GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatske rukometašice osvojile broncu

Hrvatske rukometašice osvojile broncu
SJAJAN USPJEH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2020 / 17:57
Autor: SEEbiz / H
HERNING - Hrvatska ženska rukometna reprezentacija priredila je senzaciju osvojivši brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila domaćina sa 25-19 (11-11).

Hrvatske rukometašice ostvarile su povijesni uspjeh i došli do bronce svladavši domaćina Dansku, jednu od najjačih reprezentacija svijeta s glatkih 25-19. Izabranice Nenada Šoštarića su ušle u dvoboj izuzetno motivirane, dijelom i zbog krajnje potcjenjivačkog odnosa danskih medija uoči utakmice, koje su tvrdili da "Hrvatska ima točno 1 posto šansi da osvoji broncu.

Hrvatice su imale sjajan ulazak u utakmicu, povele su s 3-0, ali potom gotovo u istom dijelu utakmice ponovile "crne minute" iz polufinalnog ogleda protiv Francuskinja. Uz puno loših šuteva, Krsnik i Blažević su promašile i sedmerce, pa Dankinje serijom od 7-1 preokreću rezultat u 7-4. Ipak, za razliku od polufinala, Šoštarićeve djevojke nisu "potonule", vratile su se s nižom i bržom postavom, te mini-serijom 5-2 dolaze do izjednačenja (9-9).

Na odmor se otišlo s 11-11, uz obilatu pomoć vratarke Pijević koja je u prvom dijelu imala 7 obrana i činjenice da smo napravile vrlo mali broj tehničkih pogrešaka, kojih je protiv Francuske bilo čak 11 u prvom dijelu.

Drugi dio utakmice za treće mjesto u Herningu Hrvatska je odigrala kao iz snova. Izvrsna obrana na čelu s Pijević, odlična razigravačica Stela Posavec i sjajna Ježić na pivotu razoružale su Dankinje. S po dva gola Posavec i Ježić Hrvatska je imala dva razlike početkom drugog dijela, Dankinje golovima s osam metara izjednačavaju na 18-18 u 41. minuti, a potom bivše trostruke europske prvakinje ostaju bez gola čak 18 minuta.

Ježić, Krsnik i Stela Posavec dižu prednost na 22-18, deset minuta prije kraja, Pijević brani pokušaje Dankinja, a Šimara, Mamić i Posavec donose nestvarnih 25-18 za Hrvatsku tri minute prije kraja.

Hrvatske rukometašice su nakon utakmice burno proslavile prvu medalju s velikih međunarodnih natjecanja u povijesti.

Hrvatsku su do velike pobjede predvodile Katarina Ježić i Stela Posavec sa po pet golova, Ana Debelić je zabila četiri, a Ćamila Mičijević tri gola, dok je Tea Pijević sakupila 15 obrana.

U danskim redovima najefikasnije su bile Mette Tranborg i Anne Hansen sa po četiri gola.

Prva je to medalja za hrvatski ženski rukomet na velikim natjecanjima i sasvim sigurno jedna od najvećih senzacija u povijesti europskih prvenstava.

Na putu do bronce odabranice izbornika Nenada Šoštarića upisale su šest pobjeda (Mađarska, Nizozemska, Srbija, Rumunjska, Njemačka, Danska), te upisale samo poraze od finalistica Norveške i Francuske.

Samim ulaskom u polufinale naše su rukometašice izborile direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. na kojem nisu sudjelovale od 2011.

Najbolji plasman do sada na europskim prvenstvima Hrvatice su ostvarile na prvom izdanju tog natjecanja 1994. u Njemačkoj, kad su osvojile peto mjesto, a još su dvaput bile šeste (1996. i 2008.). Na svjetskim prvenstvima su dvaput bile zaustavljene u četvrtfinalu (1997. i 2011.), baš kao i u jedinom nastupu na olimpijskom turniru, 2012. u Londonu.

U finalu se kasnije sastaju Norveška i Francuska.

HRVATSKA - DANSKA 25-19 (11-11)

HERNING. Dvorana: Jyske Bank BOXEN. Sutkinje: Mitrović, Kazanegra (Crna Gora).

HRVATSKA: Bešen, Pijević 15 obrana; P. Posavec 2, Krsnik 2, S. Posavec 5, Mičijević 3, Milosavljević 1, L. Kalaus, D. Kalaus, Ježić 5, Japundža, Šimara 1, Debelić 4, Mamić 2, Vidak , Blažević.

DANSKA: Toft 3, Reinhart 8 obrana: Pedersen 3, M. Hansen, A. Hansen 4, Heindahl 1, Haugsted, Tranborg 4, Lund, U. Hansen, Jorgensen 1, Bidstrup 2, Jenssen, Burgaard 1, Hojlund 2, Iversen 1.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 2 minute, Danska 4 minute

SEDMERCI: Hrvatska 4/6,Danska 0

Tagovi: Hrvatske rukometašice, Tea Pijević, Nenad Šoštarić, Larissa Kalaus, Ćamila Mičijević
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE