GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kotarski blizu odlaska u Premiership

Kotarski blizu odlaska u Premiership
VRATARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2023 / 17:19
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Dominik Kotarski je svojedobno figurirao kao jedan od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša, a s 18 godina je ovaj vratar za dva milijuna eura prešao iz Dinama u nizozemski Ajax.

No, prvi odlazak u inozemstvo nije se isplatio Kotarskom pa se u ljeto 2021. vratio u SuperSport HNL i to u Goricu, prvo kao posuđen Ajaxov igrač da bi ga prošlog ljeta Gorica otkupila, ali i odmah preprodala. Hrvatski prvoligaš je nizozemskom velikanu platio milijun eura za njega, a već ga sljedećeg dana prodao u grčki PAOK za dvostruko veći iznos.

Kotarski je tako dobio novu priliku u inozemstvu i iskoristio je. Prošle sezone je branio u 41 utakmici za PAOK i u njima primio 37 golova, a u čak 18 nastupa je završio s ‘čistom mrežom‘, odnosno bez primljenog gola. Sa samo 23 godine je bio jedan od najboljih vratara grčke Super lige, a to mu se moglo isplatiti u vidu novog transfera i to u Premiership.

Tako engleski CaughtOffside donosi kako je za Kotarskog zainteresiran West Ham koji u njemu vidi dugoročnu zamjenu za 38-godišnjeg Lukasza Fabianskog. Engleski medij se poziva na vijesti iz Grčke koje tvrde da postoji još nekoliko klubova koji bi željeli dovesti hrvatskog vratara, a cijena ispod koje ga PAOK neće pustiti je 10 milijuna eura.

Kotarski s PAOK-om ima ugovor do 2026. pa se grčkom klubu nigdje ne žuri kako bi ga prodao, a s obzirom na to da on ima iskustvo grijanja klupe u Ajaxu za očekivati je da neće žuriti pri izboru kluba samo zbog imena. Puno važnije mu je da brani, a ako nastavi s ovakvom formom vrlo brzo će se pojaviti na popisu Zlatka Dalića. Uostalom, već se spominjao u tom kontekstu, a bio je prvi vratar U21 reprezentacije na nedavno održanom Europskom prvenstvu.

Tagovi: Dominik Kotarski, PAOK, Gorica, Dinamo, West Ham
PROČITAJ I OVO
Modrić je postao najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida
ZA POVIJEST
Modrić je postao najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida
BARCELONA - Barcelona je u ludoj utakmici 34. kola La Lige izgubila u gostima od Girone 4:2 i tako omogućila Real Madridu da i teoretski osigura 36. naslov prvaka Španjolske.
Georg Koch ima rak u terminalnoj fazi
LOŠE VIJESTI
Georg Koch ima rak u terminalnoj fazi
BERLIN - Bivši golman Dinama Georg Koch je u intervjuu za njemački Bild otkrio da ima rak u terminalnoj fazi i da su mu liječnici rekli da će uskoro umrijeti.
Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
TRENERI
Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
MÜNCHEN - Bayern München obratio se Julenu Lopeteguiju u svojoj dugotrajnoj potrazi za novim trenerom, izvijestila je u subotu njemačka televizija Sky.
Jakirović: Želja moje majke bila je da vodim Dinamo protiv Rijeke
DINAMO
Jakirović: Želja moje majke bila je da vodim Dinamo protiv Rijeke
ZAGREB - Samo četiri dana uoči nedjeljnog (19.30 sati, MAXSport1, MAXtv) derbija s Rijekom Dinamov je trener Sergej Jakirović doživio obiteljsku tragediju, u srijedu mu je u 68. godini preminula majka Jelena. No, Jakirović će bez obzira na sve voditi momčad.
Preminuo Vatromir Srhoj, bivši izbornik i legenda hrvatskog rukometa
IN MEMORIAM
Preminuo Vatromir Srhoj, bivši izbornik i legenda hrvatskog rukometa
SPLIT - Tužna vijest pogodila je sportsku, a posebno rukometnu javnost, u 76. godini života preminuo je Vatromir Srhoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE