GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada odbila ponudu Ine za koncesiju za izgradnju u luci Urinj

Vlada odbila ponudu Ine za koncesiju za izgradnju u luci Urinj
ODBIJENICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2020 / 14:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vlada je u četvrtak na sjednici kao neurednu odbila ponudu Ine za dodjelu koncesije s ciljem izgradnje i gospodarskog korištenja industrijske luke Urinj, kao i pomorskog dobra izvan lučkog područja, te poništila postupak davanja koncesije.

Državni tajnik ministarstva mora, prometa i infrastruktrure Josip Bilaver je pojasnio da odluka o koncesiji mora biti utemeljena na nalazu i mišljenju stručnog tijela za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru.

Po njima, jedina pristigla ponuda, Inina, nije dostavljena u skladu s obavijesti Vlade o namjeri davanja koncesije na predmetnom pomorskom dobru od 23. travnja ove godine, kao i dokumentacijom za nadmetanje objavljenoj u Elektroničkom oglasniku javne nabave, od 12. svibnja 2020. godine.

"Samim time, ponuditelj se smatra nesposobnim i njegova ponuda se smatra neprihvatljivom. Sukladno navedenom, natječaj se poništava i odbija se ponuda Ine kao neuredna", istaknuo je Bilaver.

Naime, između ostaloga, navedeno je u odluci Vlade, ponuda nije izrađena na način da čini cjelinu, nije uvezana na način da se onemogući naknadno vađenje ili umetanje listova, stranice ponude nisu označene brojem na način da je vidljiv redni broj stranice i ukupan broj stranica ponude, ponuda nema sadržaj, a također, studija gospodarske opravdanosti nije izrađena u skladu s obaveznim sadržajem studije gospodarske opravdanosti.

Kako se doznaje iz Ine, stvar je tehničke prirode te treba dopuniti dokumentaciju za projekt. To neće utjecati na rokove te bi do sredine iduće godine dokumentacija trebala biti gotova.

Koncesija na 40 godina vrijednosti oko 800 milijuna kuna

Vlada je 23. travnja ove godine raspisala natječaj za dodjelu koncesije s ciljem izgradnje i gospodarskog korištenja industrijske luke Urinj, kao i izgradnje i gospodarskog korištenja pomorskog dobra izvan lučkog područja u katastarskoj općini Kostrena Barbara, a koji su i dio projekta rekonstrukcije riječke rafinerije nafte.

Naime, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je zaprimilo pismo inicijative Ine za pokretanje postupka raspisa javnog prikupljanja ponuda za davanje te koncesije.

Izgradnja luke posebne namjene Urinj i izgradnja kolne površine na pomorskom dobru izvan lučkog područja sastavni su dio projekta rekonstrukcije Ina Rafinerije nafte Rijeka, izgradnja postrojenja za proizvodnju i preradu nafte, luke, skladište i transportni sustav za koks u toj Rafineriji, objasnio je tada ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Izvijestio je i da se koncesija daje na razdoblje od 40 godina, računajući od dana sklapanja ugovora, procijenjena vrijednost koncesije iznosi oko 800 milijuna kuna, dok je ukupna površina pomorskog dobra koje se daje u koncesiju 124,5 tisuće metara kvadratnih.

Tagovi: Vlada RH, kompanija Ina, Luka Urinj, Rafinerija Rijeka, Oleg Butković, Urinj, Josip Bilaver
PROČITAJ I OVO
Shapps: Velika Britanija ima dovoljno goriva
GORIVO
Shapps: Velika Britanija ima dovoljno goriva
LONDON - Britanski ministar prometa Grant Shapps pozvao je danas vozače da razumno kupuju gorivo samo kada im zatrebaju, jer ga, kako je naveo, u zemlji ima dovoljno.
Gazprom spreman povećati isporuke plina za Europu
ISPORUKE
Gazprom spreman povećati isporuke plina za Europu
MOSKVA - Ruski energetski div Gazprom spreman je povećati isporuke prirodnog plina u Europu, objavila je novinska agencija Interfax pozivajući se na riječi glasnogovornika Kremlja u nedjelju, u trenutku kada se bilježi nagli rast cijena plina.
Teš 6 zaustavljen zbog kvara na električnom filteru
KVAR
Teš 6 zaustavljen zbog kvara na električnom filteru
LJUBLJANA - Šesti blok Termoelektrane Šoštanj (Teš) bit će isključen ovog vikenda zbog kvara na električnom filtru, najavio je Teš.
Panika u Britaniji, zatvoren dio benzinskih crpki
NEMA VOZAČA
Panika u Britaniji, zatvoren dio benzinskih crpki
LONDON - Britanski naftni div BP objavio je da je privremeno zatvorio dio benzinskih stanica u Velikoj Britaniji jer nema dovoljno vozača koji bi cisternama dovozili gorivo iz rafinerija.
Gazprom odbacuje tvrdnje o nedostatnoj opskrbi Europe plinom
PLIN
Gazprom odbacuje tvrdnje o nedostatnoj opskrbi Europe plinom
ZAGREB - Ruski državni plinski koncern Gazprom odbacio je u petak optužbe da u Europu šalje nedostatne količine plina, ističući da isporučuje rekordne količine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE