GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sirovina u Rafineriju ulja Modriča ponovo stiže željeznicom

Sirovina u Rafineriju ulja Modriča ponovo stiže željeznicom
ŽELJEZNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 15:51
Autor: SEEbiz / Nezavisne novine
MODRIČA - Rafinerija ulja Modriča obnovila je saobraćajnu infrastrukturu, te omogućila snabdjevanje sirovinom Rafinerije putem željezničkog teretnog saobraćaja.

Tako se nakon šest godina, u Rafineriju ulja Modriča sirovina ponovo doprema željezničkim putem. Na taj način obezbijeđen je kontinuitet snabdijevanja kvalitetnim sirovinama, što dalje rafineriji daje značajnu konkurentsku prednost te pozitivno utiče na dugoročnost proizvodnje.

U naredna dva mjeseca svakih 10 dana u Modriču će putem željezničkog sabraćaja biti dopremana sirovina u 20 teretnih vagona, nakon toga svi rezervoarni kapaciteti rafinerije biće u potpunosti popunjeni.

Proizvodi Rafinerije ulja Modriča, najveće kompanije u regiji koja se bavi proizvodnjom motornih ulja, maziva i funkcionalnih tekućina, sačuvali su svoju poziciju na tržištima zahvaljujući kvalitetu koji odgovara specifikacijama, certifikatima i approval-ima (odobrenjima) vodećih svjetskih proizvođača automobila. Posljednja u nizu potvrda kvalitete proizvoda Rafinerije ulja Modriča stigla je i od Mercedes-Benza. Naime, njemački gigant sa pet approvela preporučuje korištenje ulja iz Modriče u svojim motorima posljednje generacije. Na dugoj listi proizvođača motora koji preporučuju korištenje proizvoda iz Rafinerije ulja Modriča uz Mercedes-Benz, su i BMW, Volkswagen i Opel iz putničkog programa vozila te iz komercijalnog i namjenskog programa Volvo, Renault, Man, Mack, Scania, Cummins, Caterpillar, Deutz i Global. Ovim odobrenjima se potvrđuje kvalitet proizvoda kao i kvalitet ispitivanja provedenih u Ispitnoj laboratoriji RUM-a, ali i daje preporuka za korištenje proizvoda u određenim tipovima vozila i motora.

Proizvodi Rafinerije ulja Modriča prvi su izbor potrošača na domaćem tržištu, a izvozom pokrivaju velika evropska i svjetska tržišta od Njemačke, Slovenije i Hrvatske, preko Mađarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Albanije i Rumunije, Slovačke, pa do Grčke, Ukrajine, Rusije i Vijetnama. Regionalno tržište Hrvatske dodatno je obezbjeđeno prepoznatljivim brendovima ulja i maziva proizvedenim u Rafineriji ulja Modriča kroz saradnju sa novim partnerom Croduxom preko kojeg se vrši plasman proizvoda. Novina proizašla iz ove poslovne saradnje je i da Modrička Rafinerija vrši proizvodnju i punjenje njhovog brenda „Crodux Glass“.

Nedavno je razvojno – istraživački tim razvio nov proizvod – „Dezinsept“, dezinfikaciono sredstvo, namjenjeno za tehničku dezinfekciju i čišćenje radnih površina. Prve proizvedene količine novog proizvoda „Dezinsept“ Rafinerija je donirala Republičkom štabu za vanredne situacije u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

Inače, ovo je 251 proizvod iz palete proizvoda Rafinerije ulja Modriča.

Tagovi: Rafinerija ulja Modriča, Caterpillar, Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Crodux, Opel
PROČITAJ I OVO
Približavanje uragana podiglo cijene nafte prema 41 dolar
NAFTNO TRŽIŠTE
Približavanje uragana podiglo cijene nafte prema 41 dolar
LONDON - Cijene barela nafte porasle su u utorak na međunarodnim tržištima prema 41 dolar, poduprte zatvaranjem proizvodnje u Meksičkom zaljevu zbog približavanja uragana Zeta.
Diversifikacija snabdevanja gasom zavisiće od njegove cene
GAS
Diversifikacija snabdevanja gasom zavisiće od njegove cene
BEOGRAD - Izgradnjom Turskog toka, kojim će uskoro poteći ruski gas, Srbija oslobađa gasni pravac iz Mađarske, tako da bi u našu zemlju mogao da stigne i gas iz austrijskog skladišta Baumgarten, a izgradnjom interkonektora Niš - Dimitrovgrad - i azerbejdžanski gas preko Grčke.
Norveški regulator očekuje snažan pad istraživanja nafte u 2020.
NAFTA
Norveški regulator očekuje snažan pad istraživanja nafte u 2020.
OSLO - Naftne kompanije izbušit će ove godine samo 30 istraživačkih bušotina uz obalu Norveške, gotovo upola manje nego u 2019. i znatno manje no što se početno procjenjivalo, priopćila je u utorak državna uprava za naftu NPD.
Lavrov: Ako Hrvati vjeruju da je bolje kupovati ukapljeni, a ne jeftiniji plinovodni plin – to je vaša stvar
RUSIJA-HRVATSKA
Lavrov: Ako Hrvati vjeruju da je bolje kupovati ukapljeni, a ne jeftiniji plinovodni plin – to je vaša stvar
ZAGREB - Rusofobne zemlje EU i “vrtlog sankcija koje promiče Bruxelles” prepreka su jačanju rusko – hrvatskih odnosa, ocijenio je u razgovoru za Večernji list ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov.
Širenje koronavirusa i veća libijska ponuda spustili cijene nafte ispod 41 dolar
NAFTNO TRŽIŠTE
Širenje koronavirusa i veća libijska ponuda spustili cijene nafte ispod 41 dolar
LONDON - Cijene nafte pale su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima ispod 41 dolar zbog ubrzanog širenja zaraze covidom 19 u SAD-u i Europi koji ugrožava potražnju za energentima i snažnog rasta libijske proizvodnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE