GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Saniranje posljedica potresa: Većina lokalnih moćnika zakazala

Saniranje posljedica potresa: Većina lokalnih moćnika zakazala
POLITIKA I HUMANOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.01.2021 / 18:30
Autor: Nikola Bekavac
KOLUMNA - Gospođa Ivana Marković, gradonačelnica Supetra može biti kapetanica reprezentacije gradova i općina u Prvoj hrvatskoj humanitarnoj ligi. Njena odluka da Supetar sagradi dom obitelji prvorođene Petrinjke u ovoj godini više je od geste dobrote.

To je čin koji govori o čovjeku koji svoj život poima na način da mu može biti dobro samo ako je i drugome dobro. A našim sunarodnjacima u Sisačko-moslavačkoj županiji trenutno nije dobro.

Ivana Marković ih predvodi jer je veći broj župana, gradonačelnika i načelnika u ime svojih jedinica lokalne uprave i samouprave temeljem svojih izvršnih ovlasti donio odluku o novčanoj pomoći našim nastradalim sugrađanima. Riječ je o novcima bez kojeg se ne može ali reći "moj Grad će Vam napraviti kuću " zaslužuje kapetansku vrpcu. Tim više ako svjedočimo vijestima kako Crveni križ ponekad oročuje novce iz humanitarne pomoći kako bi u vremenima bez krize omogućio bezbrižan život za svoje djelatnike.

Kapetanicu reprezentacije imamo, dobar dio članova reprezentacije je poznat (hvala im), ali neki nedostaju. Nisam ni pročitao ni u medijima vidio da je odluku o pomoći stradalima uputio netko od gradonačelnika i načelnika koji se tijekom prošle godine (ne ponovila se, posebno njihove odluke) bile zvijezde medija odgovarajući na svoj odnos prema reprezentaciji svoga grada ili općine.

Kupovali su tone kulena obrazlažući to izjavama o poticanju domaće proizvodnje, pojeli su stotine kilograma janjetine koje lokalni gostioničari pokušavaju naplatiti putem suda (očito da su dužnosnici-predatori mislili da im to po funkciji pripada). A gdje su tek oni koji stotine tisuća kuna podignutih s bankomata službenim karticama ili računa plaćenih tim istim karticama u parfumerijama i sličnim trgovinama misle da je to sadržaj njihove funkcije? Koji su kreirali takve javne natječaje o nabavci službenih automobila, od količine konjskih snaga i vrste svjetla, a da duhom iz štale nisu provirili.

I da ih nitko nema pravo pitati, kako ste na taj način pomogli sredini koja Vam je dala te ovlasti, da je predstavljate, da je vodite u boljitak.
Proračuni, kako države, tako i jedinica lokalne uprave i samouprave su doneseni. U njima su jasne stavke reprezentacije, nabavke službenih automobila, promjena namještaja i slično. Može li Država barem u ovom trenutku prolijevanja suza stanovnika Sisačko-moslavačke županije reći: Dosta je svega toga! I preusmjeriti ta sredstva potrebitima. Ali ne na račun njihovih kolega sa stradalog područja nego konkretnim obiteljima, kućama, malim proizvodnim pogonima, vrtićima i školama. Plenkoviću, pokaži mišiće i svijest da o tebi povijest priča kao o izborniku najuspješnije reprezentacije.

P.S. Ako Vam je stalo do navijača (vi nas zovete glasačima), pa što čekate? Progutat ćemo i taj marketinški potez kako bi se na Banovini i Kordunu izgradilo što više novih kuća.

Tagovi: Sisačko-moslavačka županija, Ivana Marković, Supetar, Andrej Plenković, potres u Petrinji
PROČITAJ I OVO
Važnost osobnog i profesionalnog razvoja zaposlenika za uspjeh poduzeća
RAZVOJ ZAPOSLENIKA
Važnost osobnog i profesionalnog razvoja zaposlenika za uspjeh poduzeća
U poslovnom svijetu uspjeh timova i poduzeća uvelike ovisi o znanju, vještinama i sposobnostima njegovih zaposlenika.
Ove godine rekordan otkup dionica na Wall Streetu
OTKUP
Ove godine rekordan otkup dionica na Wall Streetu
KOLUMNA - Nakon travanjske nervoze, financijska tržišta ponovno su u znaku umjerenog optimizma. Tržište rada ohladilo se u SAD-u, s rastom plaća ispod 4% po prvi put u gotovo tri godine, povećavajući mogućnost da će Fed uskoro započeti ciklus smanjenja stopa.
Budućnost kohezijske politike Europske unije: Što nas čeka nakon 2027. godine?
SOLIDARNOST
Budućnost kohezijske politike Europske unije: Što nas čeka nakon 2027. godine?
ANALIZA - Kohezijska politika najbolje utjelovljuje načelo solidarnosti među državama članicama EU-a.
Ublažavanje monetarne politike na vidiku
KAMATNE STOPE
Ublažavanje monetarne politike na vidiku
KOLUMNA - Analiza monetarne politike pokazuje da bi imalo smisla da europska i britanska središnja banka razmotre snižavanje kamatnih stopa prije središnje banke SAD-a.
Proljetna neizvjesnost na svjetskim tržištima
KAKO DALJE?
Proljetna neizvjesnost na svjetskim tržištima
KOLUMNA - Na razvijenim burzama zavladala je neizvjesnost nakon ohrabrujućeg prvog tromjesečja u travnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE