GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jokić srušio rekord za koji se mislilo da je vječan

Jokić srušio rekord za koji se mislilo da je vječan
UŠAO U LEGENDU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2023 / 07:52
Autor: SEEbiz / index.hr
DENVER - Nikola Jokić odigrao je još jednu utakmicu za sva vremena i domaću pobjedu Denvera nad Phoenixom 118:102, kojom su Nuggetsi poveli 3:2 protiv Sunsa u polufinalu Zapada.

Tako su došli na korak do prolaska nakon što su prosuli vodstvo 2:0. Jokić je postigao 29 poena uz šut iz igre 12/20. Imao je 13 skokova i 12 asistencija.

Najbolji strijelac, skakač i dodavač utakmice fenomenalnu partiju zaokružio je s dvije blokade i jednom ukradenom loptom. Zahvaljujući učinku u ovom meču, Jokić u drugom krugu doigravanja najjače lige ima najviše poena, skokova i asistencija. Jokić je novom čudesnom partijom učinio i nešto povijesno, piše Index.

Srušio je rekord za koji se mislilo da će stajati vječno. Naime, ovo mu je bio 10. triple-double u play-offu. Tako je postao prvi centar u povijesti NBA lige s dvoznamenkastim brojem takvih učinaka u doigravanju. Pritom je srušio velikog, a možda i najvećeg Wilta Chamberlaina, koji je do sada držao rekord, i to 50 godina.

Jokić je s učinkom na ovoj utakmici došao do 175 poena, 69 skokova i 50 asistencija u seriji protiv Denvera. Tako je postao i prvi igrač u povijesti s takvim brojkama u tri najvažnije kategorije u pet utakmica play-offa.

Kod Nuggetsa se mora istaknuti i Brucea Browna, koji je ostvario sjajan učinak s klupe: 25 koševa uz šut 7/11 i pet skokova. Sunse su vodili Devin Booker s 28 koševa i šest skokova te Kevin Durant s 26 koševa, 11 skokova i sedam asistencija, ali obojica uz šut od tek 42 posto.

Tagovi: Nikola Jokić, Denver Nuggets, Wilt Chamberlain
PROČITAJ I OVO
Messi postavio dva MLS rekorda u velikoj pobjedi Miamija
REKORDI
Messi postavio dva MLS rekorda u velikoj pobjedi Miamija
MIAMI - Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi nastavlja blistati u MLS ligi u Sjedinjenim Državama. Imao je ruku u svim golovima Inter Miamija protiv New York Red Bullsa u pobjedi 6-2, postavljajući pritom dva rekorda lige.
Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa
NBA PLAYOFF
Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa
DENVER - U prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige Minnesota Timberwolvesi iznenadili su branitelje naslova Denver Nuggetse 106:99 i oduzeli im prednost domaćeg terena.
Modrić je postao najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida
ZA POVIJEST
Modrić je postao najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida
BARCELONA - Barcelona je u ludoj utakmici 34. kola La Lige izgubila u gostima od Girone 4:2 i tako omogućila Real Madridu da i teoretski osigura 36. naslov prvaka Španjolske.
Georg Koch ima rak u terminalnoj fazi
LOŠE VIJESTI
Georg Koch ima rak u terminalnoj fazi
BERLIN - Bivši golman Dinama Georg Koch je u intervjuu za njemački Bild otkrio da ima rak u terminalnoj fazi i da su mu liječnici rekli da će uskoro umrijeti.
Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
TRENERI
Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
MÜNCHEN - Bayern München obratio se Julenu Lopeteguiju u svojoj dugotrajnoj potrazi za novim trenerom, izvijestila je u subotu njemačka televizija Sky.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE