GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Leko se vraća, a sudi mu Bel zbog kojeg je kažnjen

Leko se vraća, a sudi mu Bel zbog kojeg je kažnjen
POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2023 / 07:49
Autor: SEEbiz / index.hr
SPLIT - Hajdukov trener Ivan Leko odradit će kaznu zabrane vođenja momčadi na pet utakmica susretom u SuperSport Hrvatskom kupu protiv Omladinca iz Gornje Vrbe.

Potom će se vratiti na klupu u prvenstvenom susretu protiv Gorice, a taj ogled vodit će isti sudac kojeg je Leko psovao i vrijeđao i tako zaradio suspenziju. U pitanju je Dario Bel.

Delegirani su suci za 8. kolo SuperSport HNL-a, u kojem Hajduk gostuje kod Gorice u nedjelju s početkom u 17 sati. Dario Bel vodit će tu utakmicu kao glavni sudac, a njegovi će pomoćnici biti Goran Pataki, Marjan Tomas i Ante Čulina. VAR sudac bit će Ante Čuljak, a njegov pomoćnik Ivan Vučković.

Leku je Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza krajem srpnja kaznila zbog ponašanja na utakmici SuperSport Superkupa između Dinama i Hajduka (1:0) na Maksimiru.

Leko je bio kažnjen temeljen članka 52. Disciplinskog pravilnika HNS-a zabranom obavljanja funkcije na pet prvenstvenih ili kup utakmica i novčanom kaznom u iznosu od 2500 eura zbog psovanja i vrijeđanja glavnog suca utakmice, uslijed čega je i bio isključen.

Podsjetimo, prvo poluvrijeme Dinama i Hajduka (1:0) u Superkupu nije bilo naročito bogato dobrim nogometom, a Hajduk je u drugom s klupe vodio pomoćni trener Adnan Čustović jer je Ivan Leko isključen u 45. minuti. Ivan Dolček i Luka Ivanušec imali su duel pored korner-zastavice. Dolček se spotaknuo i u padu došao u kontakt s nogom sad već bivšeg Dinamovog igrača, od kojeg je lopta otišla preko linije.

Sudac Dario Bel dosudio je prekršaj za Dinamo, a Leko je oštro protestirao tražeći udarac iz kuta za svoju ekipu. Vrlo uzrujanom treneru gostujuće ekipe sudac iz Osijeka najprije je pokazao žuti, a zatim i direktni crveni karton. Sukob se nastavio i u svlačionici, gdje je Leko vrijeđao suca dok ga redari nisu udaljili.



Tagovi: Ivan Leko, Hajduk, Dario Bel
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE