GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemački navijači odbili pregovore o ulasku investitora u nogometni savez

Njemački navijači odbili pregovore o ulasku investitora u nogometni savez
ODBIJENICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2024 / 18:39
Autor: SEEbiz
BERLIN - Navijači nogometnog kluba koji tjednima prosvjeduju protiv ulaska investitora u Njemački nogometni savez (DFB) odbili su poziv saveza na razgovore.

Nisu se željeli sastati s članovima DFB-a jer, kako su rekli, o sporu nema pregovaranja.

"Što se dulje ignoriraju prosvjedi, bit ćemo jedinstveniji u traženju novog glasanja", poručilo je nekoliko udruga navijača u četvrtak navečer.

Navijači su nedavno prekidali utakmice zbog ulaska investitora u udrugu. Zbog toga su predstavnici nekih klubova, poput Clausa Vogta, predsjednika Stuttgarta, i Dirka Zinglera iz Union Berlina tražili preglasavanje.

U prosincu je 24 od 36 klubova Bundeslige i drugih liga koji su dio DFB-a glasalo za strateškog partnera koji će se pridružiti savezu. Cilj je ojačati marketing, posebice u inozemstvu.

Union, Freiburg i Köln bili su jedini klubovi Bundeslige koji su se usprotivili, navodi dpa.

Navijači su tjednima demonstrirali - unosili su transparente na stadione i bacali predmete na teren, što je dovelo do dužih prekida.

Prošlog vikenda drugoligaška utakmica između Herthe i Hamburga bila je prekinuta više od pola sata jer su navijači ubacivali teniske loptice na teren.

I utakmica Bundeslige između Freiburga i Stuttgarta prekinuta je u oba poluvremena jer su s tribina letjeli čokoladni novčići i drugi predmeti. Tako je bilo i u konkurenciji Kölna i Eintrachta.

Navijači strahuju da će se zbog dolaska investitora produžiti period između utakmica, da će biti više utakmica u inozemstvu te da će biti dovedeno u pitanje pravilo 50+1, koje načelno propisuje da investitori ne mogu steći većinsko pravo glasa u klubovi.

Tagovi: njemačka, navijači, stuttgart, union berlin, bundesliga
PROČITAJ I OVO
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
TRAGEDIJA
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
BEOGRAD - Nebojša Đurović (49), sin proslavljenog košarkaškog trenera Vlada Đurovića pronađen je mrtav u petak oko 14 sati u Beogradu.
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
ODLUKE
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
NYON - Izvršni odbor Uefe prihvatio je odluku kojom će na predstojećem EURU u Njemačkoj svaka od reprezentacija moći računati na 26 nogometaša, tvrdi AFP, pozivajući se na neimenovane izvore.
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
PORUKE
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
LEVERKUSEN - Bayer Leverkusen ima cilj produžiti svoj izvanredni niz od 47 utakmica bez poraza ove sezone, ali to neće biti lak zadatak, rekao je u petak trener njemačkog prvaka Xabi Alonso.
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
OPTIMIZAM
Sopić: Pobijedit ćemo Dinamo
RIJEKA - Rijeka i Dinamo na Rujevici u nedjelju od 19:30 igraju najvažniju utakmicu ove sezone u SuperSport HNL-u. Dinamo ulazi s prednošću od dva boda. Rijeka mora ići na pobjedu kako bi ga prestigla. Utakmicu je na konferenciji za medije najavio trener Rijeke Željko Sopić.
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
UMOR
Carlos Alcaraz objavio da mora uzeti odmor
RIM - Treći tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz odustao je od nastupa na turniru iz Masters 1000 serije u Rimu koji se igra sljedeći tjedan zbog bolova u desnoj podlaktici nakon povratka u Madrid.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE