GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Završena integracija u Skupini Istrabenz plini

Završena integracija u Skupini Istrabenz plini
INTEGRACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.10.2023 / 09:21
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Skupina Istrabenz plini uspješno je završila proces integracije poduzeća GTG plin Karlovac, koje se Skupini priključilo 2021, u poduzeće Istrabenz plini Bakar.

Skupina će na hrvatskom tržištu od sada nadalje nastupati s jedinstvenim poduzećem Istrabenz plini Bakar koja će s proizvodno-distribucijskom jedinicom nastaviti djelovati i u Karlovcu. Integracija za Skupinu Istrabenz plini predstavlja kvalitetniji i jedinstvenije nastup na hrvatskom tržištu.

Skupina Istrabenz plini je tijekom proteklih godinu i pol poslovala u Hrvatskoj s dva poduzeća - Istrabenz plini Bakar i GTG plin Karlovac. U želji za još većom agilnošću na tržištu, Skupina Istrabenz plini je odlučila spojiti dva dosadašnja poduzeća u jedno - Istrabenz plini Bakar.

Poduzeće GTG plin Karlovac će se s današnjim danom restrukturirati i preimenovati u društvo Istrabenz plini Bakar te će nastaviti s radom u svom dosadašnjem sjedištu u Karlovcu kao proizvodno-distribucijska jedinica društva Istrabenz plini Bakar.

Poduzeće Istrabenz plini Bakar prisutno je na hrvatskom tržištu od 2004. godine, te će i nadalje biti nositelj plinske djelatnosti u Hrvatskoj.

Društvo Istrabenz plini Bakar vodit će nova tročlana uprava koju čine: Igor Konrad (direktor), Željko Bjelan (prokurist) i Dragan Čičak (prokurist). Uprava će i dalje biti predana visokim standardima osiguranja sigurnosti, pouzdanoj opskrbi kupaca, kvalitetnim proizvodima i koja će odnose s poslovnim partnerima održavat na najvišoj razini. i:

»S promjenama slijedimo viziju rasta i razvoja Skupine Istrabenz plini na svim tržištima u regiji na kojima djelujemo. Naš prioritet je dostupnost i pouzdana, kvalitetna opskrba kupaca. Posljednjih godina ostvarili smo značajan napredak kroz infrastrukturne projekte u Srbiji i Bosni i Hercegovini, stoga smo sretni što smo Skupini uspješno priključili poduzeće GTG plin iz Karlovca koje je afirmirani akter na hrvatskom tržištu plina. Siguran sam da ćemo novim razvojnim projektima doprinijeti dodatnoj vrijednosti tržišta i krajnjim kupcima",« ističe mag. Aldo Srabotič, generalni direktor Istrabenz plini.

Ojačano poduzeće Istrabenz plini - kako u sjedištu u Bakru, tako i u proizvodno-distribucijskoj jedinici u Karlovcu - zadržava sve zaposlenike i teži pružanju najviše razine opskrbe svojih kupaca. »Ova promjena ne utječe i ne donosi promjene za kupce, poslovne partnere i zaposlene obiju dosadašnjih poduzeća. Nastavit ćemo brinuti o sigurnosti, nesmetanoj opskrbi industrijskim i medicinskim plinovima te ukapljenim naftnim plinom, i drugim djelatnostima s kojima smo trenutno prisutni u Hrvatskoj. Osim toga, osobe za kontakt prema kupcima i poslovnim partnerima ostaju nepromijenjene, zbog čega u poslovanju na svakodnevnoj operativnoj razini nema promjena«, kaže Igor Konrad, direktor Istrabenz plini u Bakru.

Skupina Istrabenz plini, čiji je vlasnik talijanska Grupacija SIAD, prisutna je u Hrvatskoj od 2004. godine i djeluje na području industrijskih i medicinskih plinova, ukapljenog naftnog plina, prirodnog plina i cjelovite energetske opskrbe. Skupina Istrabenz plini, sa sjedištem u Sloveniji (Kopar), također posluje u Srbiji te Bosni i Hercegovini preko svojih ovisnih društava.

Tagovi: Istrabenz plini, Istrabenz, GTG plin Karlovac
PROČITAJ I OVO
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
PLIN
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
ZAGREB - Hrvatska energetska regulatorna agencija u petak je objavila da je poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom, jer je analiza ponuda "ukazala na rizik od mogućeg značajnog povećanja tržišne koncentracije u segmentu javne usluge opskrbe plinom, kao i mogućih povezanih problema u sigurnosti opskrbe plinom".
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
OBVEZNICE
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
LJUBLJANA - Kompanija Gen-I izdala je danas obveznice vrijedne 50 milijuna eura. Riječ je o petogodišnjim zelenim obveznicama s oznakom GE03 i godišnjom kamatom od 5,20 posto.
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
LONDON - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima prema 90 dolara budući da su ulagače ohrabrile optimistične poruke američke ministrice financija o gospodarskom rastu i inflaciji.
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
PAD
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
NEW YORK - Američki naftni div Exxonmobil u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio dobit od 8,2 milijarde dolara, što je 28 posto manje nego u istom razdoblju lani.
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
BLAGI RAST
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 5,7 milijardi dolara (5,3 milijarde eura), što je tri posto više nego godinu ranije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE