GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veliko zemljište u Šavniku daje se u zakup radi izgradnje vjetroelektrane

Veliko zemljište u Šavniku daje se u zakup radi izgradnje vjetroelektrane
ZAKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2024 / 15:11
Autor: SEEbiz / Ekapija
ŠAVNIK - Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine pozvalo je sve zainteresovane investitore da učestvuju na javnom nadmetanju za davanje u dugoročni zakup zemljišta u državnoj svojini, radi izgradnje vjetroelektrane na lokalitetu Sinjajevina u opštini Šavnik.

Zemljište se daje u zakup na 30 godina radi projektovanja, izgradnje, eksploatacije i održavanja vjetroelektrane minimalne instalisane snage 6,6 MW pojedinačno po vjetrogeneratoru.

Lokacija na kojoj je predviđena gradnja vjetroelektrane nalazi se o okviru katastarskih opština Boan, Tušinja, Krnja Jela i Timar, a ukupna povšrina svih parcela je 2.033.897 m2. Početna cijena zakupa na godišnjem nivou iznosi 569.500 EUR.

Na zemljištu koje se daje u zakup budući investitor je u obavezi da izgradi vjetroelektranu minimalne instalisane snage 6,6 MW pojedinačno po vjetrogeneratoru.

Pravo da učestvuju na tenderu imaju sva pravna i fizička domaća i strana lica, kao i konzorcijumi, ako su kupili aukcijsku dokumentaciju, uplatili depozit u iznosu od 5% od iznosa početne cijene zakupnine, i to 28.475 EUR, potpisali nacrt ugovora, te ako su registrovani kao učesnici na aukciji.

Rok za podnošenje prijava je najkasnije do 1. marta do 13 sati. Prijave se podnose isključivo neposrednom predajom Komisiji, na adresu: Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Ulica IV Proleterske brigade broj 19, Podgorica, kancelarija broj 312.

Javno nadmetanje održaće se 4. marta u 10 sati u prostorijama Ministarstva.

Tagovi: šavnik, vjetroelektrana
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte u padu
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte u padu
LONDON - Cijene nafte bile su nešto niže u današnjem azijskom trgovanju. Na raspoloženje na tržištima i dalje utječu informacije o rastu zaliha nafte u SAD-u.
RS najavljuje da će Srbija graditi plinovod do Banja Luke
NAJAVE
RS najavljuje da će Srbija graditi plinovod do Banja Luke
BANJA LUKA - Uoči početka izgradnje plinovoda Pale - Jahorina, planiran je sastanak menadžmenta "Sarajevogasa" i "Srbijagasa" sa zvaničnicima Republike Srpske i Srbije kako bi se preciznije dogovorila izgradnja gasovoda od Beograda do Banja Luke.
Potrošnja energije u Kini po osobi prvi put premašila europsku
TRENDOVI
Potrošnja energije u Kini po osobi prvi put premašila europsku
NEW YORK - Potrošnja energije u Kini po osobi prošle je godine prvi put nadmašila europsku dok je potražnja tehnologije i proizvodnih industrija nastavila rasti.
Cijene nafte iznad 85 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 85 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u srijedu na međunarodnim tržištima iznad razine od 85 dolara, balansirajući između naznaka posustale potražnje u SAD-u i zabrinutosti za opskrbu iz Rusije.
Hoće li francuski div graditi nuklearku u Srbiji?
RAZGOVORI
Hoće li francuski div graditi nuklearku u Srbiji?
BEOGRAD - Ministrica rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović razgovarala je danas s izaslanstvom francuske državne energetske tvrtke EDF o suradnji u energetskom sektoru, s posebnim osvrtom na razvoj suradnje u mirnodopskoj primjeni nuklearne energije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE