GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrijanci režirali novu senzaciju, Hrvatska još uvijek može u polufinale!

Austrijanci režirali novu senzaciju, Hrvatska još uvijek može u polufinale!
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2024 / 08:21
Autor: SEEbiz
BERLIN -Austrijanci nastavljaju sa sjajnim izvedbama na Europskom rukometnom prvenstvu na njemačkom tlu.

Svi su mislili da će se Njemačka lako obračunati s Austrijom, ali Austrija na ovom Euru igra odličan rukomet i opet je pokazala da je ozbiljna momčad. Na krilima raspoloženog Möstla vodili su 10:6 Austrijanci i, da nije bilo Andreasa Wolffa, Nijemci bi se jako teško vratili u utakmicu već na kraju prvog poluvremena.

Austrija je na kraju prvog dijela imala problem s Möstlom koji je trčavši na gol nakon brzog centra Njemačke, opalio u vratnicu, srećom ne glavom, ali je led na laktu (makar je mladi vratar rekao ‘sve je OK‘) pokazao da baš i nije tako. Imala je Austrija plus 1 na kraju prvog dijela.

Fenomenalno je Austrija otvorila nastavak, otišla na +5, Huteček je briljirao, a Lanxess Arena utihnula. Dok Austrijanci nisu počeli padati, Nijemci su bili u velikom problemu. Pajovič je, da bi razbio njihovu agresivnost, igrao 7 na 6 i Austrija je to radila perfektno. Nijemci su se radovali svakoj osvojenoj lopti, ali Austrijanci su ugasili i Wolffa, pa je na gol morao Spath. Steinert je izjednačio u 60. minuti 22:22. Napad Austrije 25 sekundi prije kraja pa time out Pajoviča. Austrija gubi loptu, gubi i Njemačka te s 9 metara Nijemci ne pogađaju.

Austrijanci su bili na pomolu još jedne senzacije, vodili su 21:16, ali potom u zadnjih deset minuta susreta nisu postigli gol. Iako nisu pobijedili, Austrijanci su i dalje neporaženi nakon što su izbacili Španjolsku, zaustavili Hrvatsku i sada Njemačku, te porazili Mađare.

U njemačkom se sastavu istaknuo Juri Knorr sa šest pogodaka, dok je kod Austrijanaca najefikasniji bio Mykola Bilyk s pet golova.

Briljirao je austrijski vratar Constantin Möstl s čak 17 obrana od 36 udaraca (47.22 %).

Remijem Austrije protiv Njemačke, Hrvatska je ostala još u igri za polufinale, ali nam je potrebno čudo. Naime. hrvatska reprezentacija čak i s dvije pobjede, protiv Islanda i Njemačke, ne ovisi o sebi te treba pomoć od tri reprezentacije u grupi, Francuske, Njemačke i Islanda .

Hrvatska je trenutno na jednome bodu i s dvije pobjede maksimalno možemo osvojiti 5 bodova. Može i u iduću fazu, premda se Hrvatskom rukometnom savezu dogodila pogreška, pa su nakon poraza od Mađarske na službenim stranicama objavili: "Kraj sna o polufinalu".

Međutim, to nije slučaj, postoje kombinacije u kojima završavamo među četiri najbolje ekipe Europe. Naime, Mađarska današnjom pobjedom protiv Hrvatske ima 4 boda te sljedeće dvije utakmice protiv Njemačke i Francuske mora izgubiti. Zbog današnjeg poraza Mađari imaju bolji međusobni omjer te nas samo jednim bodom izbacuju s turnira.

Francuska mora pobijediti sve do kraja, to znači da moraju pasti Austrija i Mađarska. Nijemci moraju pobijediti Mađarsku i izgubiti od nas. U tome slučaju imat će isti broj bodova kao i mi (5 bodova), ali ćemo mi pobjedom nad Nijemcima imati bolji međusobni omjer. Remi s Nijemcima bio bi nam nedovoljan.

Tagovi: AUSTRIJA, NJEMAČKA, PAJOVIČ, PERKOVAC
PROČITAJ I OVO
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE