GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HNS izdao licence za sezonu 2023./24.

HNS izdao licence za sezonu 2023./24.
LICENCE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2023 / 11:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski nogometni savez dodijelio je licence za sezonu 2023./24. za UEFA-ina klupska natjecanja, uključujući UEFA-inu Ligu prvakinja te natjecanje u HNL i u Prvoj NL, objavljeno je u subotu na službenim stranicama Saveza.

"Hrvatski nogometni savez kao davatelj licence završio je 20. po redu Središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku 2023./24. godinu za UEFA-ina klupska natjecanja, uključujući Uefa-inu Ligu prvakinja te natjecanje u HNL i u Prvoj NL", stoji u objavi HNS-a.

UEFA licence za 2023./24. dobili su GNK Dinamo, HNK Gorica, HNK Hajduk, NK Istra, NK Osijek, HNK Rijeka, NK Rudeš, SNK Slaven, NK Varaždin. UEFA-inu licencu od prvoligaša nisu dobili Lokomotiva i Šibenik koji ispada u drugu ligu, dok ju je NK Rudeš, koji seli u prvu ligu, dobio.

Licence za HNL za sljedeću sezonu dobili su GNK Dinamo, HNK Gorica, HNK Hajduk, NK Istra, NK Lokomotiva, NK Osijek, HNK Rijeka, NK Rudeš, SNK Slaven, HNK Šibenik, NK Varaždin.

Licence za Prvu NL za sezonu 2023./24. dobili su NK Bjelovar, NK BSK Bijelo Brdo, HNK Cibalia, NK Croatia, NK Dubrava Tim-Kabel, NK Dugopolje, NK Hrvace, NK Hrvatski Dragovoljac, NK Jarun, NK Kustošija, NK Mladost, NK Opatija, HNK Orijent, NK Rudeš, NK Sesevete, NK Solin, HNK Vukovar 1991, NK Zrinski

Pravilnik također sadrži kriterije za licenciranje (ženskih) nogometnih klubova za natjecanje u UEFA-inoj Ligi prvakinja. Naime, od natjecateljske 2020./21. godine za sudjelovanje u UEFA Ligi prvakinja (UWCL) klubovi trebaju imati licencu izdanu od nacionalnog saveza. Licencu za UEFA-inu Ligu prvakinja dobio je ŽNK Osijek, navodi se na stranicama HNS-a.

Uvjet za UEFA Licencu, UEFA Licencu za Ligu prvakinja, Licencu za HNL i Licencu za Prvu NL je da klub ispunjava kriterije stupnja „A“ i „B“ iz šest skupina kriterija, a to su: Sportski, Nogometno-društvene odgovornosti, Infrastrukturni, Administracije i stručnog osoblja, Pravnih i Financijskih.

Tagovi: Hrvatski nogometni savez, Dinamo, Gorica, Hajduk, Rudeš, Istra 1961
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE