GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Domovinski p(re)okret

Domovinski p(re)okret
OSIPANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2021 / 19:52
Autor: Nikola Bekavac
KOLUMNA - "Iz naroda, s narodom, za narod", odzvanja službenom internetskom stranicom Domovinskog pokreta. Za tih šest riječi s jasnom porukom nitko ne može imati primjedbi. Naprotiv, to nam je i trebalo, svi zajedno, svi za opće dobro.

Tako je ta ekipa slavodobitno i krenula na izbore za Hrvatski sabor. Tada ne bijahu stranka nego Pokret i koalicija koja je okupila uz Škorine domovince i Hrvatske suvereniste, Blok za Hrvatsku, Hrvatsku konzervativnu stranku, Hrast, Stranku umirovljenika i Zelenu listu. S pozornica diljem lijepe naše najavljivali su velike promjene, novu vlast i njihovog premijera. 

Komentari su bili razni, a najnaivniji su u to i povjerovali. Koalicija koja je u sebi okupila bivše HDZ-ovce, bivše pravaše, zelene, umirovljene policijske generale, konzervativce, ali bogami i SDP-ovce ili barem nekada njihove suradnike, jednu od brojnih umirovljeničkih stranaka, HRAST, tzv. nezavisne pojedince, gradonačelnike….. kao da je govorila o tako često spominjanoj hrvatskoj pomirbi, političkom jedinstvu.

- Bez nas nitko neće formirati vlast, bio je jedan od njihovih slogana.

Predizbornu kampanju proveli su visoko leteći na tim krilima koja su na samom startu potkresali izborni rezultati. Njihova koalicija osvojila je ipak pomalo razočaravajućih 16 mandata. Politički analitičari, oni realniji, ocijenili su i to uspjehom i javnost je očekivala treći po veličini klub zastupnika.

Ali, ništa od toga, suverenisti s konzervativcima osnivaju svoj klub i knjiga spada na 12 zastupnika. U međuvremenu gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osniva svoju stranku no i ostaje u klubu zastupnika Domovinskog pokreta ali kao rijedak gost. Pitanje je dana kada će i on krenuti ne-domovinskim putem. Najnovije potkresavanje krila Domovinskom pokretu organizirali su Karolina Vidović Krišto i Milan Vrkljan. Uradili su to na vrlo glasan način, ne birajući riječi kada su govorili o lošem stanju u Domovinskom pokretu.

Klub zastupnika Domovinskog pokreta trenutno je na deset članova ubrajajući i Penavu. Neki zločesti komentari kažu da će to vrlo brzo spasti na bracu i seku (tada bi im sponzor mogao biti Zvečevo, proizvođač istoimenih čokolada koje su obilježile mnoga djetinjstva).

I oni koji su ostali, i oni koji su otišli potekli su iz naroda, to je neupitno. Da su s narodom to je upitno. A da nisu za narod to je očito kada se raščlani pojedinačna karijera svakoga od njih što ovih dana pratimo u medijima. Afere, nekretnine, plaće, poslovi privatni i javni, promjene stranačkih dresova i stavova, ali i dalje busanje u „narodna“ prsa. Kad će shvatiti da se priopćenjima i konferencijama za novinstvo ne mogu prikriti grijesi učinjeni mišlju, riječju, djelom i propustom, te da i za druge urade nešto dobro?

P.S. Most, Domovinski pokret, Stranka s imenom i prezimenom, HRAST, Obiteljska stranka Udruga Glas roditelja za djecu, ministar Ivan Kovačić čiji je bio savjetnik, neki su od javnih političkih projekata Ivice Relkovića. Sudeći prema njihovim postignućima možda je vrijeme za prekvalifikaciju njihovog projektanta.

Tagovi: Domovinski pokret, Miroslav Škoro, Milan Vrkljan, Ivica Relković, Ivan Penava, Karolina Vidović Krišto
PROČITAJ I OVO
Shiller PE remeti ružičastu sliku na tržištima kapitala
VISOKE VALUACIJE
Shiller PE remeti ružičastu sliku na tržištima kapitala
KOLUMNA - Valuacije su povijesno iznad prosjeka, jer su bile više u gotovo 150-godišnjoj povijesti tek na vrhuncu dot-com balona prije nešto više od 20 godina.
Njemačka produžila izvanredno stanje do rujna, odluku prate brojne kontroverze
KORONA I POLITIKA
Njemačka produžila izvanredno stanje do rujna, odluku prate brojne kontroverze
KOMENTAR - Teza koje su se dosjetili neki političari, naime, da katastrofe nema zato što su djelovale poduzete mjere, neodrživa je bez jasnog dokaza.
Capak postao i vođa navijača
NOVI BISER
Capak postao i vođa navijača
KOLUMNA - Navijanje uz epidemiološki prihvatljivi način, poruka je Krunoslava Capaka. Razmišljam o njegovoj preporuci i zamišljam ekipu kako proslavlja gol repke nježno se dotičući laktovima.
Ima li koristi od međunarodnih sankcija?
SANKCIJE
Ima li koristi od međunarodnih sankcija?
KOMENTAR - Diktator terorizira svoj narod. Zemlja napada svog susjeda. Režim radi na razvijanju nuklearnog oružja. To su uobičajene krize koje prijete miru, stabilnosti i nacionalnim interesima. Kako se njima suprotstaviti?
Preuzimanje OMV-a u Sloveniji dobra vijest za MOL i Inu, ali i za Rafineriju Rijeka
ANALIZA
Preuzimanje OMV-a u Sloveniji dobra vijest za MOL i Inu, ali i za Rafineriju Rijeka

ANALIZA - Transakcija je dobra vijest i za Hrvatsku, točnije za Rafineriju Rijeka jer sad više nema nikakve sumnje da će se realizirati najavljena velika ulaganja. Slovenija je prirodno tržište za Rafineriju Rijeka.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE