GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Biciklistička utrka Istria Granfondo od sljedeće godine u kalendaru UCI-ja

Biciklistička utrka Istria Granfondo od sljedeće godine u kalendaru UCI-ja
BICIKLIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2022 / 17:49
Autor: SEEbiz
PULA - U utorak su započele prijave za deveto izdanje najpoznatije istarske biciklističke utrke za amatere "Istria Granfondo", koja je posljednji put održana 2019., a 2023. se vraća kao jedno od natjecanja iz Grand Fondo svjetske serije pod ingerencijom Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI).

Utrka, koja je prvotno trebala biti održana u listopadu 2022., na rasporedu je 14. i 15. travnja sljedeće godine sa startom i cilje u Umagu, a postala je dijelom globalnog projekta koji se sastoji od 28 natjecanja i kvalifikacijskog je karaktera za nastup na UCI Grand Fondo Svjetskom prvenstvu koje će biti održano u Glasgowu od 4. do 7. kolovoza 2023. Utrke će biti održane na lokacijama na pet kontinenata, a najviše, njih 17, bit će na europskom tlu.

Organizator utrke je Klaster sjeverozapadne Istre, a na natjecanju se očekuje da će, kao i u prijašnjim izdanjima, osim domaćih ljubitelja biciklizma, glavnina biciklista doći s emitivnih tržišta za hrvatski turizam, kao što su Italija, Slovenija, Austrija i Mađarska.

"Dosadašnja izdanja Granfonda pokazala su nam koliko je područje sjeverozapadne Istre zanimljivo i primamljivo biciklistima, kako rekreativcima, tako i ozbiljnim natjecateljima. Naša ulaganja u ovaj event, kao i općenito u cikloturizam, pokazuju se kao pun pogodak koji obogaćuje turističku ponudu naših destinacija. Stoga se izuzetno veselimo još većem i boljem Istria Granfondu", izjavio je Milovan Popović, direktor Turističke zajednice Grada Umaga.

Novost devetog izdanja bit će utrka na kronometar, koja će biti održana 14. travnja, a start i cilj bit će u Resortu Stella Maris nadomak ATP stadiona Goran Ivanišević. Uz trase "classic" (119 km, 150e metra visinske razlike) i "small" (94 km, 1071 metar visinske razlike), natjecatelji raznih dobnih skupina će moći pronaći nešto prikladno svojim mogućnostima i formi.

Istarski Grandfondo je, osim za rekreativce, često bio mamac i za nastupe profesionalaca, koji su takve utrke znali koristiti kao svojevrsni trening. Tako se na posljednjem izdanju na startu našao i danas najbolji biciklist svijeta Slovenac Tadej Pogačar, koji je samo mjesec dana prije osvojio 3. mjesto na španjolskoj Vuelti, a u dvije nadolazeće godine (2020. i 2021.) pokorio konkurenciju na najvećoj cestovnoj biciklističkoj utrci, Tour de Franceu.

Svi zainteresirani mogu se za deveto izdanje Istria Granfonda prijaviti putem mrežne stranice www.coloursofistria.com.

Tagovi: Istria Granfondo, biciklizam, Turistička zajednica Grada Umaga, Milovan Popović
PROČITAJ I OVO
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE