GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Laporta: Odbio sam 200 milijuna eura za Yamala

Laporta: Odbio sam 200 milijuna eura za Yamala
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2024 / 11:33
Autor: SEEbiz / index.hr
BARCELONA - Lamine Yamal, dijete roditelja iz Maroka i Ekvatorijalne Gvineje rođeno prije 16 godina u Kataloniji, novo je čudo Barcelone.

Postigao je nedavno jedini gol na utakmici za pobjedu protiv Mallorce u 28. kolu La Lige. Preciznim udarcem s 15-ak metara iskosa s desne strane pogodio je suprotni gornji kut. Wonderkidu s desnog krila Barce ovo je već šesti gol ove sezone, a sedam ih je namjestio. Yamal je u listopadu prošle godine produljio ugovor s Barcelonom do 2026.

Sada je Joan Laporta, predsjednik Barcelone, otkrio da je usprkos tome dobio i odbio fenomenalnu ponudu za fenomena.

"Dobili smo ponude od 200 milijuna eura za Laminea Yamala, ali znate što smo napravili? Odbili smo. Rekli smo ne. Vjerujemo ovom dječaku i vjerujemo u njegov sportski razvoj. Osim toga, ne treba nam novac. Naprotiv, u procesu smo financijskog oporavka i već se vidi izlaz iz tunela", otkrio je Laporta i dodao: "Odbili smo i ponude za Baldea, Fermina, Gavija, Pedrija, De Jonga, Arauja, ali ne želimo ih prodati. Samo od spomenutih imena imali bismo prihod od milijardu eura. Mislim da će i Cancelo i Felix ostati u Barci i sljedeće sezone. Bit će to produžeci pozajmica uz fiksnu cijenu otkupa."

Što se tiče kupnje igrača, Laporta je rekao: "Ne želimo tek tako dovoditi igrače, pa makar bili i jako dobri, koji bi mogli narušiti našu harmoniju. Nisu nam potrebna velika pojačanja, ne vidimo da je neophodno ulaziti u investicije koje bi mogle narušiti ono što gradimo, a to je izbalansirana momčad."

Priča ima i nastavak. Premda Laporta nije otkrio koji klub je ponudio 200 milijuna eura za Yamala, to je napravio Fabrizio Romano. Guru transfera izjavio je: "Klub koji je htio angažirati Yamala je PSG." Inače, upravo onaj klub koji je 2017. od Barcelone za 222 milijuna eura kupio Neymara, što je postao i ostao najskuplji transfer u povijesti.

Tagovi: Laporta, Yamal, Barcelona
PROČITAJ I OVO
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
TRAGEDIJA
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
BEOGRAD - Nebojša Đurović (49), sin proslavljenog košarkaškog trenera Vlada Đurovića pronađen je mrtav u petak oko 14 sati u Beogradu.
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
ODLUKE
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
NYON - Izvršni odbor Uefe prihvatio je odluku kojom će na predstojećem EURU u Njemačkoj svaka od reprezentacija moći računati na 26 nogometaša, tvrdi AFP, pozivajući se na neimenovane izvore.
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
PORUKE
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
LEVERKUSEN - Bayer Leverkusen ima cilj produžiti svoj izvanredni niz od 47 utakmica bez poraza ove sezone, ali to neće biti lak zadatak, rekao je u petak trener njemačkog prvaka Xabi Alonso.
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
OPTIMIZAM
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo na Rujevici u nedjelju od 19:30 igraju najvažniju utakmicu ove sezone u SuperSport HNL-u. Dinamo ulazi s prednošću od dva boda. Rijeka mora ići na pobjedu kako bi ga prestigla. Utakmicu je na konferenciji za medije najavio trener Rijeke Željko Sopić.
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
UMOR
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
RIM - Treći tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz odustao je od nastupa na turniru iz Masters 1000 serije u Rimu koji se igra sljedeći tjedan zbog bolova u desnoj podlaktici nakon povratka u Madrid.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE