GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Manchester United izbacio Barcelonu

Manchester United izbacio Barcelonu
EUROPSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2023 / 23:38
Autor: SEEbiz / index.hr
MANCHESTER - Manchester United pobijedio je Barcelonu 2:1 i tako ukupnim rezultatom 4:3 prošao u osminu finala Europa lige. Barcelona je povela pogotkom Lewandowskog u 18. minuti iz penala, no u drugom je dijelu uslijedio preokret. F

red je pogodio u 47. minuti, a za preokret je zabio Anthony u 73.. minuti.

Barcelona je krenula u utakmicu bez trojice važnih igrača Pedri, Gavi i Dembele bili bi vjerojatno u prvom sastavu Xavija Hernandeza u ovakvoj utakmici. Manchester je krenuo dobro. Već je u trećoj minuti Bruno Fernandes imao veliku šansu. Casemiro ga je pronašao dugom loptom, Portugalac ju je primio i pucao iskosa iz blizine, ali je Ter Stegen nogom obranio njegov pokušaj.

Fernandes je u 16. minuti napravio nesmotren potez. Rukama je povukao Baldea u svom kaznenom prostoru i skrivio penal za Barcelonu. Lewandowski je pogodio s bijele točke za vodstvo gostiju. De Gea je bio na toj lopti, ali ju nije uspio odbiti van gola.

De Gea je skoro poklonio drugi gol Barceloni krajem prvog dijela. Odigrao je pogrešno loptu za Sergija Roberta, koji je išao na gol i nije uspio pucati, no lopta se odbila do Kessiea. Veznjak Barcelone je pucao, ali je pogodio u blok Casemira, koji je dvaput u toj akciji spasio Manchester.

Ten Hag je u drugom dijelu uveo Anthonyja, koji se oporavio od ozljede. Ušao je Brazilac umjesto Weghorsta i pokazalo se to sjajnim potezom za United, koji je visokim presingom terorizirao Barcelonu u drugom dijelu.

Isplatilo se to već u 47. minuti, kad je zabio Fred. Kessie je izgubio loptu u opasnoj zoni, ona je došla do Fernandesa, koji dodaje Fredu. Brazilac je odlično primio loptu i ušao u kazneni prostor te precizno pogodio za 1:1.

Manchester United je nastavio pritiskati i u 73. minuti stigao do preokreta. Strijelac je bio Antony. Brazilski reprezentativac zabio je nakon što su igrači Barcelone blokirali dva udarca. Najprije je pucao Garnacho, onda Fred, a na kraju i Antony, koji je plasirao loptu u dalji kut Ter Stegenovog gola.

Do kraja utakmice Barcelona nije izgledala dobro, dok je United činio sve da razbije bilo kakav ritam utakmice. Xavijevoj momčadi ostaje boriti se u domaćem prvenstvu, u kojem su prvi na ljestvici. Parovi osmine finala Europa lige bit će određeni ždrijebom, a Manchester United favorit je natjecanja,

Tagovi: Manchester United, Barcelona, Robert Lewandowski, Bruno Fernandes, Antony
PROČITAJ I OVO
Messi postavio dva MLS rekorda u velikoj pobjedi Miamija
REKORDI
Messi postavio dva MLS rekorda u velikoj pobjedi Miamija
MIAMI - Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi nastavlja blistati u MLS ligi u Sjedinjenim Državama. Imao je ruku u svim golovima Inter Miamija protiv New York Red Bullsa u pobjedi 6-2, postavljajući pritom dva rekorda lige.
Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa
NBA PLAYOFF
Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa
DENVER - U prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige Minnesota Timberwolvesi iznenadili su branitelje naslova Denver Nuggetse 106:99 i oduzeli im prednost domaćeg terena.
Modrić je postao najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida
ZA POVIJEST
Modrić je postao najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida
BARCELONA - Barcelona je u ludoj utakmici 34. kola La Lige izgubila u gostima od Girone 4:2 i tako omogućila Real Madridu da i teoretski osigura 36. naslov prvaka Španjolske.
Georg Koch ima rak u terminalnoj fazi
LOŠE VIJESTI
Georg Koch ima rak u terminalnoj fazi
BERLIN - Bivši golman Dinama Georg Koch je u intervjuu za njemački Bild otkrio da ima rak u terminalnoj fazi i da su mu liječnici rekli da će uskoro umrijeti.
Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
TRENERI
Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
MÜNCHEN - Bayern München obratio se Julenu Lopeteguiju u svojoj dugotrajnoj potrazi za novim trenerom, izvijestila je u subotu njemačka televizija Sky.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE