GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Budimir odveo Hrvatsku na EURO

Budimir odveo Hrvatsku na EURO
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2023 / 23:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska je pobijedila Armeniju na Maksimiru 1:0 te se kao druga iz skupine D direktno plasirala na Europsko prvenstvo, koje će se nagodinu održati u Njemačkoj.

Strijelac jedinog pogotka bio je Ante Budimir u prvom poluvremenu. S obzirom na to da su Wales i Turska odigrali neriješeno (1:1), Turska završava na prvom mjestu skupine, Hrvatska na drugom, a Wales na trećem.

Momčad izbornika Zlatka Dalića dominirala je od prve minute prvog poluvremena, dok su se Armenci grčevito branili. Budimir je dvaput pokušao zabiti glavom, nakon ubačaja Andreja Kramarića i Borne Sose, no nijedan udarac nije bio dovoljno opasan da ugrozi gostujućeg golmana Ognjena Čančarevića.

Armenija je prva stvorila veliku priliku i zamalo šokirala Hrvatsku. Kamo Hovhannisjan u 30. minuti istrčao je kontru te iskosa išao jedan na jedan s Dominikom Livakovićem. Hrvatski golman je dobro reagirao te je obranio njegov pokušaj.

Dalićeve izabranike to nije omelo, već su nastavili pritiskati, a to je rezultiralo pogotkom u 43. minuti. Jedan od brojnih Sosinih ubačaja na prvoj stativi pronašao je Budimira, a visoki napadač glavom je loptu spremio u prvi kut. Do kraja prvog dijela istaknuo se pokušaj Marcela Brozovića s 20-ak metara, kada je lopta prošla tik uz desnu vratnicu.

Desetak minuta drugog poluvremena bilo je dovoljno da Hrvatska stvori izglednu šansu. Kramarić je zaprijetio s 20-ak metara. Čančarević je odbio loptu u noge Marija Pašalića, čiji je drugi udarac također zaustavio.

Premda je susret u narednim minutama bio ispresijecan brojnim zamjenama obojice izbornika, Hrvatska je i dalje bila opasnija. Pokazalo se to i u 77. minuti. Kapetan Luka Modrić fantastično je prošao svojeg čuvara, ušao u kazneni prostor i odigrao oštru loptu na Budimira. Napadač Hrvatske nije došao do lopte jer su Armenci blokirali ubačaj i tako je usmjerili u vlastiti gol.

Čančarević se, kao i u prvoj utakmici ovih reprezentacija, pokazao kao najbolji armenski igrač. Zaustavio je taj odbijeni pokušaj, a par trenutaka kasnije i Brozovićev pokušaj, ostavivši svoju momčad na samo jednom primljenom pogotku.

Tagovi: Ante Budimir, Dalić, livaković, pašalić, modrić, brozović
PROČITAJ I OVO
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
TRAGEDIJA
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
BEOGRAD - Nebojša Đurović (49), sin proslavljenog košarkaškog trenera Vlada Đurovića pronađen je mrtav u petak oko 14 sati u Beogradu.
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
ODLUKE
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
NYON - Izvršni odbor Uefe prihvatio je odluku kojom će na predstojećem EURU u Njemačkoj svaka od reprezentacija moći računati na 26 nogometaša, tvrdi AFP, pozivajući se na neimenovane izvore.
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
PORUKE
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
LEVERKUSEN - Bayer Leverkusen ima cilj produžiti svoj izvanredni niz od 47 utakmica bez poraza ove sezone, ali to neće biti lak zadatak, rekao je u petak trener njemačkog prvaka Xabi Alonso.
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
OPTIMIZAM
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo na Rujevici u nedjelju od 19:30 igraju najvažniju utakmicu ove sezone u SuperSport HNL-u. Dinamo ulazi s prednošću od dva boda. Rijeka mora ići na pobjedu kako bi ga prestigla. Utakmicu je na konferenciji za medije najavio trener Rijeke Željko Sopić.
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
UMOR
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
RIM - Treći tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz odustao je od nastupa na turniru iz Masters 1000 serije u Rimu koji se igra sljedeći tjedan zbog bolova u desnoj podlaktici nakon povratka u Madrid.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE