GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neobično: U četiri godine broj birača narastao za više od 110.000

Neobično: U četiri godine broj birača narastao za više od 110.000
BIRAČI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2020 / 08:08
Autor: Robert Jurčić
ZAGREB - Prije sada već pet godina SDP-ova koalicija je bila izašla na izbore pod sloganom Hrvatska raste. To je tada bilo istovremeno i uspješno i smješno gledajući naše gospodarske rezultate, ali danas znamo da su oni bili proroci koji su vidjeli budućnost jer danas Hrvatska stvarno raste.

Svaki pravi analitičar i statističar za razliku od onih salonskih, lažnih zna u kojem smjeru se kreću društvo i ekonomija. Isto tako on će odmah uočiti statističku anomaliju koja je onako iz prve teško za objasniti, a na ovim izborima imamo jednu stvarno veliku anomaliju. Tu anomaliju predstavlja neočekivano visoki broj birača po izbornim jedinicama.

Sve u svemu nakon dvoje parlamentarnih izbora tokom kojih je padao broj registriranih birača po izbornim jedinicama našli smo se u 2020 godini kada se broj birača povećao za više od 110.000. Broj registriranih birača po izbornim jedinicama možete vidjeti u sljedećoj tablici.


Sve u svemu u izbornim jedinicama je ove godine pravo glasa imalo više birača nego 2015 i 2016 bez obzira na to što se podacima Državnog zavoda za statistiku 2017 godine iz Hrvatske iselile 47.352, a 2018 godine 39.515 osoba. Ako pitamo sindikate taj broj odlazaka iz Hrvatske nije istinit, jer je on premalen tako da po njima svake godine Hrvatsku napusti 50.000-60.000 osoba. Tim brojkama trebamo još dodati da svake godine u Hrvatskoj umire više od 50.000 osoba, a da samo njih oko 40.000 napuni 18 godina i stekne pravo glasa.

Kako god da okrenemo, analitika je ukazivala da smo trebali imati oko 3.350.000 birača u izbornim jedinicama I-X,a ne 3.643.277 kao što je bilo na izborima. Tko zna možda je koronavirus rezultirao velikim povratkom Hrvata u Hrvatsku, možda su gospodarski uspjesi rezultirali njihovim povratkom, možda je veliki broj osoba dobio naše državljanstvo...

Sve u svemu odgovor na ovo pitanje ćemo dobiti prije ili kasnije, a najkasniji mogući odgovor na njega će stići nakon popisa stanovništva 2021. godine.


https://hladnaistina.com/hrvatska-raste/?fbclid=IwAR13Q6n6JGp8zzQu2ui1SlsIhFd6Xag2D9AeW01nugX4CIhVr_0XH4bi2to

Tagovi: broj birača, parlamentarni izbori u Hrvatskoj, Hrvatska raste
PROČITAJ I OVO
Kamala Harris, hrabar i riskantan izbor
ODJECI
Kamala Harris, hrabar i riskantan izbor
KOMENTAR - Senatorica iz Kalifornije je u prosincu 2019. povukla vlastitu kandidaturu za predsjednicu SAD-a, a u oči je upala posebno zbog oštrih kritika na račun Joea Bidena.
Rajko je poznavao sve nas
TALENT ZA VJEČNOST
Rajko je poznavao sve nas
KOLUMNA - Njegova dječačka otvorenost stvorila je famu da ga svi poznajemo. Procjenjivali smo ga, voljeli, osuđivali, ljubomorno odbacivali dok je njegova emocionalna krhkost urušavala kraljevstvo suzvučja u ambis kakofonije.
Hrvatskom turizmu treba strateški zaokret, ključno poboljšati konkurentske prednosti
ANALIZA
Hrvatskom turizmu treba strateški zaokret, ključno poboljšati konkurentske prednosti
ANALIZA - Zelena ekonomija, cirkularna ekonomija, bioekonomija nemaju alternative, a razvoj turizma treba se temeljiti i na prioritetima „Europskog zelenog plana“ što je posebno došlo do izražaja tijekom krize izazvane pandemijom COVID-19.
TikTok čini samo ono što već godinama rade američki tehnološki divovi
GLAD ZA PODACIMA
TikTok čini samo ono što već godinama rade američki tehnološki divovi
KOMENTAR - Špijunira li kineska platforma TikTok svoje korisnike? Naravno. Je li je zbog toga treba zabraniti? To je potpuna glupost. Jer je zapravo svejedno na kojoj mreži se skidate do gola.
Željeznički kontejnerski promet između Kine i Europe veliki pobjednik koronakrize
TREND
Željeznički kontejnerski promet između Kine i Europe veliki pobjednik koronakrize
KOLUMNA - U razdoblju od siječnja do lipnja, ukupno su 5.122 teretna vlaka prometovala između Kine i Europe, što je povećanje od 36 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE