GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dio Boysa uhićen pri pokušaju bijega iz Grčke

Dio Boysa uhićen pri pokušaju bijega iz Grčke
UHIĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2023 / 19:32
Autor: SEEbiz / index.hr
ATENA - Navijač AEK-a (29) preminuo je nakon sukoba s BBB-ima u Ateni, potvrdila je grčka policija.

Policija je objavila da je 98 privedeno u vezi s incidentima, a od toga su 84 hrvatska državljanina, jedan Austrijanac, jedan Bosanac, jedan Albanac, jedan Nijemac i dva Grka.

Podsjetimo, unatoč zabrani prisustva gostujućih navijača na utakmicama trećeg pretkola Lige prvaka između aktualnog hrvatskog prvaka Dinama i grčkog AEK-a, dio navijača zagrebačkog kluba doputovao je u Atenu, gdje se danas od 20:45 trebala odigrati prva utakmica.

Policija je zatražila odgodu meča, a UEFA je to i odobrila. Utakmica je odgođena. Prva utakmica Dinama i AEK-a u Zagrebu igra se u utorak 15. kolovoza od 20 sati, a uzvratna četiri dana kasnije u Ateni.

Grčki mediji pišu kako je tamošnja policija na granici sa Sjevernom Makedonijom uhitila sedam hrvatskih državljana koji su kombijem pokušali napustiti zemlju. U kombiju su pronađeni noževi i palice za koje se vjeruje kako su bile korištene u neredima u Ateni. Također, jedan hrvatski državljanin priveden je i na granici s Albanijom zbog sumnji da je sudjelovao u neredima.

U neredima je uhićeno više od stotinu osoba, od čega je njih oko 90 iz Hrvatske. Navijači Dinama stigli su u Atenu na utakmicu 3. pretkola Lige prvaka iako im je to gostovanje bilo zabranjeno. Pored stadiona su napali AEK-ove navijače. U bolnici je završilo desetero navijača, od čega je jedan Grk u teškom stanju i bore mu se za život.

"Nažalost, unatoč velikom trudu, posebno nakon ubojstva Alkisa Kampanosa, još uvijek nismo uspjeli pobijediti navijačko nasilje", rekao je Ioannis Oikonomou, ministar zaštite građana.

Alkis Kampanos bio je navijač Arisa kojeg su nasmrt pretukli huligani PAOK-a. Nedavno je završeno suđenje dvanaestorici napadača. Sud u Solunu je sedmorici odredio doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva iz nehaja, a petoricu je za sudioništvo kaznio na 20 godina zatvora.

Grčka je prošle godine povećala maksimalne kazne za sudjelovanje u navijačkim incidentima sa šest mjeseci na pet godina zatvora. To je loša vijest za uhapšene Bad Blue Boyse koji bi se, doznaju Sportske novosti, pred sudom trebali pojaviti u četvrtak. Tada će im sudac odrediti blisku budućnost. Prema neslužbenim izvorima, svi ili velika većina bit će zadržani mjesec dana u istražnom zatvoru.

Bad Blue Boysima koje se poveže sa smrću 29-godišnjeg Michalisa prijeti i doživotni zatvor. A grčki mediji javljaju da već postoje dokazi protiv nekoliko navijača hrvatskog prvaka.

Tagovi: Bad Blue Boys, Dinamo, AEK Atena
PROČITAJ I OVO
Messi postavio dva MLS rekorda u velikoj pobjedi Miamija
REKORDI
Messi postavio dva MLS rekorda u velikoj pobjedi Miamija
MIAMI - Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi nastavlja blistati u MLS ligi u Sjedinjenim Državama. Imao je ruku u svim golovima Inter Miamija protiv New York Red Bullsa u pobjedi 6-2, postavljajući pritom dva rekorda lige.
Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa
NBA PLAYOFF
Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa
DENVER - U prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige Minnesota Timberwolvesi iznenadili su branitelje naslova Denver Nuggetse 106:99 i oduzeli im prednost domaćeg terena.
Modrić je postao najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida
ZA POVIJEST
Modrić je postao najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida
BARCELONA - Barcelona je u ludoj utakmici 34. kola La Lige izgubila u gostima od Girone 4:2 i tako omogućila Real Madridu da i teoretski osigura 36. naslov prvaka Španjolske.
Georg Koch ima rak u terminalnoj fazi
LOŠE VIJESTI
Georg Koch ima rak u terminalnoj fazi
BERLIN - Bivši golman Dinama Georg Koch je u intervjuu za njemački Bild otkrio da ima rak u terminalnoj fazi i da su mu liječnici rekli da će uskoro umrijeti.
Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
TRENERI
Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
MÜNCHEN - Bayern München obratio se Julenu Lopeteguiju u svojoj dugotrajnoj potrazi za novim trenerom, izvijestila je u subotu njemačka televizija Sky.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE