GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska izgubila od Islanda, ostala bez polufinala

Hrvatska izgubila od Islanda, ostala bez polufinala
EP U RUKOMETU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2024 / 17:22
Autor: SEEbiz
KOLN - Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez izgleda za plasman u polufinale Europskog prvenstva. U utakmici u kojoj je morala pobijediti doživjela je poraz od Islanda 35:30. Sada joj je još preostao susret s domaćinom Njemačkom u srijedu kojim će završiti nastup na Euru.

Prvi je ovo put u povijesti da je Island pobijedio Hrvatsku na nekom velikom natjecanju. Hrvatska je u međusobnim ogledima do danas imala osam pobjeda i jedan remi. Iako se radi o vrlo dobroj momčadi, Island dosad u drugom krugu nije osvojio nijedan bod i već je ispao s Eura, ali se i takav pokazao kao prejak protivnik za sastav Gorana Perkovca.

Obje momčadi u utakmicu su ušle sa željom da igraju brz, pa čak pomalo i divlji rukomet, a u takvim se uvjetima na startu bolje snašla Hrvatska, koja je u osmoj minuti vodila 8:4. Hrvatska je prvi puta kao primarnu obranu koristila 5-1 i to je, barem na početku, donijelo neke dobre stvari. Ipak, Island se brzo vratio i u 17. minuti stigao do izjednačenja (11:11).

Hrvatski rukometaši opet nisu dobro koristili trenutke u kojem su imali igrača više, a Islanđani su to kažnjavali pa su u 24. minuti uspjeli povesti i dva razlike. Ipak, uslijedio je period u kojem pet minuta nisu zabili gol pa je Hrvatska na poluvremenu imala prednost 18:16.

Iako je prvo poluvrijeme bilo solidno, u drugom je Hrvatska doživjela apsolutni debakl. Island je u drugo poluvrijeme krenuo serijom 5:1 i preuzeo vodstvo. Hrvatska se uspjela vratiti i držati susret u egalu do sredine drugog dijela, no tu je bio kraj.

Opet su krenule brojne greške u napadu u ključnim trenucima. Hrvatska je danas izgubila 13 lopti u napadu i uz to napravila još četiri tehničke pogreške, a posebno su bolne bile greške napravljene sredinom drugog dijela. Njih je Island kažnjavao golovima iz kontri te u periodu od šest minuta napravio seriju 6:0 i odvojio se na nedostižnu prednost.

Tko zna kako bi utakmica završila da Hrvatska opet nije imala raspoloženog Dominika Kuzmanovića, koji je skupio deset obrana, a dobar dio je skupio braneći čiste zicere. Marin Jelinić bio je najbolji strijelac Hrvatske sa šest golova. Islanđane je s osam pogodaka predvodio Bjarki Mar Elisson, a po šest su zabili Aron Palmarsson i Odinn Thor Rikhardsson.

Tagovi: island, hrvatskam perkovac, srna, kuzmanović
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE