GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osijek nokautirao Hajduk na Poljudu

Osijek nokautirao Hajduk na Poljudu
DERBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2023 / 20:14
Autor: SEEbiz / index.hr
SPLIT - Osijek je u 12. kolu SuperSport HNL-a šokirao Hajduk na Poljudu i pobijedio ga 2:0. Momčad Zorana Zekića povela je u 46. minuti nakon sjajne akcije i gola Brleka, a pobjedu je potvrdila u 75. minuti kad je Lučić nesretno skrenuo loptu u svoj gol nakon udarca Omerovića. Hajduk nije imao nijedan udarac u okvir.

Ivan Leko je na klupi ostavio ozlijeđenog Marka Livaju nadajući se da mu on neće trebati protiv Osijeka koji je do ove dobio samo jednu utakmicu od zadnjih šest u prvenstvu. No, momčad Zorana Zekića postavila se iznimno pametno i, iako je Hajduk dominirao u prvom poluvremenu, bez problema se branila.

I ne samo da se branila, nego je bila opasna iz kontri. U 9. minuti nakon lošeg Hajdukova kornera gosti su krenuli u kontru, Gržan je fino proigrao Caktaša koji je izbio sam pred Lučića iskosa s lijeve strane, ali je tukao ravno u Hajdukova golmana.

Već u sljedećem napadu Gržan je centrirao s desne strane, lopta je okrznula Melnjaka i krenula pod gredu, ali je Lučić to sjajno obranio. Prvu konkretniju priliku Hajduk je imao u 17. minuti kad je Sigur fino spustio u sredinu za Trajkovskog, ali je on u dobroj poziciji pucao visoko preko gola.

Hajduk je više imao loptu, Osijek se mučio s izlascima do kraja poluvremena, ali nije izgledao kao da ga Hajdukova beznadna ubacivanja u šesnaesterac mogu uzdrmati. No zato je u prvom napadu drugog poluvremena Osijek do temelja uzdrmao Hajduk.

Igralo se tek 15 sekundi u nastavku kad je Nejašmić na polovici Hajduka odigrao Mierezu, on je kao mantinela samo odbio u trk Brleku koji je snažnim udarcem probio Lučića za potpuni šok na punom Poljudu.

Hajduk je mogao izjednačiti pet minuta kasnije ali je Pukštas loše reagirao na dobar ubačaj Melnjaka da bi Leko u 57. minuti, u nedostatku ikakvih rješenja, u igru ubacio Livaju. Najbolji Hajdukov igrač imao je najveću šansu u 70. minuti kad je sjajno primio dugu loptu, ali je onda u velikoj šansi pucao preko gola.

U 73. minuti Lovrić je nakon odličnog duplog pasa s Omerovićem tukao pokraj gola, ali to je bila samo najava onoga što će se dogoditi već u sljedećoj akciji. Omerović je dobio loptu na lijevoj strani, otresao sa sebe Krovinovića i ušao u šesnaesterac.

Nitko od igrača Hajduka nije mu izašao u blok pa je zapucao u bliži kut. Lopta je pogodila stativu i onda se odbila od leđa nesretnog Lučića i otkotrljala se preko linije za 0:2. Hajduk je nakon drugoga gola potpuno pao, a imao je puno sreće u 85. minuti kad je fantastičan udarac Lovrića iz slobodnjaka zaustavila stativa.

Osijek je bez ikakvih problema sačuvao vodstvo do kraja susreta protiv Hajduka koji je izgledao kao da gol ne bi dao dva dana. Leki je ovo bio četvrti poraz u zadnjih šest prvenstvenih utakmica, a prvi put ove sezone Poljudom se nakon utakmice zaorilo "Leko, odlazi!".

Tagovi: OOsijek, Hajduk, Zoran Zekić, Petar Brlek
PROČITAJ I OVO
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE