GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Savo Milošević je novi selektor reprezentacije BiH

Savo Milošević je novi selektor reprezentacije BiH
POTVRĐENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2023 / 13:06
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Srbijanski nogometni stručnjak Savo Milošević (50) je danas postao novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je na sjednici koja je održana danas u 11 sati dao povjerenje Miloševiću da sjedne na užarenu klupu našeg nacionalnog tima.

Milošević je tako postao treći selektor Zmajeva ove godine nakon što su njegovi prethodnici Faruk Hadžibegić i Meho Kodro smijenjeni nakon četiri, odnosno dvije utakmice.

U 13:30 sati će se predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković obratiti medijima, a nije isključeno i da to isto učini i Milošević.

Pedesetogodišnji Bijeljinac je tokom igračke karijere važio za jednog od najboljih balkanskih napadača, a za reprezentaciju SR Jugoslavije, a potom Srbije i Crne Gore, te Srbije je u 102 nastupa postigao 37 pogodaka i treći je na listama igrača s najviše nastupa i pogodaka u historiji Srbije koja uključuje i SFR Jugoslaviju.

Za razliku od igračke karijere u kojoj je nastupao za Partizan, Aston Villu, Zaragozu, Parmu, Espanyol, Celtu, Osasunu i Rubin Kazanj, Milošević se ne može pohvaliti izuzetno uspješnom trenerskom karijerom.

Prvi trenerski angažman je imao sa 46 godina u Partizanu kojeg je vodio od 28. marta 2019. do 1. septembra 2020. godine kada je podnio neopozivu ostavku. U 67 utakmica je upisao 43 pobjede, 8 remija i 16 poraza, te je osvojio jedan Kup Srbije.

Drugi i posljednji angažman prije sjedanja na klupu Zmajeva Milošević je imao u ljubljanskoj Olimpiji koju je tokom 2020. godine vodio samo četiri mjeseca i nakon 12. kola je dobio otkaz.

Milošević će na klupi Zmajeva debitovati već 13. oktobra kada naša selekcija gostuje Lihtenštajnu u Vaduzu u sedmom kolu kvalifikacija za Euro.

S obzirom da Zmajevi ne mogu kroz kvalifikacije otići na Euro, Milošević će preostale četiri utakmice u ovom ciklusu iskoristiti kao pripreme za utakmice baraža koje nas očekuju početkom iduće godine.

Tagovi: Savo Milošević, reprezentacija BiH, Partizan, Olimpija
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE