GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bjelica kandidat za klupu otočkog velikana

Bjelica kandidat za klupu otočkog velikana
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2023 / 17:53
Autor: SEEbiz / index.hr
LONDON - Nenad Bjelica dobio je otkaz u Trabzonsporu nakon pet i pol mjeseci. Iako turski klub to još nije službeno priopćio, jasno je da je priči kraj.

Čeka se samo da se dogovori model rastanka - Bjelica navodno traži da mu klub do kraja isplati ugovor (oko tri milijuna eura), a Turci mu daju upola manje. Hrvatski stručnjak je Trabzonspor vodio u 16 utakmica, a ostvario je učinak od osam pobjeda i osam poraza.

Bjelica je navodno jako tvrd u pregovorima. Za raskid traži da mu se isplati cijeli ugovor. Bjelica je ugovor s Trabzonsporom potpisao na 1.6 milijuna eura godišnje plaće do lipnja 2025. godine pa bi mu, ako dobije sav iznos, trebalo pripasti oko tri milijuna eura otpremnine. Također, Turci pišu da Bjelica traži i punu isplatu za sve članove svog stožera. Trabzonspor navodno daje upola manje nego što Bjelica želi.

Dok Bjelica na jednoj strani dogovara raskid ugovora, čini se da je već kandidat za novi posao. Britanski TEAMtalk u svojoj ekskluzivi piše kako je Bjelica "u zadnji čas" postao kandidat za preuzimanje škotskog velikana Rangersa, koji je otpustio trenera Michaela Beala početkom mjeseca nakon što je u prvih sedam prvenstvenih kola osvojio tek 12 bodova.

Momčad je privremeno vodio Steven Davis, a sada se traži trajno rješenje. Kao glavni kandidati dosad su se isticali australski stručnjak Kevin Muscat, trener japanskih Yokohama F. Marinosa, te Belgijac Philippe Clement, kojemu je zadnji posao bio u Monacu.

Iza Rangersa, za koje igra Borna Barišić, je i razočaravajuća prošla sezona. Škotski velikan drugu godinu zaredom ostao je iza Celtica u prvenstvu, nije osvojio nijedan od dva kupa, a u Ligi prvaka ispao je u grupi nakon što je godinu ranije igrao finale Europa lige.

Tagovi: Nenad Bjelica, Trabzonspor, Glasgow Rangers
PROČITAJ I OVO
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE