GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lucescu: U težoj smo situaciji nego uoči utakmice u Zagrebu

Lucescu: U težoj smo situaciji nego uoči utakmice u Zagrebu
PORUIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2024 / 13:00
Autor: SEEbiz
SOLUN - Premda PAOK ulazi u uzvratni susret osmine finala Konferencijske lige protiv Dinamo s dva gola zaostatka, trener grčkog sastava Razvan Lucescu vjeruje u prolaz.

"Borit ćemo se za prolaz, sigurno se nećemo predati. Ovo je mislim, treći put u našoj povijesti da možemo doći do četvrtfinala. Bit će novih igrača u sastavu, moramo naći motivaciju i inspiraciju. U težoj smo situaciji nego uoči utakmice u Zagrebu, ali u nogometu smo vidjeli i mnogo težih situacija u kojima se dogodio preokret. Imamo volju, vjerujem i znanje i kvalitetu," kazao je rumunjski stručnjak na novinarskoj konferenciji na stadionu Toumba.

Nakon dva uzastopna poraza, užarila se atmosfera oko momčadi. Dio medija propitkuje njegovu sudbinu na klupi solunskog kluba, a navijači su posjetili momčad u kampu kako bi "probudili" igrače uoči ogleda protiv Modrih.

"Previše je negativnih vijesti i atmosfere, ali igrači se moraju nositi s time. Moraju pokazati karakter, pokazati svoju kvalitetu. Momčad mora reagirati, zaboraviti na negativnosti. Imamo priliku proći u četvrtfinale."

Kao jedan od razloga PAOK-ove mini krize spominje se i fizička sprema igrača. No Lucescu se nije složio s takvom konstatacijom.

"Fizički nemamo nikakvih problema, međutim mentalno smo se potrošili. Analizirao sam naše zadnje utakmice, nije bilo intenziteta, niti volje za rizikom. Igrali smo u zoni konfora i izgubili smo. Nismo odigrali dobro i činili smo nepotrebne greške. Ispred nas je još jedna utakmica prije pauze. Vjerujem kako će se nakon pauze neke stvari promijeniti, donijet će nam svježinu i fizički i mentalno. Imat ćemo priliku malo se sabrati," kazao je.

Lucescu smatra kako kvaliteta njegove momčadi nije upitna, dodavši kako su usponi i padovi u sportu normalni.

"Ne radi se o kvaliteti. Ova momčad je dala 100 posto, igrali smo fantastično, teško je igrati tako dobro i imati dobre rezultate, ako nemaš kvalitete. Za vas je ovo čudno, ali za sve ekipe je normalno imati dobre i loše trenutke. Stvar je kako ćemo reagirati na manje dobre periode. Situacija nije lagana, ali igračima sa rekao da moraju shvatiti da se ne borimo za ostanak, već za trofeje."

Grčke novinare je zanimalo sprema li Lucescu iznenađenje svom kolegi na suprotnoj strani Sergeju Jakiroviću.

"Možda da stavimo 14 igrača u momčad?", pitao je Lucescu.

"Svjesni smo situacije, dobro smo proučili Dinamo. Radi se o kvalitetnoj i iskusnoj momčadi koja ima mentalnu mirnoću. Naučeni su na pobjede. Mi moramo ubrzati igru, probiti njihov dvostruki blok. Kada igraš sporo, protivnik ima dovoljno vremena za pravodobne reakcije. Moramo podići intenzitet igre, zaigrati riskantnije. Momčad je spremna, svi vjeruju u prolaz. Iza nas su teški trenuci, ali optimisti smo i puni volje," kazao je.

Tagovi: LUCESCU, PAOK, DINAMO
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE