GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Budimir odlazi iz Španjolske?

Budimir odlazi iz Španjolske?
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2024 / 08:35
Autor: SEEbiz
PAMPLONA - Ante Budimir igra u sjajnoj formi ove sezone i s 15 postignutih golova drugi je strijelac španjolskog prvenstva. Od hrvatskog napadača Osasune više je zabio tek Jude Bellingham, 103 milijuna eura plaćena zvijezda Real Madrida.

Englez je trenutačno na 16 postignutih golova. Španjolski mediji pišu o vrhunskoj formi Hrvata i pritom najavljuju njegov mogući iznenađujući odlazak iz La Lige.

"Ante Budimir stigao je u Osasunu 2020./21 na posudbu iz Mallorce. U toj je sezoni odigrao 30 ligaških utakmica i zabio 11 golova. Klub je imao opciju otkupiti njegov ugovor, ali cijena hrvatskog napadača od osam milijuna eura bila je previsoka. U konačnici je klub prihvatio kocku i odlučio se kladiti na Budimira, koji je postao najskuplji igrač u povijesti kluba iz Pamplone", podsjeća As na dolazak hrvatskog napadača u Osasunu.

Navodi se potom učinak iz sezona koje su uslijedile, zabio je po osam prvenstvenih golova u sezonama 2021./22. i u prošloj, a u ovoj znatno popravio napadačke brojke.

"Posljednjih nekoliko utakmica igra sa maskom koja ga štiti nakon loma desnog maksilarnog sinusa koji je pretrpio u utakmici protiv Las Palmasa. Niti ta iritirajuća zaštita ne spriječava ga u zabijanju golova. Spektakularan je", navodi As pa piše od njegovom mogućem odlasku iz kluba.

"Njegove dobre igre nisu ostale nazamijećene. Prati ga nekoliko klubova iako je pod ugovorom do 2027. i ima zaštitnu klauzulu od 20 milijuna eura. Prate ga i u Saudijskoj Arabiji. Ondje su dva hrvatska trenera koji s posebnim interesom prate što radi u ovoj sezoni. Slaven Bilić vodi Al Fateh, a Igor Jovičević trenira Al Raed", zaključuje As.

Tagovi: budimir, osasuna, bellingham
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE