GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sevilla razmišlja o Livakoviću kao zamjeni za Bona

Sevilla razmišlja o Livakoviću kao zamjeni za Bona
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2023 / 13:06
Autor: SEEbiz
SEVILLA - Španjolski nogometni prvoligaš Sevilla prodat će za nekoliko dana vratara Yasmina Bounoua "Bona" (32) u saudijski Al-Hilal pa razmišlja o dovođenju Dominika Livakovića (28) iz zagrebačkog Dinama, izvijestile su u četvrtak novine Diario de Sevilla i Marca pozivajući se na neimenovane izvore.

Marokanski reprezentativac Bono, koji je u Sevilli od ljeta 2020., tužno se grlio sa suigračima u srijedu navečer u Pireju poslije poraza u europskom Superkupu od Manchester Citija. Nakon što je susret završio 1-1, pristupilo se izvođenju udaraca s bijele točke, a Bono nije uspio zaustaviti niti jedan pa je engleski prvak pobijedio s 5-4.


"Još uvijek se nije oprostio, ali mislim da će otići. Ne znam da li će to biti prije gostovanja u Vitoriji (kod Alavesa u ponedjeljak), no čini se da su mu vrata Suadijske Arabije otvorena", izjavio je nakon utakmice Sevillin trener Jose Luis Mendilibar.

Marca i Diario de Sevilla pišu da je hrvatski reprezentativni vratar Livaković sada prva opcija vodstvu Seville.

"Nema ništa službeno", odgovorio je Sevillin dužnosnik za Hinu.

Livaković, koji se u utorak iskazao obranama u porazu 1-2 od AEK-a u trećem pretkolu Lige prvaka, košta 12 milijuna eura, podatak je specijalizirane stranice Transfermarkt. Dinamo u subotu igra uzvrat u Ateni a ne uspije li nadoknaditi poraz nastavit će europski put u pretkolu slabijeg natjecanja, Europske lige.

Sevilla bi mogla prodati Bona za 19 milijuna eura, a Livakovića kupiti za 10 milijuna i tako biti u značajnom financijskom plusu, izvijestio je Diario de Sevilla.

Mendilibar je, međutim, nezadovoljan što do kraja prijelaznog roka, 1.rujna, gubi igrače na koje je računao.

"Na kraju prošle sezone sam rekao upravi da ako već ne možemo pojačati momčad, neka onda ostane kakva jest. Jer smo zadovoljni kakvi jesmo", rekao je. Dodao je da nema smisla da natjecanja počinju u kolovozu a da prijelazni rok traje do rujna.

Sevilla je u prvom kolu španjolskog prvenstva izgubila doma s 1-2 od Valencije. Prošle sezone je zauzela 12. mjesto među 20 prvoligaša, ali je osvajanjem Europske lige izborila nastup u Ligi prvaka ove sezone.

Sevillin predsjednik Jose Castro rekao je nakon utakmice s Manchester Citijem da je tržište otvoreno i da ne zna što će se dogoditi.

"Postoje razgovori s Bonom i drugim igračima. Bit će odlazaka i dolazaka. U Sevilli nastojimo imati najbolje, ali dođu li jako dobre ponude, nakon kojih možemo kupovati učinkovite mlade i ostvariti profit, prihvaćamo ih jer je to naš model poslovanja", izjavio je Castro.

Bono je u prosincu s Marokom zauzeo četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu nakon poraza 1-2 od Hrvatske u utakmici za brončanu medalju.

Tagovi: Dominik Livaković, Sevilla, Dinamo, Yasmin Bounou
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE