GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Josip Varvodić novi dopredsjednik LEN-a

Josip Varvodić novi dopredsjednik LEN-a
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2022 / 16:24
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Hrvatski predstavnik Josip Varvodić izabran je u subotu na kongresu Europskog plivačkog saveza (LEN) za jednog od pet dopredsjednika te organizacije.

Novi predsjednik postao je Portugalac Antonio Silva koji je dobio dobio 96 posto glasova.

Riječ je o iznimno velikom uspjehu za hrvatski sport, ali i europsko plivanje u cijelosti. Naime, upravo su Varvodić i Silva bili neopravdano suspendirani zajedno s hrvatskim i portugalskim plivačkim savezima od strane bivšeg vodstva LEN-a. Ta se suspenzija kasnije pokazala posve neutemeljenom i Međunarodni plivački savez FINA je zatražio njeno promptno ukidanje. Izbor Varvodića i Silve na čelne pozicije LEN-a dokazuje kako su članovi krovne organizacije europskog plivanja suglasni s njihovom inicijativom za više transparentnosti u sportu, zbog koje su i inicijalno bili suspendirani.

“Zahvaljujem svima koji su podržali izbor Josipa Varvodića, a osobito našem prijatelju iz Hrvatskog vaterpolskog saveza Renatu Živkoviću. Čestitam svim novoizabranim dužnosnicima LEN-a. Želim im puno uspjeha u radu i realizaciju zajedničkih projekata, među kojima je zasigurno najvažniji Europe 4 All Acquatics”, poručio je predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Vladislav Veselica.

Osim Varvodića, novi potpredsjednici LEN-a su Grk Kyriakos Giannopoulos, Šveđanin Christer Magnusson, Francuz Gilles Sezionale i Nijemac Marco Troll. Za glavnu tajnicu izabrana je Nizozemka Andida Bouma.

Tagovi: Josip Varvodić, Europski plivački savez, Vladislav Veselica
PROČITAJ I OVO
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
TRAGEDIJA
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
BEOGRAD - Nebojša Đurović (49), sin proslavljenog košarkaškog trenera Vlada Đurovića pronađen je mrtav u petak oko 14 sati u Beogradu.
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
ODLUKE
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
NYON - Izvršni odbor Uefe prihvatio je odluku kojom će na predstojećem EURU u Njemačkoj svaka od reprezentacija moći računati na 26 nogometaša, tvrdi AFP, pozivajući se na neimenovane izvore.
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
PORUKE
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
LEVERKUSEN - Bayer Leverkusen ima cilj produžiti svoj izvanredni niz od 47 utakmica bez poraza ove sezone, ali to neće biti lak zadatak, rekao je u petak trener njemačkog prvaka Xabi Alonso.
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
OPTIMIZAM
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo na Rujevici u nedjelju od 19:30 igraju najvažniju utakmicu ove sezone u SuperSport HNL-u. Dinamo ulazi s prednošću od dva boda. Rijeka mora ići na pobjedu kako bi ga prestigla. Utakmicu je na konferenciji za medije najavio trener Rijeke Željko Sopić.
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
UMOR
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
RIM - Treći tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz odustao je od nastupa na turniru iz Masters 1000 serije u Rimu koji se igra sljedeći tjedan zbog bolova u desnoj podlaktici nakon povratka u Madrid.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE