GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sjajni Dinamo pobijedio PAOK

Sjajni Dinamo pobijedio PAOK
KONFERENCIJSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2024 / 23:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dinamo je na Maksimiru pobijedio PAOK 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige. Dva pogotka bezopasnom grčkom sastavu zabio je Bruno Petković. Modri tako imaju veliku prednost uoči uzvrata u Solunu, koji će se igrati idući četvrtak u 18:45.

PAOK je većim dijelom prvog poluvremena dominirao u posjedu, dok je sastav trenera Sergeja Jakirovića prijetio preko kontri i polukontri. U jednoj takvoj šansi našao se Arber Hoxha u petoj minuti. Krilni napadač Dinama prošao je suparnika, ali je loše zahvatio loptu i ona je proletjela pokraj stative.

Gosti su uzvratili dvjema poluprilikama kapetana Andrije Živkovića, ali njegovi udarci desnom nogom i glavom nisu otišli ni u okvir gola Ivana Nevistića. Udarac Martina Baturine s ruba kaznenog prostora iz 36. minute, koji je odlično zaustavio hrvatski vratar Dominik Kotarski koji brani za PAOK, bio je najava pogotka.

Svega minutu nakon šuta Baturine PAOK-ov desni bočni Jonny pogriješio je prilikom dodavanja. Petković je oduzeo loptu, sjurio se prema golu gostiju i puknuo. Kotarski je spriječio prvi udarac, ali ne i drugi i tako je Dinamo na poluvrijeme otišao s prednošću 1:0. PAOK je bio bezopasan.

Drugo poluvrijeme bilo je nalik prvome. Gostujući igrači trenera Razvana Lucescua držali su loptu u svojim nogama, ali nisu uspijevali stvoriti šansu. S druge strane, Dinamo je zaprijetio preko Špikića i Baturine prije no što je u 71. minuti udvostručio vodstvo.

Dinamo je ponovno iskoristio otvoreni prostor na polovici PAOK-a. Baturina je krasno podvalio loptu u kazneni prostor, prošla je pokraj nogu gostujućih braniča, a Petković ju je mirno plasirao preko Kotarskog za svoj i drugi gol Dinama.

Austrijski napadač Thomas Murg u 84. minuti imao je najbolju priliku PAOK-a, ali pucao je iznad gola, dok je Nevistić u zadnjim trenucima dobro reagirao te je izbio loptu nakon oštrog ubačaja s desne strane. Grčki klub tako je ostao bez ijednog pravog udarca u okvir gola te će mu u uzvratu trebati veliki preokret kako bi prošao Dinamo i izborio četvrtfinale Konferencijske lige.

Tagovi: Dinamo, PAOK, Petković, Jakirović, Hoxha, Baturina
PROČITAJ I OVO
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
OZLJEDA
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
NEW YORK - Propustio je početak sezone zbog problema s listom noge, a sad je doznao da ga čeka operacija.
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
NBA PLAYOFF
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
DENVER - Denver Nuggetsi dokrajčili su LA Lakerse u petoj utakmici prvoga kruga i izborili plasman u polufinale Zapada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE