GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Briljantni Jokić srušio Sunse i odveo Denver do vodstva 2:0

Briljantni Jokić srušio Sunse i odveo Denver do vodstva 2:0
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2023 / 07:57
Autor: SEEbiz / index.hr
DENVER - Nikola Jokić fantastičnom je izvedbom odveo Denver Nuggetse do pobjede 98:87 i vodstva 2:0 u polufinalu Zapada protiv Phoenix Sunsa.

Postigao je 39 poena uz efikasan šut 17/30, uhvatio 16 skokova te imao pet asistencija, blokadu, dvije ukradene i tri izgubljene lopte. Iako je nakratko Jamalu Murrayu prepustio ulogu najboljeg igrača Nuggetsa, u ovoj utakmici nije bilo dvojbe tko je gazda na terenu.

Murray je ovaj put bio potpuno hladan i završio sa samo 10 poena i šutom 3/15, ali Aaron Gordon dodao je 16 poena, a Kentavious Caldwell-Pope 14, uključujući tri trice u četvrtoj četvrtini, ključne za preokret Nuggetsa.

Phoenix je vodio osam razlike pet minuta prije kraja treće četvrtine kad je Chris Paul otišao u svlačionicu zbog ozljede prepona i više se nije vraćao. Sunsi su njegovim izlaskom izgubili sve konture smislene igre i oslanjali se isključivo na individualne akcije. Dok je Devina Bookera išlo, bili su u igri.

Do kraja četvrtine Denver je smanjio na minus tri, a onda u posljednjoj preuzeo vodstvo na krilima Jokića i Caldwell-Popeovih trica. Booker se zaustavio na 35 poena, a Kevin Durant na 24, ali uz vrlo skromnih 10/27 iz igre i 2/12 za tricu.

Prvi nositelji Zapada poveli su 2:0 u seriji i sada imaju četiri dana odmora do treće utakmice, kojom se serija nastavlja u Phoenixu. Na osnovu viđenog u razdoblju nakon Paulove ozljede, sposobnost Sunsa da se vrate u seriju ovisit će najviše o njegovoj dostupnosti ili individualnoj briljantnosti Bookera i Duranta. Denver se dosad pokazao kao puno bolja momčad.

Tagovi: Nikola Jokić, Jamal Murray, Denver Nuggets, Chris Paul, Kevin Durant, Phoenix suns
PROČITAJ I OVO
Messi postavio dva MLS rekorda u velikoj pobjedi Miamija
REKORDI
Messi postavio dva MLS rekorda u velikoj pobjedi Miamija
MIAMI - Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi nastavlja blistati u MLS ligi u Sjedinjenim Državama. Imao je ruku u svim golovima Inter Miamija protiv New York Red Bullsa u pobjedi 6-2, postavljajući pritom dva rekorda lige.
Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa
NBA PLAYOFF
Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa
DENVER - U prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige Minnesota Timberwolvesi iznenadili su branitelje naslova Denver Nuggetse 106:99 i oduzeli im prednost domaćeg terena.
Modrić je postao najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida
ZA POVIJEST
Modrić je postao najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida
BARCELONA - Barcelona je u ludoj utakmici 34. kola La Lige izgubila u gostima od Girone 4:2 i tako omogućila Real Madridu da i teoretski osigura 36. naslov prvaka Španjolske.
Georg Koch ima rak u terminalnoj fazi
LOŠE VIJESTI
Georg Koch ima rak u terminalnoj fazi
BERLIN - Bivši golman Dinama Georg Koch je u intervjuu za njemački Bild otkrio da ima rak u terminalnoj fazi i da su mu liječnici rekli da će uskoro umrijeti.
Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
TRENERI
Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
MÜNCHEN - Bayern München obratio se Julenu Lopeteguiju u svojoj dugotrajnoj potrazi za novim trenerom, izvijestila je u subotu njemačka televizija Sky.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE