GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rijeka odbila bogatu ponudu za Frigana, evo o kojem klubu se radi .

Rijeka odbila bogatu ponudu za Frigana, evo o kojem klubu se radi  .
ODBIJENICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2023 / 08:11
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Dok je prva momčad Rijeke odmarala preko vikenda nakon povratka iz Kranjske Gore s odrađenog glavnog dijela priprema za novu sezonu, sportski direktor Darko Raić-Sudar i svi drugi uključeni u sportsku politiku kluba s Kvarnera imaju pune ruke posla

Nakon što je u Rijeku stiglo nekoliko vrlo perspektivnih, prije svega potentnih igrača koji bi svoju kvalitetu trebali ne samo potvrditi, nego i nadograditi pod paskom trenera Jakirovića i njegovog stručnog stožera, klupski su čelnici krenuli u drugom smjeru, počele su stizati prve službene ponude za neke od najboljih igrača prošle sezone i samo je pitanje vremena kad će stići neka koja će zadovoljiti sve tri strane - Rijeku, igrača i njegovu novu sredinu.

Još krajem prošlog tjedna, iz izvora dobro upućenih u trenutno stanje riječkog mercata, počele su stizati informacije kako je mladi U-21 reprezentativac i najbolji strijelac Rijeke u prošlom prvenstvu, 20-godišnji Matija Frigan, na korak od prelaska na Otok, odnosno, u Sunderland, klub bogate premierligaške povijesti i šesterostrukog osvajača nacionalnog prvenstva, a koji se danas natječe u Championshipu, drugom razredu engleskog nogometa.

Slijedom toga provjerili smo s Rijekom je li Matija Frigan, koji u Kranjskoj Gori, za razliku od kolega iz U-21 reprezentacije (Hodža, Galešić), a s kojima se tek prije sedam dana pridružio treninzima i pripremama, nije odigrao niti minute u prijateljskim ogledima, možda “čuvao” za transfer?

Naravno, Rijeka kao ozbiljan klub praktično nikada do sada nije, pa zašto bi i sada, službeno komentirala potencijalne odlaske ili dolaske igrača sve dok posao nije i službeno završen.

Ono što su Sportske novosti neslužbeno doznale, jest da je ponuda za Frigana uistinu s Otoka “sletjela” na službenu riječku adresu i da je ista - odbijena. Rijekin predsjednik Damir Mišković nedavno je izjavio kako se s prodajom riječkog napadača, ali i ostalih igrača, sigurno neće žuriti, niti će se igrači prodavati ispod cijene, pa je tako ponuda Sunderlanda od četiri milijuna eura – odbijena.

Hoće li čelnici kluba sa sjeveroistoka Engleske svoju ponudu podebljati ostaje za vidjeti, no činjenica jest da upita, ali i sve više službenih ponuda za najvrjednijeg eksponata riječke svlačionice, ne nedostaje.

U tom smjeru ide i ponovni interes MLS ligaša Ney York Cityja, čija je prvotna ponuda za Frigana također odbijena još tijekom prošle sezone.

Iako su u međuvremenu kupili Monsefa Bakrara, napadača Istre 1961 koji je prije tog posla bio na korak od Dinama, čelnici američkog kluba, barem prema pisanju internetske stranice bliske klubu, nisu odustali ni od akvizicije riječkog napadača, kojeg žele vidjeti u svojim redovima nakon što prodaju Tatyja Castellanosa, argentinskog napadača koji je prošlu polusezonu proveo na posudbi u španjolskom prvoligašu Gironi, a za kojeg je u 37 utakmica postigao 14 pogodaka i tako uvelike skrenuo pažnju bogatijih španjolskih klubova na sebe.

Tagovi: Matija Frigan, Rijeka, Sunderland, Damir Mišković
PROČITAJ I OVO
Messi postavio dva MLS rekorda u velikoj pobjedi Miamija
REKORDI
Messi postavio dva MLS rekorda u velikoj pobjedi Miamija
MIAMI - Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi nastavlja blistati u MLS ligi u Sjedinjenim Državama. Imao je ruku u svim golovima Inter Miamija protiv New York Red Bullsa u pobjedi 6-2, postavljajući pritom dva rekorda lige.
Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa
NBA PLAYOFF
Fantastični Edwards vodio Wolvese do pobjede protiv Nuggetsa
DENVER - U prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA lige Minnesota Timberwolvesi iznenadili su branitelje naslova Denver Nuggetse 106:99 i oduzeli im prednost domaćeg terena.
Modrić je postao najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida
ZA POVIJEST
Modrić je postao najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida
BARCELONA - Barcelona je u ludoj utakmici 34. kola La Lige izgubila u gostima od Girone 4:2 i tako omogućila Real Madridu da i teoretski osigura 36. naslov prvaka Španjolske.
Georg Koch ima rak u terminalnoj fazi
LOŠE VIJESTI
Georg Koch ima rak u terminalnoj fazi
BERLIN - Bivši golman Dinama Georg Koch je u intervjuu za njemački Bild otkrio da ima rak u terminalnoj fazi i da su mu liječnici rekli da će uskoro umrijeti.
Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
TRENERI
Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
MÜNCHEN - Bayern München obratio se Julenu Lopeteguiju u svojoj dugotrajnoj potrazi za novim trenerom, izvijestila je u subotu njemačka televizija Sky.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE