GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatske odbojkašice spremne za prvi turnir Lige nacija

Hrvatske odbojkašice spremne za prvi turnir Lige nacija
ODBOJKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2023 / 17:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska ženska odbojkašaka reprezentacija sljedećeg će tjedna u japanskoj Nagoyi započeti svoje nastupe u prestižnoj Ligi nacija u kojoj ove godine debitira.

Na turniru u Nagoyi Hrvatska će igrati redom protiv Bugarske (31. svibnja), Njemačke (1. lipnja), Japana (2. lipnja) i Brazila (4. lipnja).

Nakon turnira u Japanu, Hrvatska će ovoga ljeta još igrati na turnirima u Braziliji (13-18. lipnja) i Bangkoku (27. lipnja - 2. srpnja).

"Liga nacija je igrački, no i financijski te organizacijski vrlo zahtjevno natjecanje. Izdatak samo za ovo natjecanje je oko 800 tisuća eura, a ono zahtjeva i veće standarde te koncentraciju svih nas. Mislim da su igračice i ekipa spremni za sve što nas očekuje, isto kao i Hrvatski odbojkaški savez koji je napravio sve da ova tri turnira budemo na najvišoj mogućoj razini. Ukoliko uspijemo izboriti ostanak, nadam se da ćemo u budućnosti biti domaćini jednog takvog turnira koji je od iznimnog značaja za hrvatsku odbojku", istaknuo je predsjednik HOS-a Frane Žanić.

Tijekom priprema, koje su počela 8. svibnja, hrvatske odbojkašice su proteklih dana odigrale i dvije pripremne utakmice na turniru u Lancianu te izgubile sa po 1-3 od domaćina Italije, aktualnog europskog prvaka, te Kanade.

Nakon Lige nacija, naše odbojkašice će od 15. kolovoza do 3. rujna igrati na najvažnijem Europskom prvenstvu u Belgiji, Italiji, Njemačkoj i Estoniji.

"Hrvatska odbojka je po prvi put u povijesti u Ligi nacija stoga ćemo nastojati napraviti najbolje moguće rezutate. Naš glavni cilj je ostanak kao i najbolji mogući plasman na Europskom prvenstvu koje slijedi", istaknuo je izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Ferhat Akbas.

"Nakon tri tjedna priprema spremne smo za odlazak u Japan na prvi turnir Lige nacija. Reprezentacija je pomlađena, tu su mlade cure koje su željne rada i igre. Nadamo se da ćemo pokazati svoju najbolju igru i ostati u Ligi nacija", zaključila je kapetanica reprezentacije Martina Šamadan.

Za hrvatsku reprezentaciju će u japanu igrati: Lea Deak, Karla Antunović, Izabela Štimac, Tia Kovčo, Laura Miloš, Natalia Tomić, Dijana Karatović, Josipa Marković, Andrea Mihaljević, Nina Strize, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Mirta Freund, Viktoria Ana Trcol.

Tagovi: hrvatska odbojkaška reprezentacija, Hrvatski odbojkaški savez, Frane Žanić
PROČITAJ I OVO
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
TRAGEDIJA
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
BEOGRAD - Nebojša Đurović (49), sin proslavljenog košarkaškog trenera Vlada Đurovića pronađen je mrtav u petak oko 14 sati u Beogradu.
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
ODLUKE
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
NYON - Izvršni odbor Uefe prihvatio je odluku kojom će na predstojećem EURU u Njemačkoj svaka od reprezentacija moći računati na 26 nogometaša, tvrdi AFP, pozivajući se na neimenovane izvore.
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
PORUKE
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
LEVERKUSEN - Bayer Leverkusen ima cilj produžiti svoj izvanredni niz od 47 utakmica bez poraza ove sezone, ali to neće biti lak zadatak, rekao je u petak trener njemačkog prvaka Xabi Alonso.
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
OPTIMIZAM
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo na Rujevici u nedjelju od 19:30 igraju najvažniju utakmicu ove sezone u SuperSport HNL-u. Dinamo ulazi s prednošću od dva boda. Rijeka mora ići na pobjedu kako bi ga prestigla. Utakmicu je na konferenciji za medije najavio trener Rijeke Željko Sopić.
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
UMOR
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
RIM - Treći tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz odustao je od nastupa na turniru iz Masters 1000 serije u Rimu koji se igra sljedeći tjedan zbog bolova u desnoj podlaktici nakon povratka u Madrid.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE