GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić otkrio jesu li Petković i Juranović spremni za sraz protiv Turske

Dalić otkrio jesu li Petković i Juranović spremni za sraz protiv Turske
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2023 / 19:36
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - 'Vatreni' sutra (20.45 sati) na Opus Areni u Osijeku nastavljaju kvalifikacije za plasman na EURO 2024., a protivnik nam je Turska. Sutrašnji dvoboj najavio je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić

Izbornik Zlatko Dalić se zbog brojnih ozljeda naših igrača našao u problemima...

'Ovo je ključna utakmica za odlazak na EURO. Kod nas je uvijek teška situacija, pritisak, izostanci. Ovaj puta smo bez dva najbolja napadača, koji su u mom mandatu dali najviše golova i asistencija. Kad god je bilo teško, netko od njih dvojice je bio taj koji je to riješio. To je hendikep za nas, ali nećemo mi tako gledati na to, tu su novi igrači koji će dobiti šansu. Nećemo pred njih staviti veliki pritisak da ne izgore. Igrat ćemo kao momčad i pokušati pobijediti utakmicu', kaže Dalić koji je otkrio i kakva je situacija s ozljedama Petkovića i Juranovića:

- Juranović i Petković nisu bili u stopostotnom treningu. Kako stvari stoje, nećemo ih forsirati sutra od prve minute. Bit će na klupi, vidjet ćemo koliko će biti potrebni. Cilj je da ih pripremimo za Wales. Prevelik rizik bi bio da ih stavimo sutra.'

Znači li to da će Brakalo i Pašalić, s obzirom na sve ozljede, biti u prvih 11?

- Tražimo rješenja, Brekalo igra dobro u Fiorentini, a najbolje igra na lijevoj strani. Sad mu se tu potpuno otvorilo. No imamo za tu stranu i Majera i Vlašića. Pašalić je igrao jako dobro kad god smo ga stavili na desnu stranu, ima odgovornost i disciplinu, a ulazi u završnicu. Njega vidimo na toj poziciji. U napadu imamo Musu i Belju, Musa je u prednosti i mislim da mu je ovo sutra idealna prigoda', otkriva svoje dileme izbornik 'vatrenih' koji je djelovao vrlo zabrinuto:

- To je moja klasika. Priprema za utakmicu. Nemam što biti zabrinut, vjerujem igračima koji su tu. Imat ćemo sjajnu atmosferu i veliku podršku. Zabrinut sam kao i prije svake utakmice. Mislio sam da utakmice s Brazilom i Argentinom traže puno, ali meni protiv Latvije i Armenije bude još gore. Sutra je ključna utakmica, možemo 99 posto riješiti pitanje Eura. toga. Sve kreće od obrane, u obrani leži cijeli ključ. Bitno je da cijela ekipa igra obranu, a da ne ovisimo o četiri igrači. Tu smo jako dobri s dva mlada igrača koji izrastaju u svjetske igrače, Gvardiol i Šutalo. Na bokovima imamo po dva rješenja. Možemo biti zadovoljni kako svi oni igraju, na čelu s Livakovićem, koji je također u odličnoj formi.'

'Dolazak novog iztbornika nam otežava situaciju. To je novi stil, novo dokazivanje igrača. Nismo mogli napraviti neku posebnu analizu, proučavali smo kako je radio u Adani gdje je preferirao pas igru', kaže Dalić koji se osvrnuo i na novi stadion u Osijeku:

'Nije potrebno da što govorim oko novog stadiona, gdje smo bili 2018. tu smo i danas po pitanju stadiona. Nama su važna tri boda i nebitno je kada ćemo zabiti. Bitno je strpljenje i da igrači ne gube glavu, bitno je da ne srljamo, ne gubimo glavu i da ne idemo grlom u jagode. Trebamo igrati svoju igru i šansa će doći.'

Dakle, trebat će puno strpljenja...

'Uvijek je strpljenje bitno, a sutra osobito. Važna su nam tri boda. Nebitno je kad ćemo dati gol. Bitno je strpljenje kod igrača, da ne gube glavu, što mi stalno radimo, ali ovi igrači su jako digli standarde. Ne trebamo se pretjerano otvarati ako ne zabijemo gol, uvijek se može dogoditi neka opasnost. Moramo igrati svoju igru i šanse će doći', zaključio je Zlatko Dalić.

Tagovi: Zlatko Dalić, Bruno Petković, Josip Juranović
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE