GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo dobio ključnog člana Uprave i privremenog sportskog direktora

Dinamo dobio ključnog člana Uprave i privremenog sportskog direktora
PRVI ZAJECOVI POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2024 / 08:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Novi Dinamov Izvršni odbor u ponedjeljak je održao prvu sjednicu od imenovanja 10. ožujka. Izvršni odbor raspravljao je o nekoliko pitanja, a najveća vijest je imenovanje Zvonimira Manenice kao novog člana Uprave.

On će biti zadužen za financije, ljudske resurse, pravne i opće poslove, ali puno važnije od titule jest da bez njegova potpisa Uprava neće moći donijeti nijednu odluku.

U prijevodu, Manenica je tako postao jači od predsjednice Uprave Vlatke Peras, čiji potpis i dalje vrijedi dva glasa, ali ne znači ništa ako bilo koju odluku prije nje nije potpisao Manenica. Peras je i dalje nominalno šefica Uprave, ali samo na papiru i više nije toliko utjecajna.

Manenica je bio na listi “Dinamova proljeća” u nedavno održanim izborima za Skupštinu kluba te je direktor Vaillant grupe za financije u jugoistočnoj Europi.

U Upravi do daljnjega ostaju i dosadašnji članovi Darko Podnar i Danijel Tomačić. Manenica na dužnost stupa sutra i tako će Dinamo dobiti četveročlanu upravu u koju, prema Statutu, može imenovati još najviše jednog člana.

Imenovan je i vršitelj dužnosti sportskog direktora. To će do odabira "pravog" sportskog direktora biti Marko Marić, dosadašnji voditelj programa razvoja mlađih uzrasta i omladinske škole, a novi IO zadovoljan je njegovim rezultatima u tom segmentu.

Marić i čitav sportski sektor trebao bi izravno komunicirati s Velimirom Zajecom i njemu odgovarati, a ideja je da se rastereti trenera Sergeja Jakirovića i omogući mu se da se posveti isključivo momčadi i borbi za naslov prvaka do kraja sezone. Tad će se tražiti dugoročno rješenje na toj prevažnoj funkciji u klubu.

Izvršni odbor donio je i odluku o formiranju tri nova odbora; odbor za financijska i organizacijska pitanja, odbor za izgradnju stadiona i odbor za članstvo. Članovi tih odbora bit će imenovani sljedećeg tjedna, odnosno sljedećeg ponedjeljka na novoj sjednici Izvršnog odbora.

Fotografija: LinkedIn

Tagovi: dinamo, manenica, peras, zajec, marić, skender
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE