GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić pozvao Pjacu, otpao niz igrača

Dalić pozvao Pjacu, otpao niz igrača
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2023 / 13:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis igrača za utakmice u kojima će Hrvatska 18. studenog gostovati kod Latvije i 21. studenog dočekati Armeniju.

Dalić je najavio promjene nakon poraza od Turske i Walesa. Ispunio je obećano pa su Nikola Vlašić, Josip Brekalo, Borna Barišić, Petar Musa i Dion Drena Beljo završili na pretpozivu. Očito hrvatski izbornik nije bio zadovoljan njihovim nastupima u prethodnom kvalifikacijskom ciklusu.

Iz HNL-a u reprezentaciju je pozvan Marko Pjaca, ofenzivac Rijeke. Pjaca, koji je za Hrvatsku odigrao 24 utakmice, vraća se u reprezentaciju nakon pet godina. Pretpozive su dobili HNL-ovci Martin Baturina (Dinamo), Dario Melnjak (Hajduk) i Franjo Ivanović (Rijeka).

Od novih igrača pozvan je Marin Pongračić, zadnji put je pozvan prije više od godinu dana. Sada Pongračić igra sjajno u Lecceu i Dalić mu je dao novu priliku. U reprezentaciju se nakon pauze zbog ozljede vratio i Salzburgov Luka Sučić. Povratnik je i napadač Ante Budimir, 32-godišnji napadač koji ove sezone blista u Osasuni.

Podsjetimo, Hrvatska do kraja kvalifikacija mora osvojiti više bodova od Walesa za izravan plasman na Europsko prvenstvo. Wales gostuje Armeniji i dočekuje Tursku koja je ranije osigurala plasman.

Pozvani:
Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović
Braniči: Domagoj Vida, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić, Marin Pongračić
Veznjaci: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Nikola Moro
Napadači: Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Pjaca, Ante Budimir

Pretpozivi: Nikola Vlašić, Borna Barišić, Josip Brekalo, Dario Melnjak, Petar Musa, Dion Drena Beljo, Martin Baturina, Franjo Ivanović, Dominik Kotarski

Tagovi: dalić, pjaca, vlašić, beljo, ante budimir, vatreni
PROČITAJ I OVO
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
TRAGEDIJA
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
BEOGRAD - Nebojša Đurović (49), sin proslavljenog košarkaškog trenera Vlada Đurovića pronađen je mrtav u petak oko 14 sati u Beogradu.
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
ODLUKE
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
NYON - Izvršni odbor Uefe prihvatio je odluku kojom će na predstojećem EURU u Njemačkoj svaka od reprezentacija moći računati na 26 nogometaša, tvrdi AFP, pozivajući se na neimenovane izvore.
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
PORUKE
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
LEVERKUSEN - Bayer Leverkusen ima cilj produžiti svoj izvanredni niz od 47 utakmica bez poraza ove sezone, ali to neće biti lak zadatak, rekao je u petak trener njemačkog prvaka Xabi Alonso.
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
OPTIMIZAM
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo na Rujevici u nedjelju od 19:30 igraju najvažniju utakmicu ove sezone u SuperSport HNL-u. Dinamo ulazi s prednošću od dva boda. Rijeka mora ići na pobjedu kako bi ga prestigla. Utakmicu je na konferenciji za medije najavio trener Rijeke Željko Sopić.
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
UMOR
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
RIM - Treći tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz odustao je od nastupa na turniru iz Masters 1000 serije u Rimu koji se igra sljedeći tjedan zbog bolova u desnoj podlaktici nakon povratka u Madrid.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE