GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Asanović pobijedio na sudu, Zambijci mu duguju milijun dolara

Asanović pobijedio na sudu, Zambijci mu duguju milijun dolara
POBJEDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.08.2023 / 08:33
Autor: SEEbiz
SPLIT - Aljoša Asanović, nakon igračke karijere ušao je u trenerske vode. Posljednji posao imao je na klupi zambijske nogometne reprezentacije

Zambijski nogometni savez dužan je po pravomoćnoj presudi FIFA-e isplatiti milijun USD svom bivšem izborniku Aljoši Asanoviću!

Kako prenose Sportske novosti, Asanović je krajem rujna prošle godine napustio klupu Zambije zbog skromnog duga od 40.000 USD. Međutim, nepunu godinu dana kasnije Asanović u rukama ima presudu iz sjedišta FIFA-e sa čitavih milijun USD odštete.

'Hvala mom odvjetniku Davoru Radiću što je završio ovaj pravni proces, ali žao mi je što nisam u Zambiji imao mogućnost obaviti posao do kraja', rekao je Asanović za SN.

Asanović je u siječnju 2022. potpisao četverogodišnji ugovor na dužnosti izbornika Zambije, ali kako je devet mjeseci kasnije zbog dugovanja napustio svoju funkciju, njegov odvjetnik, Splićanin Davor Radić pokušao je naplatiti dugovanje i tu je počela priča sa sretnim završetkom za Asanovića. Zambijci su platili 25.000 od početnog duga, dok su preostalih 15.000 USD zanemarili. Asanovićev odvjetnik inzistirao je na isplati preostalog dugovanja, a kada su se Zambijci oglušili, odvjetnik Radić tužio je Nogometni savez Zambije za kompletnu štetu.

Potom su potom Zambijci prema FIFA-i poslali kontratužbu sa potraživanjem u iznosu od 1,2 milijuna USD navodeći da Asanović nije dolazio na posao šest tjedana nakon 30. srpnja kada je Zambija poražena u dvoboju sa Mozambikom. Obje tužbe stigle su u Zürich, ali samo je jedna prihvaćena, Asanovićeva. Pravomoćno, u cijelosti, pa su Zambijci zbog konačnog duga od 15.000 USD došli do plaćanja odštete od milijun dolara. Bez prava žalbe, bez mogućnosti odlaska na CAS u Lausannei, sa preciznim rokom isplate! Asanović će ovim pravnim ishodom postati jedan od najskupljih izbornika Afrike, a samo je devet mjeseci radio na klupi Zambije.

Tagovi: Asanović, Zambija
PROČITAJ I OVO
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE