGREB - Grčki metalurško-energetski gigant Mytilineos i jedan od najvećih proizvođača i trgovaca strujom na Balkanu PPC Grupa s sjedištem u Ateni objavili su sporazum prema kojem će u Hrvatskoj, Italiji, Bugarskoj i Rumunjskoj uložiti dvije milijarde eura u solarne elektrane.
Raste broj solarnih elektrana u Hrvatskoj
SOLARI
Raste broj solarnih elektrana u Hrvatskoj
ZAGREB - Broj sunčanih elektrana je u porastu što govori podatak da ih je na HEP-ovu mrežu s 31. ožujkom bilo priključeno 17.697 od čega u kategoriji kućanstava 12.495, a u kategoriji poduzetništva 5.202, dok ih je prije par godina bilo znatno manje.
Gradnja HE Foča na Drini pod znakom pitanja
USTAVNI SUD
Gradnja HE Foča na Drini pod znakom pitanja
SARAJEVO - Udruženje Aarhus centar u BiH zaprimilo je 24. aprila presudu Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojom se usvaja apelacija protiv presude Vrhovnog suda Republike Srpske u vezi s hidroelektranom Foča na rijeci Drini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE