GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izrael evakuira grad blizu libanonske granice

Izrael evakuira grad blizu libanonske granice
EVAKUACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2023 / 08:26
Autor: SEEbiz / H
TEL AVIV - Izrael je naredio evakuaciju stanovnika Kiryat Shmone, grada na sjeveru zemlje u neposrednoj blizini libanonske granice, priopćilo je danas izraelsko ministarstvo obrane. Kiryat Shmona ima više od 20.000 stanovnika i udaljena je oko dva kilometra od granične ograde.

Libanonska vojska priopćila je danas da je jedan novinar ubijen u pucnjavi u blizini izraelske granice. Izraelska vojska objavila je da su njezine snage ciljale na infrastrukturu Hezbolaha te su pogodile tri osobe koje su pokušale ispaliti protutenkovske rakete na Izrael. Što se tiče optužbe libanonske vojske o ubojstvu novinara, odgovaraju da istražuju slučaj.

Hezbolah je potvrdio da je ispalio rakete na izraelske pozicije u selu Manara, na što su Izraelci odgovorili granatiranjem. Glasnogovornik UN-ovih mirovnih snaga u Libanonu (UNIFIL) Andrea Tenenti rekao je da je jedan civili ubijen u pucnjavi.

Prekogranične razmjene vatre postale su gotovo svakodnevne nakon 7. listopada kada je palestinska skupina Hamas izvršila napad u južnom Izraelu, nakon čega je izraelska vojska pokrenula protuofenzivu na Gazu. Od navedenog je datuma na jugu Libanona ubijeno 13 boraca Hezbolaha, kazali su u toj organizaciji, inače saveznici Hamasa, koja je s Izraelom ratovala 2006. godine.

Prema navodima izraelske vojske, na njihovu su zemlju iz Libanona ispaljene dvije protuoklopne rakete koje su pogodile selo Manara, no nije bilo žrtava.

Hezbolah poručuje da je spreman ući u sukob s Izraelom, dok je izraelski ministar obrane još prije pet dana izjavio da njegova zemlja nema namjeru voditi rat na sjevernom frontu niti pogoršati situaciju na granici s Libanonom, ukoliko bi se Hezbolah suzdržao od napada.

Tagovi: iZRAEL, oALESTINA
PROČITAJ I OVO
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE