GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska nakon drame i peteraca u klasiku slavila protiv Španjolske

Hrvatska nakon drame i peteraca u klasiku slavila protiv Španjolske
EP U VATERPOLU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2024 / 22:44
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK - Hrvatska vaterpolska reprezentacija je na otvaranju EP-a u Hrvatskoj u prvom kolu po skupinama nakon peteraca pobijedila Španjolsku 14:12. U regularnom dijelu je bilo 9:9. Kod Hrvatske je svih pet izvođača bilo precizno, s druge strane Marko Bijač je obranio Granadosu.

Ovogodišnji Euro igra se po novom sustavu natjecanja. Ekipe su podijeljene u dvije divizije, a u svakoj diviziji su dvije grupe po četiri reprezentacije. Hrvatska se nalazi u prvoj diviziji, a u skupini su još Crna Gora i Francuska. Prve dvije momčadi izravno će izboriti četvrtfinale, dok će druge dvije za plasman među najboljih osam razigravati s nekom od ekipa iz druge divizije.

Hrvatska reprezentacija je u obranu europskog zlata osvojenog prije dvije godine u Splitu krenula s pobjedom i dva boda. Španjolska ima jedan bod.

Odabranici izbornika Ivice Tucka dobro su otvorili utakmicu, poveli su 2:0, a dva gola razlike imali su i na startu druge dionice (3:1). Međutim, Španjolci, brončani sa zadnjeg SP-a i EP-a, do poluvremena okrenuli su rezultat u vodstvo 6:4. Dva gola prednosti Španjolci su imali i uoči posljednjih osam minuta (8:6).

Hrvatska je s dva gola u nizu izjednačila na 8:8, a kod 9:9 i 36 sekundi prije kraja imala je i napad za pobjedu, a u zadnjih 9 sekundi i igrača više. Ipak, nismo uspjeli zabiti pa je pitanje pobjednika razriješeno raspucavanjem.

Svih pet hrvatskih igrača je bilo precizno. U hrvatskim redovima najefikasniji su bili Loren Fatović i Luka Bukić s po dva gola, dok su kod Španjolske najefikasniji bili Bernat Carne Sanahuja, Felipe Rocha Perrone, Alvaro Ortega Granados i Marc Larumbe s po dva gola.

U drugom susretu iz naše skupine Crna Gora je pobijedila Francusku tek u desetoj seriji raspucavanja s pet metara s 20-19. Francuska je 4:27 minuta prije kraja imala dva gola prednosti (10:8), ali su Crnogorci uspjeli odvesti utakmicu do raspucavanja. U njemu su prva devetorica izvođača na obje strane bili precizni. Seriju pogodaka prekinuo je Ugo Crousillat čiji je šut obranio crnogorski vratar, a dodatni bod Crnogorcima donio je Aleksa Ukropina.

U 2. kolu Hrvatska će u subotu odmjeriti snage protiv Francuske, dok se u drugom susretu sastaju Crna Gora i Španjolska. Posljednje, treće kolo na rasporedu je 8. siječnja, a sastaju se Hrvatska - Crna Gora te Španjolska i Francuska. Dvije prvoplasirane momčadi iz skupine će se izravno plasirati u četvrtfinale, dok treće i četvrto mjesto vodi u osminu finala

Tagovi: tucak, vaterpolo
PROČITAJ I OVO
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
OZLJEDA
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
NEW YORK - Propustio je početak sezone zbog problema s listom noge, a sad je doznao da ga čeka operacija.
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE